Slovački premijer ranjen, slijedeći sati presudni

Robert Fico
190 komentara

Slovački premijer Robert Fico ranjen je u srijedu u gradu Handlova. Na političara je ispaljeno više hitaca dok je pozdravljao javnost nakon sjednice vlade.

Lokalni mediji opisuju njegovo stanje kao “ozbiljno” i “opasno po život”. Objava na Ficovoj Facebook stranici upozorava da će “sljedećih nekoliko sati biti kritično”.

Premijer je prevezen u bolnicu u Banskoj Bistrici, malom gradu u centru zemlje, jer bi do Bratislave trebalo predugo, dodaje se u saopštenju. Zvaničnik Ficove stranke Smer rekao je medijima da je premijer pogođen u abdomen i da je sada na operaciji.

Pucnjava se dogodila dok se Fico rukovao sa građanima ispred zgrade vlade. Osumnjičeni napadač je priveden na licu mesta, prenosi državna novinska agencija TASR.

Osumnjičeni napadač – za kojeg se vjeruje da je Slovak u dobi za penziju, prema izvještajima – priveden je na licu mjesta, javila je državna novinska agencija TASR. Na snimku se navodno vidi kako policajci pribijaju napadača za zemlju nakon incidenta.

Predsjednica Zuzana Caputova osudila je “brutalni i nepromišljeni” napad na Fiću i poželjela premijeru “puno snage u ovom kritičnom trenutku”.

Fico je preuzeo dužnost u oktobru 2023., nakon što je bio dva premijerska mandata od 2006. do 2010. i od 2012. do 2018. Fico je odmah zaustavio politiku vojne pomoći prethodne vlade Ukrajini i pozvao na sporazumno rješenje između Moskve i Kijeva. Njegov neutralni stav o sukobu doveo ga je do sukoba sa Briselom i sa prozapadnim ličnostima u Slovačkoj kao što je Čaputova.

NapadRobert FicoSlovačka
Pretplatiti se
Obavijesti o
190 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Koja
1 mjesec prije

Ako je po Mišinom u premijera je zapad pucao

vrlodrag
1 mjesec prije

Bože pomozi mu da preživi.

throne
1 mjesec prije

Nato i ukropski potpis, sljedeći su orban i Milanović, te sa svim nama koji se ne slazu s novom globalistickom agendom multi- korporativnog fašizma.
LP.

tatamata
1 mjesec prije

jedan manje na zelenkovoj listi za odstrel ,nece on vise zajebavati 4 rajh

EUR
1 mjesec prije

EU politicari su napravili anti rusku histeriju, atmosferu netolerancije i mrznje. Bit ce jos ovakvih stvari. U Hrv se ne bojim vlasti za moje misljenje, bojim se mojih sugradjana da me netko ne bi zviznio iza ledja po ulici.

Max
1 mjesec prije

Neuspjeli atentat na Fica je poruka svim suverenističkim političarima da će biti eriketirani rusofilima teoretučarima urote, i ekstremistima te biti ubijeni.

Josip
1 mjesec prije

Bilo je i vrijeme da gradani EU pocnu cistiti odmetnute od naroda globalisticke plavenike i vlastodrsce..

1 mjesec prije

Dolazak Fica na vlast je odraz raspoloženja većine Slovaka prema EU, SAD i Rusiji. Napad na njega (bilo da preživi ili podlegne) će da probudi inat te većine i da Slovačku još više gurne ka Rusiji a ako njegov (pu,pu,nedajbože eventualni) naslednik proba da krene drugim putem, lako može da “ostane pored puta”. A ako Fico preživi i pokaže se da zapadne službe imaju prste u ovome (što bi nas sve jaaaaako iznenadilo) onda će se zapadni političari jaaaaaaako “ujesti za dupe” zbog atentata.

Za razliku od Češke gde Zeman nije predstavljao stav većine, Slovaci su definitivno “naši”.

Josip
1 mjesec prije

Kad ce Ukrajinci kresnuti Zelenskog?

Zvone
1 mjesec prije

Vidi, vidi, premier je bio protiv slanja oružja i para Kijevu pa ga je slučajno neko napaq a ameri ništa ne znaju. Tu gamad treba uništiti što pre.

Bruno
1 mjesec prije

Ma pucali Rusi. Nema ko drugi. Tako su i na Majdanu. Samo fali još ona famfulja Nuland da dijeli kolače.

Mihailo
1 mjesec prije

Grešite gospodo. Bio je protiv boce

Babilon
1 mjesec prije

Poremećeni književnik ispranog mozga od strane zapadnih tajnih službi pod stare dane poseže za oružjem na legitimno izabranog premijera jedne države. Tko zna što se još krije i što će sve isplivati na površinu ? Očekujem srčani udar ili nešto slično ubojice dok će biti u pritvoru ili čak “oduzimanje” vlastitog života pritvorenika.

vrlodrag
1 mjesec prije

Kakav si ti ljudski otpad. Talog čovječanstva, izrod ,degenerik i parazit. Naravno da se lažno predstavljaš jer si i sam majmun gospodina Boga.

Proklet od Boga prezren od ljudi nakupino ljudskih izlučevina.

Sad idi svome dečku neka ti na stražnji ulaz na suho snažno penetrira dok ti pred očima titra svih 6 duginih boja.

Bolnjakov
1 mjesec prije

Ovaj covjek je odbio potpisati sporazum sa SZO, pokrenuo istragu o visku smrnosti i povezanosti sa mRNA cjepivima, odbio nalog da prestane trgovina sa Rusijom, odbio finansirati Ukrajinu, potegao pitanje EU ugovora stetnih po Slovacku. Godinu dana kasnije….evo vidimo

Tupko Glupko
1 mjesec prije

Navodno je atentator 71-godišnji slovački pisac Juraj Cintula.
Koji je radio i kao zaštitar i imao dozvolu za oružje.

trolling queen
1 mjesec prije

Novinar Leo Hohman piše, prije otprilike pola sata ovo: “Može li to biti okidač za početak Trećeg svjetskog rata, slično ubojstvu austrijskog nadvojvode Franza Ferdinanda u lipnju 1914. godine, što je dovelo do Prvog svjetskog rata? Pomolimo se da nije tako, ali ovo je područje svijeta uvijek bilo žarište, središte podjele između istoka i zapada i lako su ga iskorištavali globalistički ratni huškači, u Londonu i Washingtonu DC. Znamo kako ova kabala igra prljavo. Digli su u zrak ruski plinovod prošle godine, možda su bili uključeni u masakr na moskovskom glazbenom koncertu ranije ove godine, i nikada ne zaboravite kako je ta ista međunarodna kabala riješila svijet nekoliko nacionalnih vođa – koji su se oduprli njihovom Covid-programu zaključavanja još 2020. godine”

vovo
1 mjesec prije

Iza ovog atentata su Englezi

trolling queen
1 mjesec prije

Rijetko psujem – no sada hoću….Jbno smeće – neka tebe netko tako sredi na ulici!! MARŠ!!

Biti-ili-ne-biti
1 mjesec prije

Fico je odlučio dati veto na rezoluciju u Srebrenici, a prije 4 mjeseca je rekao da Ukrajina mora predati teritorij da prestane rat.
Robert Fico je ranjen zato što je rekao istinu da su specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini izazvali ukrajinski neonacisti na čelu sa Zelenskim i da Putin nije imao drugog izbora nego da se brani.
Ukrajinski teroristički režim iz Kijeva na čelu sa cirkusantom Zelenskim stoji iza atentanta na Roberta Fica:

informer. rs/planeta/vesti/905857/ukrajinske-sluzbe-stoje-iza-atentata-na-fice

Plenkovič II
1 mjesec prije

cija ga smaknula!

Biti-ili-ne-biti
1 mjesec prije

Jeste li znali da riječ „vračanje“ koja se koristi u Bibliji doslovno znači farmacija?
Grčka riječ φαρμακεία pharmakeía, far-mak-i’-ah; od G5332; lijekovi („ljekarna“), tj. (u širem smislu) magija (doslovno ili u prenesenom značenju): – čaranje, vračanje.
Pharmakeia (riječ od koje dolazi „farmacija“) ima sljedeća značenja: vradžbina, upotreba ili pripisivanje lijekova, trovanje, čarobnjaštvo; metaf. obmana i zavođenje u idolopoklonstvo.

Max
1 mjesec prije

Namještaljka kao i kad je ubijen Shinzo Abe.

Nebbo
1 mjesec prije

❗️Операција словачког премијера Фица била је успешна, његово стање је стабилно, свестан је

Cell
1 mjesec prije

Atentator ima u stanu na zidu englesku zastavu

Zmaj Mrdo Špajzilović
1 mjesec prije

nećeš ni ti dugo, budi siguran/ sigurna

Tonto
1 mjesec prije

ODLIČAN ČLANAK.
Evo u samo ovoj jednoj rečenici sve je rečeno zašto je pucano, citiram: “Fico je odmah zaustavio politiku vojne pomoći prethodne vlade Ukrajini i pozvao na sporazumno rješenje između Moskve i Kijeva.”
Hoće li se tko kladiti da iza ovoga stoji mossad i cia? 100%
Stoka cio-hazarska samo sije patnju i ratove po svijetu.
Daj ujedinimo se svi već jednom protiv njih i izbrišimo ih s lica zemlje jednom za uvijek.
FREEDOM FOR PALESTINE

Tonto
1 mjesec prije

Hajde u 3 pi *č *ke tvoje majke cio-hazaro-ćifutske govno nosato ušato, bebo te benjamin sotonyahu.
Idi govno u ukrajinu pa se tamo bori za novu hazariju, bebo te Wolodimir Kokainsky

Netko
1 mjesec prije

Slovačka je nedavno donijela ZAKON po kojem se ne može ukinuti gotovinski novac. A ovih dana je JAVNO odbacio WHO. Kad ova borba završi dobit će glavni trg i spomenik a do tada neka se oporavi…….ove naše livodesne pizdurine neće niko taknut….je plaze i gmižu i ljube stopala đavlu svom…..

Pero
1 mjesec prije

Operi si pičku da ti se muhe ne skupljaju oko nje.

anik
1 mjesec prije

Orban i Fico znaju, u slučaju sukoba NATO – Rusija bit će njihove zemlje na frontnoj liniji. Zato ne žele rat, što je prilično racionalan stav.

Гавран
1 mjesec prije

Deluje mi da je lično obezbeđenje izvežbano da se svaki atentat uskladi sa zakonskim okvirima.

Podsjetnik
1 mjesec prije

Bravo Luce,

Muhe se prepoznale pa burno reagiraju. 😀😃🙂🙃😊

gargamel.
1 mjesec prije

Predpostavljam da če preživeti, mlad, zdrav, jak. Kako god, očekujte izlazak Slovačke iz EU, zatim Mađarske, tako nisam siguran ni da če Turska ostati u Nato.

Mat
1 mjesec prije

Predsjednice Zuzana,napad na premijera je napad na drzavu i tretira se kao terorizam,a ne kao Nepromisljeni napad pojedinca,mozda imate neka saznanja o ovom slucaju?

1 mjesec prije

Godina će biti obilježena velikim događajima svih vrsta.

1 mjesec prije

Jesen će ova biti vrlo posebna,
a o zimi da se i ne govori,
vidit ćeš tada kako će
događaji govoriti sami za sebe…

marmel
1 mjesec prije

Ma Putin pucao sigurni u njega a moze biti i Gavrilo Princip , tko bi znao???

Nenad Erak
1 mjesec prije

BREAKING NEWS- !!!! Na press konferenciji ministar obrane od GAMADI Joav Galant koji je Palestince nazvao životinjama kako to sveta knjiga kod GAMADI uči svoje podatke a nakon 7.10. protivi se operacijama u Gazi i poziva Natanyahu-a da povuče snage iz Gaze jer ne postoji mogućnost za eliminaciju Hamasa ČITAJ PALESTINSKIH BORACA ZA SLOBODU OKUPIRANE ZEMLJE PALESTINE i to nakon što je u par dana na prostoru Gaze poginulo ili ozlijeđeno DOK JE GAMADAŠ govorio 120 GAMADAŠA — P.S. Bliži se kraj GAMADI prokletoj❤❤koja nema veze sa svetom zemljom i nema nikakvo pravo da borave u Palestini

Bond cigarete Bond
1 mjesec prije

Kladim se da će Fico iz bolnice izaći zdraviji nego šta je bio.

john
1 mjesec prije

Dao Bog da preživi, vrati se još jači i razbuca ove globaliste.

Nenad Erak
1 mjesec prije

Čitam malo prije na jednom portalu od hazarske GAMADI da su u očaju glede sukoba s osovinom otpora na čelu s Hizbollah-om u Libanonu okupatori Palestine u nemogućnosti da se suprodstave napadima Hizbollaha protuoklopnim naoružanjem koje stranka koristi a protiv koje nema obrane POKUŠALI FORMIRATI TIM KOJI ĆE LOCIRATI MJESTA ISPALJIVANJA RAKETA te ista mjesta neutralizirati ali se dogodilo nešto najljepše što se moglo DOGODITI a to je da je Hizbollah jucer-danas pogodio TAKVOM RAKETOM mjesto gdje se sastajao taj tim i neutralizirao “STRUČNJAKE” ❤❤❤ALELUJA

Mirro
1 mjesec prije

Moj junak je stigao u Kinu, stigao je i Lavrov, Sojgu i Andrej Belousov i mnogi drugi, Washington na aparatima, Brisel na mukama, ovi western politicari su amateri, glupani.

FELIX
1 mjesec prije

NEKOME ILI NEKIMA JE SMETAO A TO NISU BILI RUSI. KAO STO ZNAMO NIJE HTEO DA POTPOMAZE SAMOUBILACKI RAT KOJI VODI KA JOS VECEM PROLIVANJU SLOVANSKE KRVI, I SLABLJENJU SLOVANA. VEROVATNO MU JE BILO JASNO KO JE NEPRIJATELJ SVIH SLOVANA I NIJE HTEO DA PODRZAVA PLANOVE ZAPADA DA SLOVANI UBIJAJU JEDNI DRUGE I PRI TOME SVI SLABE JER GUBE NAJBOLJE MLADE I SPOSOBNE GRADZANE KOJI BI MOGLI DOPRINETI KA BLAGOSTANJU SLOVANSKOJ RASI. GLOBALISTI MRZE SLOVANE NEKA VAM BAREM TO BUDE JASNO I UDZE U VASE ISPRANE MOZGOVE I BAREM TO POKUSAJTE RAZUMETI, DEMOKRATSKI PUT JE PUT U ROBSTVO I NEMORALA SA NAMEROM, DA SE SPROVEDE SVETSKI POREDAK SA UNISTENJEM TRADICIONALNE FAMILIJE.

naprijed
1 mjesec prije

Zapadne novine ga sad zovu KONTROVERSIAL a zasto se ne bi mogao zvati takvim imenom dreck Borrell

nessy
1 mjesec prije

Imao bih dva komentara na ovu situaciju, -tjelohranitelji, pored kojih je Fico primio tri komada u grudni kos, od tipa starog 71 godinu, dok su oni uopce reagirali, spadaju u otpad, ili da budem njezan u penziju, ili ako nemaju dovoljno godina, onda u neko skladiste da broje konzerve. Budala obrijane glave, u odijelu, je lako naci, ali spremnog covjeka, koji bi umanjio stetu ove situacije, ne bas. da zelim biti drastican, u Japanu bi ta ekipa pocinila seppuku, i to bi bilo opce prihvaceno, kao odgovarajuce rjesenje. -nadalje, ovaj ‘pisac’, stara olupina, je zamislio sto? Da ce pokrenuti revoluciju? Pucati na nekoga, s namjerom da ga ubijes, a jer se ne slazes s njegovim politickim stavovima, spada u neka druga vremena. Ne znam koliko je bitna njegova knjizevna karijera (vjerujem, ne bas mnogo), ali on je ocito odlucio ostati zabiljezen u povijesti po djelu koja rade budale i ekstremisti,… Čitaj više »

nessy
1 mjesec prije

Kad ti jednom psihijatar pogodi odgovarajucu terapiju (tesko, ali, nadajmo se), osjetit ces olaksanje i mozda shvatis da trebas svoj nick, da bi objavljivala svoje stavove, ma kako bolesne. Pusti Luciju na miru, ovim idiotskim komentarima samo dalje tones u ponor psihopatije. Moje saucesce.

vrlodrag
1 mjesec prije

Dobre vijesti, jedan ispravan čovjek je preživio unatoč umno oboljelom liberalu na svu muku i jad izroda i degena.

Zvone
1 mjesec prije

Nemojte se svađati sa njom, ona je sigurno ukrajinka pa mora tako da komentira.

Josip
1 mjesec prije

Konjino glupa

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI