Sjeverna Karolina odbacuje zahtjev RFK Jr.-a da bude uklonjen s državnog glasačkog listića

Robert F. Kennedy Jr. kandidat za predsjednika
3 komentara

Država Sjeverna Karolina odbila je zahtjev Roberta F. Kennedyja Jr. (RFK Jr.) da bude skinut s izbornog listića 2024. godine.

Neovisni predsjednički kandidat i nećak pokojnog predsjednika Johna F. Kennedyja obustavio je svoju kampanju 23. kolovoza tijekom konferencije za novinare u Phoenixu. Kasnije se pridružio bivšem predsjedniku Donaldu Trumpu, republikanskom predsjedničkom kandidatu, tijekom predizbornog skupa potonjeg u gradu. RFK Jr. je tada podržao Trumpa i pozvao svoje pristaše da učine isto.

U skladu sa svojim povlačenjem, RFK Jr. je rekao da planira ukloniti svoje ime s glasačkih listića u državama u kojima bi potencijalno moglo naškoditi Trumpu, dok je izrazio svoju namjeru da ostane na glasačkim listićima u državama u kojima bi njegova prisutnost naštetila demokratskoj kandidatkinji i potpredsjednici Kamali Harris.

“U oko 10 država bojnog polja gdje bi moja prisutnost bila spoiler, uklonit ću svoje ime”, rekao je. “I već sam započeo taj proces i pozivam glasače da ne glasaju za mene.”

Međutim, dužnosnici u državi Sjeverna Karolina odbili su njegov zahtjev. Državni izborni odbor Sjeverne Karoline (NCSBE) izglasao je 29. kolovoza da RFK Jr. ostane na glasačkom listiću, navodeći logističke i financijske izazove. Unatoč tome, glasovi dani sada povučenom nezavisnom kandidatu neće se brojati.

WBTV 3 je izvijestio da je NCSBE donio odluku zbog vremena njegovog povlačenja, koje se poklopilo s početkom tiskanja glasačkih listića u cijeloj državi. Otprilike 1,73 milijuna glasačkih listića već je bilo tiskano u više od 60 okruga do trenutka kada je odbor glasovao o zahtjevu RFK Jr.

Izvršna direktorica NCSBE-a Karen Brinson također je objasnila da bi ponovno tiskanje i redistribucija glasačkih listića bez njegovog imena zahtijevalo najmanje 13 dana i izazvalo dodatne troškove. Stoga je odbor zaključio da je nepraktično izvršiti promjene s obzirom na kratki rok i financijska razmatranja.

Ime RFK Jr. također ostaje na glasačkom listiću u Michiganu

Michigan je također odbio zahtjev RFK Jr. da se njegovo ime izbriše s državnog glasovanja.

“Kampanja RFK Jr. obratila se Michiganskom uredu za izbore (MBE) … u pokušaju da povuče njegovo ime”, rekla je Cheri Hardmon, glasnogovornica ureda. Nakon toga je izjavila za Michigan Public Radio da je kampanja bila obaviještena da je 6. kolovoza istekao rok za uklanjanje njegovog imena s glasačkog listića.

Prema WKAR 23, RFK Jr. nalazi se na državnom glasanju kao kandidat Stranke prirodnog prava Michigana (NLPM) koja je pomogla na konvenciji imenovanja u travnju. Glasnogovornica MBE-a rekla je da se mogla održati nova nominacijska konvencija bilo kada do predizbora u kolovozu u saveznoj državi.

“[NLPM] je održao svoju konvenciju kako bi odabrao elektore za RFK Jr. Ne mogu se sastati u ovom trenutku kako bi odabrali nove elektore jer su prošli predizbori”, objasnila je. Kampanja NLPM-a i RFK Jr. nije odgovorila na zahtjeve za komentar koje je poslao WKAR 23.

IzboriRobert F. Kennedy Jr.SAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
14 dana prije

Nebitno.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI