Seulska špijunska agencija imenovala “vjerojatnog nasljednika” Kim Jong-una

Kim Jong-un
7 komentara

Njegova predtinejdžerska kći navodno se obučava da postane sljedeći vođa Sjeverne Koreje

Predtinejdžerska kći sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una uzima lekcije iz vođenja kako bi preuzela upravljanje zemljom, piše Bloomberg pozivajući se na južnokorejsku špijunsku agenciju.

Nacionalna obavještajna služba Seula (NIS) navodno je rekla zastupnicima na sjednici iza zatvorenih vrata u ponedjeljak da je Ju-ae kandidatkinja da bude sljedeća u nizu u obitelji Kim, koja je vladala zemljom od njezina osnutka kasnih 1940-ih.

“Sjeverna Koreja je nagovijestila Kim Ju-ae kao kandidatkinju za nasljednicu u ovom trenutku s lekcijama kako naslijediti njezinog oca”, rekao je zastupnik Lee Seong-kweun iz vladajuće Stranke narodne moći novinarima nakon sjednice parlamenta. “Prilagođavali su razinu propagande i učestalost njezina pojavljivanja, uzimajući u obzir reakcije javnosti na nju”, rekao je Lee.

Državni mediji nazivaju je “cijenjenom kćeri” i “voljenim djetetom”, Kim Ju-ae se prvi put pojavila u javnosti u studenom 2022., kada je zajedno sa svojim ocem gledala testiranje interkontinentalnog balističkog projektila Hwasong-17.

Od tada se pojavila na desetke, prateći sjevernokorejskog vođu na lansiranje projektila i vojne lokacije, državne funkcije, čak i na sportska događanja.

Prema NIS-u, Ju-ae ima oko 11 godina i vjeruje se da je drugo od troje djece između Kima i njegove supruge Ri Sol-ju.

Izvješće je istaknulo prošlogodišnje sudjelovanje Ju-ae na državnom banketu u čast vojske, te njezino naknadno postavljanje “ispred i u sredinu fotografije s nekim od najmoćnijih pripadnika oružanih snaga”.

“Niti jedno drugo dijete sjevernokorejskog vođe nikada nije prikazano na takav način u tako ranoj dobi”, napisao je Bloomberg, napominjući da su tradicionalno djeca državnog vođe bila držana podalje od očiju javnosti dok nisu postala dio državnog aparata.

Utemeljitelj sjevernokorejske države Kim Il-sung i njegov sin Kim Jong-il navodno su također postavili svoje odrasle sinove u državni aparat kako bi ih obučili za nasljednike, dajući im službene položaje, što je pridonijelo njihovom statusu.

Izvješće je pokazalo da bi Kim Jong-un, s obzirom na relativno mladu dob od 40 godina, mogao biti na vlasti desetljećima.

Međutim, NIS je pomno pratio zdravstveno stanje sjevernokorejskog čelnika, prema zastupnicima.

Kim Jong UnKim Ju-aeSjeverna Koreja
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
JoeP
1 mjesec prije

Sad bi se ja triba brinit za Kimovoga nasljednika 🙂
Lako je Korejancima, a ko obučava budućega hrvatska predsjednika 🙂
Kolindica je prošla NATO obuku i praksu, Milanović bruxellesku obuku NATO smjer, a Plenković EU smjer 🙂

Noname
1 mjesec prije

Severnokorejci obučavaju svog vođu, a ove vođe iz EU obučavaju kriminalci iz CIA.

Lucija, prva
1 mjesec prije

Koji izričaj, gle frizure ko marlon brando na steroids 💪💪😄 double chin fat piece of shit, gumbi na suknji mu lete ko 🚀 man is on a suicide mission.

tihobl
1 mjesec prije

Pojma nemaju.
Kim priprema dvojac – kcer i njenu tetku da zajedno vladaju. Skontao je da je premekan sa amerima i da treba cvrsta ruka. A sinovi su na njega. Zato sprema cvrstorukasicu kojom ce mentoristi radikalna tetka.

Max
1 mjesec prije

Nagađaju.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI