Šef Rumblea bježi iz EU-a nakon uhićenja Durova

Rumble
13 komentara

Platforma za video hosting Chrisa Pavlovskog upletena je u dugotrajnu pravnu bitku s francuskim vlastima

Francuska je prešla sve granice uhićenjem osnivača i izvršnog direktora Telegrama Pavela Durova, rekao je Chris Pavlovski, izvršni direktor platforme za razmjenu videa Rumble, dodajući da je napustio Europu nakon što je vijest izašla u javnost.

Durov je priveden u pariškoj zračnoj luci u subotu navečer nakon što je iz Azerbajdžana stigao privatnim zrakoplovom. Iako francuske vlasti tek trebaju javno objaviti razlog za pritvaranje ruskog tehnološkog mogula, izvješća pokazuju da su optužbe povezane s njegovim navodnim sudioništvom u trgovini drogom, kaznenim djelima pedofilije, prijevarama, kao i neuspjehom u rješavanju kriminalnih aktivnosti na Messengeru.

Telegram je zanijekao bilo kakvu krivnju, dodajući da je “apsurdno tvrditi da su platforma ili njen vlasnik odgovorni za zlouporabu te platforme”.

U objavi na X (bivši Twitter) u nedjelju, Pavlovski je rekao da je “sigurno otišao iz Europe” nakon Durovljevog uhićenja. Otresao je potez Francuske rekavši da je “prešao crvenu liniju”, ističući da je ta zemlja već prijetila Rumbleu.

”Rumble neće podnijeti ovakvo ponašanje i koristit će sva dostupna pravna sredstva u borbi za slobodu izražavanja, univerzalno ljudsko pravo. Trenutačno se borimo na francuskim sudovima i nadamo se trenutnom oslobađanju Pavela Durova”, dodao je.

Platforma Pavlovskog, koja se pozicionirala kao alternativa slobodi govora YouTubeu, bila je upletena u vlastitu pravnu bitku s francuskim vlastima. Počelo je u studenom 2022. nakon što su dužnosnici u Parizu zabranili Rumble zbog odbijanja da udovolji zahtjevu za uklanjanjem ruskih medijskih računa blokiranih u EU-u zbog sankcija zbog sukoba u Ukrajini.

Iako se Durovovo uhićenje dogodilo u Francuskoj, brojni lideri javnog mnijenja, uključujući američkog poduzetnika Davida Sacksa, sugerirali su da SAD stoji iza ovog poteza. U travnju je Sacks također predvidio da bi Washington mogao krenuti prema Telegramu, Xu i na kraju Rumbleu, s obzirom na to da su SAD donijele zakon koji bi zabranio platformu za dijeljenje videa TikTok ako je kineski programer, ByteDance, odbije prodati u roku od 12 mjeseca.

Chris PavlovskieufrancuskaPavel DurovRumbleTelegram
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Janoš
21 dana prije

Demokracija na djelu.

Schwarze Hunderte
21 dana prije

Razum to i drugima nalaže …..

Gost
21 dana prije

EU se malo pomalo pretvara u drugorazrednu banana tvorevinu. Sustav koji se okreće represiji kao eu broji svoje posljednje dane gledano kroz povijest. Nećemo žaliti za njom

tatamata
21 dana prije

kad se sjetimo da su ti moralisti drzali predavanja o drugim rezimima u svoje vrijeme

OGO
21 dana prije

Navuc ce francuska sve hakere na sebe pa bi i oni mogli biti u mraku kao kolege iz ukrajine

negenocidas
20 dana prije

iz eu je pobegao u zadnju slobodarsku zemlju- srbiju.

Max
20 dana prije

Pametno.

Cut The B.S.
20 dana prije

Kad nemaju šta onda ti nakače drogu i pedofiliju…u čemu su inače ONI eksperti.

Bruno
20 dana prije

Aristokracija na djelu. Postoji samo jedno društveno uređenje. Robovlasništvo. Aristokracija, skrivena od francuske revolucije, iz podzemlja vuče konce. Nebitno je koliko si bogat. Uvijek te mogu optužiti za pedofiliju, narkomaniju, zločin protiv čovječnosti, neprđenje u isti mlin itd. U njemačkoj također ne vidite aristokraciju, ali vuku konce. U Britaniji, Holandiji, Belgiji je aristokracija na vlasti, ali imaju cijelu poslušnu , uguzbenu političku mafiju EU. Demokracija je imala smisla samo u grčkim gradovima državicama u kojima je svko svakog poznavao. Pa kada bi im dojadila demokracija, sami su birali tiranina. Sada uvujek biramo tiranina. Pa nije Plijenković izabran sa 90% glasova, već 17%, što je debela manjina. Čak više od 4/5 pućanstva ne vjeruje Plijenkoviću i njegovoj mafiji.

ime
20 dana prije

rusi upozorili da treba obrisat tg chatove. ko je pametan i bude.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI