Šef NATO-a objašnjava zašto Poljska neće presresti ruske projektile

Jens Stoltenberg
37 komentara

Vojni blok predvođen SAD-om ne želi se izravno uključiti u ukrajinski sukob, ustvrdio je Jens Stoltenberg

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg odbacio je mogućnost da Poljska presretne ruske projektile iznad ukrajinskog teritorija, inzistirajući na tome da se blok ne želi izravno uključiti u sukob s Moskvom.

Kijev je pozvao članicu NATO-a Varšavu da upotrijebi svoje sposobnosti protuzračne obrane za zaštitu zapadne Ukrajine bez premještanja sustava s poljskog tla. Ideja je iznesena u kontekstu nedavnog poljsko-ukrajinskog bilateralnog sigurnosnog sporazuma, a navodno se o njoj raspravljalo na prošlotjednom summitu NATO-a u Washingtonu.

U intervjuu danom na marginama događaja za ukrajinsku državnu televiziju, Stoltenberg je rekao da se stav NATO-a nije promijenio i da je najbolje što Kijev može očekivati ​​pomoć u gađanju ruskih ratnih zrakoplova s ​​oružanim sustavima kojima upravljaju ukrajinske snage.

Ideju da NATO presretne ruske projektile iznad Ukrajine ranije su odbacile zemlje članice, uključujući Poljsku. Ministar obrane Wladyslaw Kosiniak-Kamysz rekao je da Varšava neće angažirati ruske projektile bez potpore drugih članica.

“Ako NATO ne donese takvu odluku, Poljska je neće donijeti pojedinačno”, naglasio je ministar.

Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan ustvrdio je da je pružanje protuzračne obrane Kijevu “daleko najbolja metoda za zaustavljanje ruskih zračnih napada”, upitan o prošlotjednom stavu Poljske.

Moskva je ukrajinski sukob opisala kao dio proxy rata pod vodstvom SAD-a, u koji su članice NATO-a uključene na sve načine osim izravne borbe s ruskim snagama na bojnom polju. To što su de facto strane u neprijateljstvima znači da zapadne nacije dijele odgovornost za ukrajinske ratne zločine, tvrdili su ruski dužnosnici.

jens stoltenbergNATOPoljskaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 mjesec prije

Zato što ne može.

nastran
1 mjesec prije

kome još nije jasno? zelenom?

Darko
1 mjesec prije

Ako koga treba pod hitno ubiti onda je to ovo NATO smeće Stoltenberg, jebo mu pas mater koja ga je okotila..

opetlazes
1 mjesec prije

Ako je taj sef natoa onda sam ja franjo tudjman. blebetalo na koncu. obicno.

Bruno
1 mjesec prije

O kako bih volio vidjeti ovog picopevca Salivana da u punoj ratnoj spremi, po ovoj vrućini preskače preko ucrvanih leševa punih rojeva muha, dok mu iznad glave lete fab3000. Pitam se koliko dugo bi trajao ovaj rat.

1 mjesec prije

Baš je bistar ovaj šef nato..

tihobl
1 mjesec prije

Poljaci su komedija. Prvo su potpisali sa Zelenskim da ce patriotima stititi zapadni dio Ukrajine. A onda su otkrili da ne mogu da ispale patriot bez americke dozvole. Zatim su pokusali da uvuku NATO i pronasli istomisljenika. Amerikanci su opet rekli NJET. Racunica je prosta: ruska sedmicna proizvodnja bi potrosila americku zqapadnu proizvodnju pod uslovom da ispaljuju jednu raketu na jedan cilj. PS. Ameri su svjesni manjka PVO sistema i raketa. Zato sad luke na Dunavu brane sa cetri F-16 iz Rumunije. Brane luke i mostove sve do Odese. Nasli su cetri placenika za velike pare, ali ni ta cetvorica nece da lete dalje od Odese. Rusi se prave da ne primjecuju ova 4 F-16. Njihovi izvidjacki dronovi vise nad Odesom, amerikanci ih ne diraju, pa ni rusi ne diraju F-16. Ovaj fazon i ne pokusavaju zapadno od Lavova. Piloti nece da se upecaju na ponudu. Znaju da ce ih… Čitaj više »

tihobl
1 mjesec prije

Кажу да је у трафо станицу у Лавову у западном делу Украјине ударила муња након чега је дошло до нестанка електричне енергије у појединим деловима града.

Trafo je eksplodirao zbog preopterecenja. Uzemljenje odvodi udare groma u trafo stanice svuda po svijetu. Mogu pricati price, ali zbog toplinskog vala imali su preveliko opterecenje TF i zato sad sjede u mraku.

tihobl
1 mjesec prije

Британски обавештајци су уверени да је руска војска почела да користи могућности вештачке интелигенције за обраду обавештајних података и управљање беспилотним летелицама. Први резултат продора у борбеној употреби вештачке интелигенције било је уништење седам америчких лансера ХИМАРС за недељу дана. Rusi su doskocili elektronskom ometanju – ucitali su u dron snimke teritorije kojom ce patrolirati. Dron se orjentise po prepoznatljivim objektima i ne treba mu veza sa satelitom. Softver koji je razvijan za prepoznavanje lica modifikovan je da prepoznaje vojnu tehniku. Ako se ispod krosnje drveta vidi bar cosak nato tehnike softver ce je uociti i obiljeziti da operator odluci. Iskanderi su stalno u pripravnosti i treba im 3-5 minuta da reaguju. Pored Orlana koji patroliraju na velikoj visini sad su u igru rusi ubacili i veliki broj dronova Supercam 350 – patroliraju 4-5 sati na dubini 70-100 km, visini 150-5000m, brzini 60-120km/h. Oni su krivi za velike gubitke ukropa… Čitaj više »

DZuro DZak_ovic
1 mjesec prije

Jer nemate mudaaaa

tihobl
1 mjesec prije

Vijest iz jedne od americkih kolonija:

У Јужној Кореји продаја колица за псе премашила је продају колица за децу – 2023. године 57% свих продатих колица било је за кућне љубимце, док је само 43% било за бебе.

Ja mislim da americki poslusnici idu u krivom smijeru u svim stvarima, a oni to nazivaju progresom.

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

Neprotvrđeno za sad⚡ no se čini po svim informacijama što pristižu da je Ukro Vojska – KAPITULIRALA 🔥 ! PRISTAJU NA BEZUSLOVNU PREDAJU 😁 ! Radi se o regularnim postrojbama , dokle , džepovi otpora i dalje nastavljaju borbu no će sa njima bit , puno lakše ! Kako bilo … Ako se izvješća potvrde , Rusi uzeli – SVE 👍🍸 !!! A takva su i bila pravila igre …..

tihobl
1 mjesec prije

Rusi rade na pancirnoj cebadi kojom bi pokrivali aute i kombije na koje ne mogu stavljati celicne ploce jer su preteske za vozilo. Ako uspostave proizvodnju malim dronovima je odzvonilo. Jedina slaba tacka bice sofersajba.

Ja da se pitam za oklopnu tehniku bi radio pancirne tepihe, a ne cebad. A njih bi prekrio termickom zastitiom (rusi su razvili cebad koja smanjuju termicku vidljivost za 90-95%), a onda okolo postavio kavez od mreze za dronove sa protivoklopnim srestvima kako bi se mlaz rasuo.

Josip
1 mjesec prije

Pod hitno ubiti kretencinu Stoltenberga.

Grdi
1 mjesec prije

Po I.Q.-u ovaj lik mora bit nek rod Ursuli …..

Subaru avatar
1 mjesec prije

Laže varan čim otvori otrovne hralje.

tuf
1 mjesec prije

Upravo to konstantno ponavljanje da nisu direktno uključeni u sukob najviše govori o njihovoj direktnoj uključenosti u sukob. Koga uopće farbaju, ljubitelje index.hr-a, Jutarnjeg, Guardiana?
Cijela ISR infrastruktura, stotine satelita, komunikacijska mreža i hardver na tlu upravljaju se njihovim ljudskim resursima. Analiziraju kretanje i pozicije ruskih trupa te donose odluke što i kada će se gađati. Ukrajincima ostaje samo pritisnuti gumb za lansiranje, a ponekad niti to jer imaju svoje ‘instruktore’ na terenu. Nema slučajnosti niti s terorističkim napadima jer sve mete oni određuju. Nema slučajnosti kada nešto od projektila prođe jer oni u datom trenutku iskorištavaju rupu koja nastaje repozicioniranjem ili nepravovremenom popunom ruskog PZO-a.
Određuju doslovno sve i o tome će tek u svojim memoarima pisati generali za n godina.

JoeP
1 mjesec prije

Kako su Ameri napalili Poljake i ovi se u široke gaće obukli i počeli govorit mi ćemo ovo, mi ćemo ono, pa su ih Rusi pitali a šta će te to vi, a Poljaci pogledali u Amere, a Ameri gledaju u nebo tralalala i glupi Poljaci ka pičke ostali gledaju gori, doli, livo, desno i ništa in nije jasno, jebate kako su glupi 🙂

Zmаj, najpraviji
1 mjesec prije

Brejking, jel’te, njuz!!! Ukrajinska vojska kapitulirala. Sirski pristao na predaju. Poslanica Vrhovne rade je nazvala glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine “zločincem” i dodala da svaki dan dok je on na čelu vojske smanjuje borbenu efikasnost ukrajinskih trupa. Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski pristao je na predaju ukrajinskih trupa, objavila je poslanica Vrhovne rade Marijana Bezuglaja. “Mnogi izvori su mi potvrdili dve izuzetno važne tačke u vezi sa položajem Sirskog i njegovog okruženja. Pre svega, Sirski je saglasan da potpiše prekid vatre i prihvata sve vrste varijacija na temu predaje i nametanja mira. Ne veruje u pobedu i iskreno smatra da nismo u stanju da steknemo prednost nad Rusima na sopstvenoj zemlji”, napisala je Bezuglaja na društvenoj platformi Iks. Ona je nazvala glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine “zločincem” i dodala da svaki dan njegovog mandata smanjuje borbenu efikasnost ukrajinskih trupa. Prema njenim rečima, Sirski je odlučio da rotira neke jedinice, uprkos prigovorima… Čitaj više »

damir c
1 mjesec prije

Zeleni mora da je na drogama!

Steve
1 mjesec prije

Znači, to je sledeće…

abc
1 mjesec prije

Praktički je to nemoguče. Može samo u fantazijama…

Babilon
1 mjesec prije

Hahaha jesu smiješni ovi Poljaci 🤣

Basinac
1 mjesec prije

Zlotvori cekaju da iscrpe Rusiju,pa ce onda nasrnuti na nju,u nadi da je raskomadaju i potlace.
Po koji to put vec pokusavaju???

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI