Sjeverna Koreja predstavlja nove dronove kamikaze

Kim Jong Un nadgleda probu novih dronova
5 komentara

Vođa Kim Jong-un navodno je nadgledao probno lansiranje bespilotnih letjelica koje su uništile razne lažne mete

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un nadgledao je testiranje novih domaćih samoubilačkih dronova usred rastućih napetosti sa SAD-om i Južnom Korejom, izvijestila je u ponedjeljak državna novinska agencija KCNA.

Daljinski upravljano lebdeće streljivo može se navodno rasporediti s različitim dometima udara i može ispravno identificirati i uništiti mete na kopnu i na moru.

Kim je potaknuo istraživače da razviju i proizvedu više dronova samoubojica različitih tipova koji bi mogli biti raspoređeni s taktičkim pješaštvom i specijalnim operativnim jedinicama, kao i sa strateškim izviđačkim i višenamjenskim dronom za napad. Sjevernokorejski čelnik također je pozvao na uvođenje umjetne inteligencije za bespilotne letjelice.

Slike koje je podijelila agencija pokazuju kako dronovi polijeću i uništavaju testne mete, uključujući lažni tenk, a Kim promatra test zajedno s visokim državnim dužnosnicima.

Posljednjih mjeseci Sjeverna Koreja je aktivno naoružavala dok je izražavala snažnu zabrinutost zbog američkih vojnih vježbi koje se provode u blizini Korejskog poluotoka. Pjongjang je sugerirao da bi vježbe mogle biti probe za moguću invaziju.

Ranije ovog mjeseca KCNA je izvijestila da je zemlja pojačala svoje vojne sposobnosti s 250 novih lansera taktičkih balističkih projektila. Kim je tada izjavio da je jačanje odgovor na ono što on vidi kao “sve divlju” suradnju između Washingtona i njegovih regionalnih saveznika.

U travnju, obraćajući se studentima Vojne i političke akademije u Pjongjangu, sjevernokorejski vođa je rekao da nacija mora biti spremna za borbu i pobjedu u ratu, navodeći nestabilnu vojnu i političku situaciju u regiji.

Najnoviji test bespilotnih letjelica uslijedio je dok američke i južnokorejske vojske provode 11-dnevne vojne vježbe koje traju do četvrtka. Zajedničke vježbe uključuju računalno simulirane ratne igre i više od 40 vrsta terenskih vježbi, uključujući i vježbe pucanja.

Dronovi KamikazeKim Jong UnSjeverna Koreja
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Warrior
20 dana prije

Tko se nije nasmijao na gornju sliku,nema dušu.

Max
20 dana prije

S Koreja ima prilično napredan program proiizvodnje oružja.

BlueZg
20 dana prije

😎🇵🇸🇧🇾🇷🇺

perko
19 dana prije

Mali dinamitaš ladnžo piša po SAD i pokazuje koliko su SAD običan balon od sapunice.
Nigde, gde je tvrdo ili nemaju proxy ratnike, ne smeju ni da se oglase. Ako se i oglase, to je sa bezbedne daljine!
Mali dinamitaš je razgolitio cara!

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI