Slovački premijer preživio operaciju nakon pokušaja atentata

Robert Fico
53 komentara

Život slovačkog premijera Roberta Fica, koji je preživio pokušaj atentata, je izvan opasnosti, rekao je zamjenik slovačkog premijera i ministar okoliša Tomas Taraba.

Rekao je za BBC da je operacija bila uspješna i da premijer nije u kritičnom stanju.

Fico je ranjen u pucnjavi koja se dogodila nakon sastanka vlade u gradu Handlova u zapadnom dijelu Slovačke. Hospitaliziran je u teškom stanju, s ranama udova, prsnog koša i trbuha. Napadač je priveden. Prema pisanju slovačkih medija, riječ je o 71-godišnjem književniku Juraju Cintuli koji je izvršio atentat na Fica zbog neslaganja s politikom vlade.

Fico se drži principijelnog stajališta o Ukrajini, zalažući se za trenutni prekid vatre i mirovne pregovore. Njegova vlada, koja je preuzela dužnost u listopadu 2023., zaustavila je vojne isporuke Kijevu, ali pruža humanitarnu pomoć. Premijer se zalaže za normalizaciju odnosa s Rusijom.

atentantRobert FicoSlovačka
Pretplatiti se
Obavijesti o
53 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Damir
1 mjesec prije

Hvala Bogu

Lucija, prva
1 mjesec prije

Ajde rusi vi ste na redu da upucate putina i okončate ovaj rat a ovaj put u čelo.

CutTheRope
1 mjesec prije

Hmm, on je preživio, a hoće li Juraj?

eks
1 mjesec prije

Koreni ovog atentata su u USA . Psihopate – korporativna mafija diriguje i organizuje ubistva slobodarskih lidera . Ovaj atentat ima organizatore sa “daljinskim upravljačem” . Meni to liči na kontrolu uma . Juraj je robot , kao i ubica Džona Lenona .

xyz
1 mjesec prije

Ovo su uradili Amerikanci kao opomenu svim ostalim evropskim političarima što jih čeka ako se protive i pobune protiv američkog mafijaškog i ekspanzionističkog obvladivanja Evrope.

tihobl
1 mjesec prije

Sta mislite da li ce se “opametiti” ili ce postati jos radikalniji nakon pokusaja likvidacije?

AJeTo
1 mjesec prije

Bratislava je bila predaleko, pa su otišli u Bansku Bistricu, u bolnicu ROOSEVELT.

eks
1 mjesec prije

Liberalni fašista , koji je pucao u slovačkog premijera , osnivač je “Komiteta za borbu protiv nasilja” . To je najbolji primer prevare i licemerja liberalizma – “borci protiv nasilja” sprovode nasilje.

Basinac
1 mjesec prije

Nešto slabo se čuje u balkanskim krugovima ova stravična događanja.
Globici se ne sale.
Žele ovim začepiti usta bilo kome,tko pokuša omesti njihove planove. “E moj narode”!

Dragačevac
1 mjesec prije

Bio je i skoro pokušaj atentata na saudijskog monarha Bin Salmana.
Čudne srvari se dešavaju.

Ljudevit
1 mjesec prije

Ako se uspije oduprijeti svim tuzbama i sudovima te ostane kandidat Republikanske stranke za predsjednika nesto slicno mozda ceka i Trumpa kao i ovog slovackog premijera ili kao bracu Kenedy. Jedno je sigurno, kad to u Americi organizira americka duboka drzava ne ostavlja se zrtvi mogucnost prezivljavanja, oni angaziraju profesinonalce za takve prljave poslove. Pogledajte samo kakvu su hajku digli na Tumpa.

Max
1 mjesec prije

Hvala Bogu.

Kosir i Bat
1 mjesec prije

Zaribao Fićo pa ga odvukli na generalni popravak.

Ivana Podravec
1 mjesec prije

Eh sad , dobro da je živ što mu ne garantira da neće opet biti u istoj opasnosti . Njegova izjava o Slavenima nije pala na plodno tlo . Zaostala je nekima uši svojom prijetnjom pa su se malo zamislili .

Kalle balle
1 mjesec prije

Pleme sljedbenici demona BAALA koji drze planet ovo rade i uvijek su radili zlo.

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

Pokušati će ponovno ! Samo da onaj matori , krepa u zatvoru za par sati – jer … Mrtva usta ne govore 🤷

dpf filter
1 mjesec prije

Vidim da vodecim komentatorima,citaj budaletinama, nimalo nije sumnjivo to kako netko moze doci ispred covjeka pored toliko osiguranja i ispaliti sedam metaka u stomak i grudi. Sta je tu osiguranje radilo itd itd. Atentaor neka pjesnicka dusa,ali barata oruzjem i zna gdje i kada ce Fico drzati konferenciju za medije. Vidite da vas mediji drze za budale. Sto bi Amadeus rekao u svojoj pjesmi,ovo je brod budala.

Ivan BGD
1 mjesec prije

Podrska za Fica, zelim mu brzo ozdravljenje!

Zvone
1 mjesec prije

Drago mi je da je preživeo.

ime
1 mjesec prije

sad če zoka promijenit retoriku.

vrlodrag
1 mjesec prije

Tek će sad Fico postati pravi. Vjerujem da će i narod u Slovačkoj vidjeti tko mu je pravi neprijatelj.

Voltaire
1 mjesec prije

Molim boga da prezivis, i stanes na branik Europe od gadova. 🙂

marmel
1 mjesec prije

Super, bogu hvala, zelim mu brz oporavak

budanov
1 mjesec prije

da je atentator bio pripadnik naroda genocidaša Fico ne bi preživio. imaju oni iskustva u tim stvarima, zadnji primjer je đinđić, još su rješili obrenoviće, braću radić ….

abc
1 mjesec prije

Slaveni bi se morali udružiti u jaku vojnu silu, inače če nas zapadni rasisti i fašisti istrijebiti kao što su istrijebili američke domorodce. Samo pogledajte, koliko Slavena su kupili za sitne i bezvezne darove i zaglupili fantazijskom propagandom.

Zoro
1 mjesec prije

anglosasi su odavno prešli sve moguče granice ljudskosti u svim područjima, iza te granice počinje zlo do apsolutnog na kraju, tamo čeka sotona da se tako pjesnički izrazim, bolje reći njihova nazovi elita a njihov narod im je bio prva žrtva na njima su vježbali, danas su uglavnom neupotrebljivi za ništa, ne razumin one šta još podržavaju zapad i sikču na Istok, radnički pokret i slične antizapadne pokrete, ne znam šta im je u glavi, vjerovatno ništa apsolutna promaja a većina su ipak samo makaki (pivac na fumaru (dimnjaku) šta se okreće kako vitar puše) čini mi se da je riješenje kidanje svih odnosa sa anglosaksonskim zemljama, isterivanje predstavnika i građana navedenih zemalja za jednu generaciju najmanje, a šta se tiće ostalih kolonijalističkih zapadnih zemalja prema njima zavisno koliko su se odmakli od zle politike i miješanja u poslove i bogastva drugih naroda anglosasi su stvarno dopiz….li svima u svitu,… Čitaj više »

Nesko
1 mjesec prije

Daće Bog da nas prijatelj i pravednik preživi i oporavi se.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI