Sjedinjene Američke Države uskoro očekuju rezultat ukrajinske protuofenzive

Ukrajinska vojska
27 komentara

Bez većih dobitaka, ukrajinski dužnosnici strahuju da bi dotok zapadnog oružja mogao presušiti

Američki dužnosnici govore svojim ukrajinskim kolegama da potpora Washingtona njihovim ratnim naporima ovisi o uspjehu protuofenzive protiv ruskih snaga koja je u tijeku, izvijestio je Politico u četvrtak. Ofenziva do sada nije uspjela, a ukrajinski gubici broje se u tisućama. Američki predsjednik Joe Biden više puta je obećao da će podržati Ukrajinu “koliko god bude potrebno”. Međutim, kada su ukrajinski dužnosnici nedavno pitali američki State Department i Vijeće za nacionalnu sigurnost mogu li računati na nastavak ove potpore tijekom izborne sezone sljedeće godine i potencijalne promjene vlasti u Bijeloj kući, rečeno im je: “Želimo znati kako ide protuofenziva”, objavio je Politico.

Bivša zamjenica premijera Ukrajine, Ivanna Klimpush-Tsintsadze, izjavila je za američku novinsku stranicu da su je ovi razgovori ostavili zabrinutom zbog “nastavka iste razine američke potpore Ukrajini nakon ove financijske godine”, koja završava u rujnu.

Nakon mjeseci mješovitih poruka iz Kijeva i izvješća o iscrpljenim zalihama i općoj nespremnosti u zapadnim medijima, ukrajinske snage pokrenule su svoju dugo očekivanu protuofenzivu protiv ruskih snaga prije gotovo dva tjedna. Napadajući više dijelova bojišnice u regijama Donjecka i Zaporožja, Ukrajina do sada nije uspjela probiti ruski višeslojni labirint obrambenih rovova, minskih polja i protutenkovskih prepreka. Uz ukrajinske protuzračne obrambene sustave koje je osigurao zapad, a koji su degradirani stalnim ruskim projektilima i napadima dronovima, ruska zračna potpora djelovala je nekažnjeno, nanoseći razorne gubitke ukrajinskim snagama. Od srijede je rusko Ministarstvo obrane izbrojalo 7500 mrtvih ili ranjenih ukrajinskih vojnika, ne računajući one koji su pogođeni visoko-preciznim projektilima i zračnim napadima duboko iza linija bojišnice.

Videozapisi uništenih i oštećenih zapadnih tenkova i oklopnih vozila kruže internetom, a ruski predsjednik Vladimir Putin ustvrdio je u srijedu da je Kijev izgubio “najmanje 160 tenkova i 360 oklopnih vozila”. Oprema koju su uništile ruske postrojbe čini između 25% i 30% ukupne zapadne vojne opreme isporučene Ukrajini, procijenio je predsjednik.

Javno, zapadni dužnosnici su se zaštitili od svojih pretpostaki, ostavljajući Kijevu da definira kako bi izgledala pobjednička ofenziva i umanjujući očekivanja prodora na Krim, kao što je obećao ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij. Prema New York Timesu, američki i europski dužnosnici smatrali bi ofenzivu uspješnom ako bi ukrajinske snage presjekle ruski kopneni most s Krimom i uspjele zadržati svaki teritorij zauzet u ovom smjeru. Citirajući europske diplomate, Times je napisao da bi “neuspjeh izgledao kao da ukrajinska vojska ne zna voditi rat, kao da je izgubila opremu koju su dobili posljednjih mjeseci i da uz to nije vratila teritorij”.

kontraofanzivaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Гавран
1 godina prije

Naci-Zver je izgleda iskrvarila:
“Moskovski vojni ekspert Vladislav ŠURIGIN: Ukrajinska vojska više nije u stanju da postigne stratešku prekretnicu, ali napada jer je Kijevu potrebna operacija sa političkom rezonancijom. U ukrajinskoj vojnoj komandi, na američkim i NATO samitima, sada se grozničavo traga za opcijama kako postići barem neki uspjeh.”

Nastalo povoljno razdoblje za prljavu a bombu ili bakteriološki terorizam

Oni koji su komandovali svakim aspektom borbe prebacuju odgovornost na izvršioce:
“Times je napisao da bi “neuspjeh izgledao kao da ukrajinska vojska ne zna voditi rat”

Izgleda da su NATO generali operetska vojska sklona ličnom biznisu (lopovluku).

Dux
1 godina prije

Neće doći do prestanka slanja vojne pomoći. Amerima je u interesu da rat traje što duže, jer na svakom ratu su zaradili ogromne novce, a još jedan plus za SAD je to što će ekonomski uništiti EU, i tako je još više podredit sebi. Nije ih briga za ljude. A između ostalog tu je i zamrznuti Ruski novac , kojeg se Ameri žele dočepati na bilo koji način. Znaju oni da Ukri ni na koji način niti sa bilo kakvim oružjem ne mogu pobijediti Rusiju, čak i NATO da se umješa ne bi bilo lako.

Realno
1 godina prije

I ja očekujem da mi se 20godišnja Jenna Jameson stvori u krevetu večeras.

Dragačevac
1 godina prije

Rezultati pretnji rusima sa ofanzivom još od prošle godine su očekivani, rusi su se pripremili i desili su se ogromni ljudski gubitci i mnogo uništene tehnie na strani ukrajine sa nekoliko puta manjim gubitcima na strani Rusije.
Desiće se isto sa Afganistanom, u jednom trenutku će reći ovo na spuno košta potpisaće sporazum sa Rusima, i posle toga će ih zaboraviti kao da se nisu poznavali.

Objektivno
1 godina prije

A uvijek mogu promijeniti definiciju uspjesnog rezultata kao sto su promijenili i definiciju recesije.

alexosijek
1 godina prije

Dakle, izjava ovih europskih “diplomata” (prijevod: ratnohuškači i plaćenici vojno-industrijskog kompleksa) bi trebao ukrajinskim vojnicima na terenu gadno otvoriti oči…Za koga poginuti ljudi, za koga? Zar vam nije jasno kako njih uopće nije briga za vas – još će vas i nesposobnima proglasiti?! Činovnici, licemjeri, gnjide ljudske se usude ovakve izjave davati…Dakle, vojnici okrenite puške i na Kijev – ako to sami ne učinite, ovi su vas spremni sve poubijati – pa zar ne vidite kako broje uništene Bradleye, ali ne i vaše mrtve ili ranjene?….Mir i dobro, lp

Tjeskoban Jelačić
1 godina prije

Napunili kino dvorane kao za vrijeme ww2.

Mark.
1 godina prije

Trebamo pričekati pouzdane informacije od Duleta i Hibera,još su na terenu i imaju konzultacije s Kokainskim.

Max
1 godina prije

Učinci ukrajinske protuofenzive su za ukrajinsku stranu katastrofalni . Ali slijepo se sluša gospodare i žrtvuje ljude za oružje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI