Sjeverna Koreja lansira još ‘prljavih’ balona

Sjeverna Koreja baloni smeca za Juznu Koreju
18 komentara

Pjongjang je u subotu izbacio oko 90 tovara otpada iznad susjedne prijestolnice i okolne regije

Južnokorejska vojska optužila je Sjevernu Koreju da je u subotu lansirala više balona napunjenih smećem prema Seulu. Pjongjang je tijekom tjedna prebacio stotine gumenjaka s “prljavštinom” prema jugu, u znak odmazde što je Južna Koreja bacala propagandne letke nad svojim susjedom.

Vojska nije rekla koliko je balona lansirano u subotu. Međutim, južnokorejska novinska agencija Yonhap izvijestila je da je oko 90 ispustilo svoj prljavi teret iznad glavnog grada i obližnje provincije Gyeonggi.

Sjeverna Koreja poslala je oko 260 velikih balona koji su plutali prema jugu u utorak i srijedu, noseći smeće poput opušaka, plastike i ljudskog otpada. Vojska Južne Koreje rekla je da je pronašla mjerače vremena pričvršćene na neke od rasprsnutih balona, ​​što ukazuje da su bili dizajnirani da pucaju u zraku.

Južnokorejski ministar obrane Shin Won-sik nazvao je taj trik “nezamislivo sramotnim i podložnim za normalnu zemlju” i “teškim kršenjem Sporazuma o primirju”, koji je zaustavio – ali ne i riješio – Korejski rat 1953. godine.

Kim Yo Jong, sestra sjevernokorejskog vođe Kim Jong Una, rekla je da su baloni lansirani kao odgovor na to što je južnokorejska vojska koristila sličnu taktiku za bacanje propagandnih letaka preko sjevernokorejskog tla.

U izjavi koju je u srijedu objavila sjevernokorejska novinska agencija KCNA, Kim je balone opisao kao “iskrene darove” i rekao da će uslijediti još više.

“Kada iskusite koliko je neugodno i zamorno biti slana ljepljiva prljavština, shvatit ćete da se ne može tako lako govoriti o slobodi izražavanja kada je u pitanju [letak] u pograničnim područjima”, rekla je. “Jasno dajemo do znanja da ćemo u budućnosti na svaki slučaj odgovoriti desecima puta većom količinom otpada od one koju [Južni] Korejci prskaju po nama.”

Napetosti između Seula i Pjongjanga porasle su posljednjih dana, a Sjeverna Koreja je u ponedjeljak pokušala lansirati ono što je Južna Koreja opisala kao špijunski satelit, prije nego što je u petak testirala oko deset balističkih projektila. S druge strane crte primirja, Južna Koreja i SAD u ponedjeljak su održale zajedničke vojne vježbe u kojima je sudjelovalo više od 90 zrakoplova.

Južna KorejanapetostiSjeverna Koreja
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija, prva
1 mjesec prije

Tako ti je kad državu vodu debela svinja koja stalno jede.

BanOvan
1 mjesec prije

A Himarsi a PatriJoti a idi-joti…?
Ništa se ne skida…cccc

vrlodrag
1 mjesec prije

Dobar smisao za humor imaju. Čega se to sjetilo svaka im čast.

Max
1 mjesec prije

Jeftin i vtlo podmukao ali efikasan potez.

onaj najglu...Dalton
1 mjesec prije

Južna Koreja planira prvu misiju na Mars…

Slušajte dečki…
Baloni gnojiva ipak nisu razlog za tako drastične odluke.

P.S.
Zagrebački gradonačelnik nazvao Bucu Kima…
Dal’ može sklopit sporazum o zbrinjavanju svog smeća.

Josip
1 mjesec prije

I tu su Ameri te truli zapad imali svoje prste po onoj podijeli pa vladaj gdje je zavadio isti narod kao sto radi u Ukrajini i Rusiji ili Kini i Tajvanu. Stvarno jedva cekam dan kada ce netko Washington pretvoriti u prah i pepeo.

abc
1 mjesec prije

Seru se na izdajnike…

Valter Sapajev
1 mjesec prije

Koji je to primitivizam a još više je za nepovjerovati primitivizam onih koji na ovom portalu to podržavaju. Želim vam da po vama i vašim najmilijima padaju sadržaji tih balona

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI