Sinagoga i dvije pravoslavne crkve napadnute na jugu Rusije

79 komentara

Dvije crkve i sinagoga našle su se na udaru u južnom ruskom regionu Dagestana, saopštila je lokalna policija u nedjelju. Neidentifikovani napadači otvorili su vatru na zgrade iz automatskog vatrenog oružja prije nego što su pobjegli sa lica mjesta, navodi se u saopštenju objavljenom na Telegramu.

Najmanje jedan policajac je poginuo u incidentu, navela je policija i dodala da nadležni još pokušavaju da dobiju više informacija o nastradalima.

Osumnjičeni su se udaljili bijelim Volkswagen Polom, saopštila je policija i dodala da se trenutno traga za vozilom.

Policajci su napadnuti i u Mahačkali – glavnom gradu Dagestana i najvećem gradu u regionu. U napadu na stanicu saobraćajne policije u centru grada jedan je policajac poginuo, a šestoro je povrijeđeno, saopštile su vlasti. Prema preliminarnim informacijama, u pucnjavi nije bilo civilnih žrtava.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak incidenta navodno od svjedoka. Na njemu se vide najmanje tri muškarca u crnom koji pucaju na automobile nasred ulice. U pozadini se čuje jaka paljba.

Napadači u Derbentu su navodno provalili u pravoslavnu crkvu i ubili lokalnog sveštenika tako što su mu prerezali vrat, rekao je Šamil Khadulaev, šef regionalnog odbora za javni nadzor koji prati poštovanje ljudskih prava u zatvorima. Druge regionalne vlasti nisu komentarisale ove informacije.

Sinagoga je navodno zapaljena. Na društvenim mrežama pojavili su se video snimci i fotografije na kojima se navodno vidi kako je zgrada zahvaćena plamenom.

  • Ministarstvo unutrašnjih poslova Dagestana potvrdilo je da su dvojica terorista koji su pucali u Dagestanu ubijena.
DagestanMahačkaliNapadrusijaubistvo
Pretplatiti se
Obavijesti o
79 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Opel
3 mjeseci prije

Zapadni otiski prstiju su tu

tatamata
3 mjeseci prije

ovi su junaci istog kalibra ko nas Djuro ,Mladen , Burt , primat i sl otpad

Dux
3 mjeseci prije

…kad ne mogu na frontu, mogu po civilima… tipično NATO-ski…

3 mjeseci prije

“Ljudi u crnom”?
Ne, nisu to oni iz američkih filmova već iz američih obaveštajnih službi sa privremenim nazivom ISIL.

gargamel
3 mjeseci prije

amerikanci i ceo tkz. zapad se trude da posvađaju i dve slike na zidu, a ne treba govoriti o izazivanju sukoba hiljadama kilometara udaljenih od amerike. Suma sumarum, ako tražite krivce za izbijanje sukoba, tu mislim prvenstveno na bivšu nam državu, koga su amerikanci podržavali, ti su i krivi za razbijanje države , gradjanski rat i krvoproliče . Naravno i na Bliskom Istoku, uopšte, ta nakaradna i satanistička tvorevina, stvorena na genocidu, nemože preživeti bez krvi, što je najinteresantnije, svoju retko prolivaju.

Nessuno
3 mjeseci prije

“Najtiše riječi donose buru. Misli koje dolaze nečujna koraka upravljaju svijetom.”
Nietzsche

Max
3 mjeseci prije

Krajnje ozbiljno.

avnoj
3 mjeseci prije

Iz ruske vlade – Očito je da krv civila Sevastopolja nije samo u rukama nacista Zelenskog, već i u rukama Bidena i njegove administracije, koji opskrbljuju ukrajinske oružane snage projektilima. SAD je organizator … ovog terorističkog čina. I za to mora odgovarati”,

Schwarze Hunderte
3 mjeseci prije

To Dagestanci su osobita stoka ! Ružni , neuredni , zaudaraju … Zaprav … Ja ne razumijem , koji vrag ih Rusi ne rasele iu p.m. ! Na Čukotku sa njima … !

tihobl
3 mjeseci prije

Dvojica vehabija sto su ubijena su sinovi nacelnika policije.
Sto se tice popa koji je zaklan gasnim pistoljem je branio ulaz u crkvu i dao vremena vjernicima da zakljucaju vrata (oko 60 bilo ih je unutra vecinom baba). Da su islamski nacisti upali unutra napravili bi pokolj.

Britanci su pokrenuli veliki napad na Dagestan, a ameri su uradili nesto jos gore – ispalili su raketu sa kasetnom municijom na plazu krima. Oko 130 ranjenih, 30 djece, pet mrtvih od cega troje djece. Americki dronovi su nadgledali akciju.
Nisu juce htjeli da izvedu napad iako je juce iznad Crnog mora bilo prepuno izvidjackih aviona i dronova jer je juce bila godisnjica Barbarose. Nisu htjeli da ih neko povezuje sa Hitlerom.

Od NATO nema nista, dobri su samo za teroristicke napade po civilima. Teroristickih napada bice sve vise. Ne znam kako ce rusi odgovoriti.

tihobl
3 mjeseci prije

Приведен је начелник Сергокалинског округа Магомед Омаров, чији су синови раније учествовали у терористичким нападима у Дагестану.

Према доступним информацијама, функционер је хтео добровољно да поднесе оставку, али није имао времена. Познато је да има 9 деце. Двојица од њих, Адил и Осман, ликвидирани су данас током ЦТО-а након напада на православне цркве, синагогу и пункт саобраћајне полиције у Дербенту и Махачкали.

Тренутно је познато да је погинуло 9 особа, од којих су 7 припадници снага безбедности. Најмање 25 људи је повређено.

Ivana Podravec
3 mjeseci prije

Kod tih terorističkih napada nije dobro povjerovati na prvu tko je krivac jer rijetko kad je onako kako nam žele servirati .

tihobl
3 mjeseci prije

Оружане снаге Украјине за нападе на Севастопољ и Крим користе цивилне бродове за расуте терете на којима су постављени оперативно-тактички ракетни системи АТАЦМС. Након овога, бродови одлазе у црноморске луке у Украјини под окриљем других бродова, пише Украјински ТГ канал „Резидент“ позивајући се на извор у канцеларији Зеленског.

tihobl
3 mjeseci prije

Дмитриј Медведев је написао да ће гадови из САД и Украјине горети у огњу земаљском након напада на цивиле у Севастопољу!

„Све што се догодило није војна акција, већ подли терористички напад на наш народ, извршен на православни празник. Баш као и масакр у Дагестану, који су извршили екстремисти. Дакле, сада се сви они – америчке власти, бандеров режим и луди фанатици – за нас не разликују!“

zizi
3 mjeseci prije

a kud baš sinangoga?

NALET
3 mjeseci prije

OFFtropik,
30. srpnja 2005

Tijekom reformacijske ere, biblijski su se Hebreji povezivali sa svojim suvremenim suvjernicima. Među protestantskim sljedbenicima je u isto vrijeme postalo popularno vjerovanje da će se Židovi, raštrkani u svojoj sadašnjoj disperziji, ponovno okupiti u Palestini kako bi se pripremili za drugi dolazak Krista… Stari zavjet nije samo postao najpopularnija literatura za protestantske laike, već i izvor općeg povijesnog znanja. Ovo je trenutak kada je započeo proces povijesne manipulacije. — Regina Sharif, Nežidovski cionizam

Vidim ,a da ne gledam.

NALET
3 mjeseci prije

Onako usput…

Velečasni Clyde Lott, Kanton, Mississippi, pentekostni svećenik, tumači odlomke iz Biblije na način da kaže da se treći židovski hram mora podići u Jeruzalemu prije nego što se drugi dolazak dogodi… Lott uzgaja savršene crvene junice, djevičanske krave “bez mrlje” koji bi se mogle žrtvovati za proizvodnju pepela za ritualnu upotrebu u budućem hramu. Da bi se to dogodilo, muslimanska svetišta poput Kupole na stijeni morala bi biti srušena… Lott je uvjeren da će se Bog pobrinuti za to u dogledno vrijeme. — The New York Times, 27. prosinca 1998

Zmaj
3 mjeseci prije

Zeleni….zeleniiii… come out to play!

Tonto
3 mjeseci prije

Želi li se tko kladiti da iza ovoga stoje cia i mossad?
Američka guba, bagra i smradovi žele po svaku cijenu raskomadati Rusiju i oteti im resurse.
Bože daj da eruptira Yellowstone u ubije cijelu američku stoku.

hiber
3 mjeseci prije

U clanku je svaka druga riječ ” navodno”. Mozda se, po autoru, nista ne događa. U stvarnosti ih mlati Vilaet horasan jer se Putin liže sa talibanima.

goran
3 mjeseci prije

sto posto sam uvjeren da je to CIA obavila zadatak.
baš me zanima dokad če im rusi to tolerirati

Tucker
3 mjeseci prije

Times of India daje poprilično provjerljive i tocne podatke.kao i uvijek.ovdje je pobijeno dosta policajaca.netko se zbilja trudi zabiti cavao u multietnicnost ruske federacije.tko bi to mogao biti?!prekrizite Washington jer on je poslušni pas.shalom.

Tucker
3 mjeseci prije

According to n12 nad jewish community reports,attack wa believed to be carried out by Isis..samo ukucajte na tražilici n12 i bit Ce vam jasno otkuda vjetar puse.hvala.

ne znam
3 mjeseci prije

svaki teroristicki napad je zapravo ‘udbaski’ americki napad

Tucker
3 mjeseci prije

Kad covjek pomisli da ima neku mogućnost iznijeti svoja misljenja..ili informacije bez c/p..dobiješ samarcinu!nevjerojatno!ovdje se pljuje po osobi koja iznosi svoje pisanije,jer to je mišljenje te osobe.a osobe,koje prepisuju sa drugih portala,se gleda blagonaklono!pa ajmo iskreno onda..netko je ovdje usrao motku!ili dobro pliva.spasiba.

Ecco
3 mjeseci prije

Ukrajinske obavještajne službe i zemlje Sjevernoatlantskog saveza (NATO) stoje iza napada u ruskoj republici Dagestan, izjavio je zastupnik Državne dume iz Dagestana Abdulkhakim Gadzhiyev.

“Iza toga mogu stajati specijalne službe Ukrajine i zemalja NATO-a… Jer mi napredujemo u uspjehu u specijalnoj vojnoj operaciji na svim frontama, što znači da treba uzdrmati situaciju unutar naše zemlje”, rekao je Gadžijev.

Ivan
3 mjeseci prije

Nedavno su iz poljske vlade pozvali na razbijanje Rusije iznutra. Poljska je jos prije prvog svj. rata razvila program Prometheus u kojem je poticala nacionalne manjine da razbijaju Rusiju.

Karlovac
3 mjeseci prije

Zasto se ovi muslimani iz Dagestana ne okrenu protiv Izraela koji vrsi genocid nad Palestincima i protiv Amerike koja podrzava Izrael?

San Antonio
3 mjeseci prije

Zapad Ili Natovci podrzavaju ukrajinsko bombardiranje ruskih civila.

Bez imena
3 mjeseci prije

A tko napada crkve nedjeljom, plaže nedejeljom kad je tamo najviše ljudi. Split na Cvjetnicu, Donbas na Uskrs. Ja se Rusima čudim. Ali i oni znaju da ih se izaziva i da otočani imaju nešto spremno, jer bi Rusi već bili odgovorili pravim odgovorom.

Bez imena
3 mjeseci prije

Inače, otočani prisluškuju sve i svakoga. Oni su javili nekim europskim vladama, među tima njem. austr. da njihovi stanovnici ili zaposlenici državnih ustanova posjećuju ruske ambasade, simpatizoraju sa Rusima, primaju novce od tamo ili iz Kine, pa ih se uhapsilo pod optužbom da su špijuni.
Otočki špijuni imaju očito izuzetnu organizaciju za pračenje.

Trirex3
3 mjeseci prije

Interesantno da je mnogo slučajeva gdje su pravoslavni sveštenici zaklani, a istovremeno ljudi koji nisu sveštenici ali su “neprijatelji” islama, budu ubijeni metkom…gledao sam snimak na kojem lik, porijeklom iz Bosne, kolje trojicu pravoslavnih sveštenika i sve se dešava u Siriji…nakon tog klanja on iz pištolja ubija zarobljenike..veoma me zanima zašto je to baš tako? Jeli to neki ritual? Šta je razlog da islam favorizuje klanje nad ostalim vidovima egzekucije? Ako neko zna više o tome volio bih da me prosvijetli.

R M
3 mjeseci prije

Ova zlodela su toliko očigledna, a i čemu vode. Ipak nekako skoro kad sam bio u Novom Pazaru, baš sam nabavio duvan za nargilu, tamo ga ima koliko hoćeš, svaki kafić je nargila bar, jedino ne toče pivo svuda, pravilni muslimani. Ali postoje kladionice, isti asoriman pića u celoj Srbiji. Elem, nadjem čoveka, će nadjemo duvan za nargilu i super sam prošao. Evo sad u zadnje ujutro zapalim nargilu, sipnem moju domaću rakicu što sam sam pekao i uživam, pravo jedinstvo prvoslavlja i
islama. Inače sam nepušač, ova g.ovna što se pale u paklici je nešto najodvratije, valjda se zovu cigarete..

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI