Spriječeni ukrajinski napad sa Crnog mora

Ukrajina i Rusija
19 komentara

Ruska vojska presrela je pokušaj sletanja ukrajinskih marinaca u blizini Hersona i uništila grupu morskih dronova koji su se uputili ka Krimu, saopštilo je Ministarstvo odbrane u Moskvi.

Tokom noći, grupa bespilotnih površinskih plovila (USV) otkrivena je na prilazu bazi Crnomorske flote u Sevastopolju.

Snimci borbenih kamera koje je u petak objavilo rusko Ministarstvo odbrane pokazuju da su uništeni u vodi. “Dežurni vatrogasni sistemi uništili su sedam bespilotnih čamaca u Crnom moru”, saopštilo je ministarstvo, bez preciziranja. U međuvremenu, grupa ukrajinskih komandosa pokušala je da se spusti na vrh poluostrva Kinburn, koji gleda na ušće Dnjepra, rano u petak. Prema ruskom ministarstvu odbrane, četiri čamca su se približila Kinburnskom ražnju, pokušavajući da iskrcaju “diverzantsku i izviđačku grupu”. Pod prikrivenom vatrom sa dva čamca, desetak vojnika upali je na plažu.

Međutim, Ukrajinci su brzo imali žrtve iz polja morskih mina. Oni koji su uspjeli doći do obale “eliminirani su vatrom iz malokalibarskog oružja”, saopštila je ruska vojska. Kada su pokušali da se povuku, izgubili su dva čamca od artiljerijske i protivtenkovske raketne vatre.

Guverner Hersona Vladimir Saldo rekao je da su osvajači izgubili tri čamca i 12 sabotera.

Prema Moskvi, napadači su bili pripadnici Pomorskog centra za specijalne operacije ukrajinske mornarice, sa sjedištem u Odesi.

Kijevske snage su u više navrata izvodile napade dronovima na Sevastopolj i Krimski most, kao i napade komandosa na Kinburn i rt Tarankhut, pokušavajući da podignu ukrajinsku zastavu i postave video snimke na društvenim mrežama.

Veliki napad dronova je zbrisan u maju, sa ukupno 15 USV-ova poslanih na dno Crnog mora. Još jedan veliki napad dronom poražen je prošlog septembra .

Napadrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 mjesec prije

Ovdje nisu uspjeli ali evo kako vidimo zauzimaju rusku nuklearku na drugom pravcu.

eks
1 mjesec prije

Operacijom u Kurskoj oblasti rukovodi NATO. Izvršena je koncentracija snaga na malom prostoru, dok su se Rusi uspavali uspesima na širem frontu i nisu imali (sem graničara) ozbiljnije vojne snage u tom pojasu . Priča o nedostatku naoružanja u NATO-Ukro snagama je laž i prevara. U proboju u Kursku oblast učestvovalo je više od 700 komada borbene tehnike NATO (tenkovi, borbena vozila, oklopni transporteri i artiljerija). Kada se ova situacija stabilizuje i Kurska oblast očisti od NATO nacista (a to će se svakako dogoditi) , Rusi bi morali napraviti “čistku” u redovima MO , jer ono što je do sada uradjeno nije dovoljno.

Zeljko
1 mjesec prije

Pazite “logiku” kako su se drznuli UA da povrate oku.irani teri.orij UA od oku.tora RF!! To je “logika” tipa kako se HV drznuo vratiti KN u kolovozu 95 !

Biti-ili-ne-biti
1 mjesec prije

Danas nekakvi “specijalci” više nisu ono što su bili za vrijeme starih James Bond filmova, Sean Connery i Roger Moore – sada su ti tzv. “specijalci” svedeni na muhe i komarce koje se lako ubija tehnikom, a svjetska javnost čak može vidjeti i prijenos uživo njihove smrti, tako da su sve te skupe obuke “specijalaca” postale besmislene i izgubile su svoju svrhu.

Max
1 mjesec prije

Oprostite ali nije slijetanje već iskrcavanje.

Baraba
1 mjesec prije

Strategija i taktika koju Ukrajina demonstrira u Kursku razvijene su zajedno sa NATO-om. To je test za odbranu Evrope u slučaju ruskog napada. Zašto je to tako? NATO, kako je trenutno konstituisan, je u lošem stanju kada je u pitanju odbrana teritorije. Ako bi izbile borbe u Poljskoj, Rumuniji ili u sjevernim baltičkim državama, Rusi bi imali značajnu prednost u kopnenim snagama. Jedan od načina da se suprotstavi tome bila bi upravo ona vrsta operacije koju Ukrajina sada testira u regiji Kursk. Lako je zamisliti sličan vektor u širem evropskom sukobu, možda usmjerenom na eliminaciju Kalinjingrada ili na Sankt Peterburg ili čak na Moskvu. Postoje i drugi faktori u Ukrajini koji bi mogli igrati ulogu, kao što je plinska mjerna stanica Sudža. Stanica se nalazi na rusko-ukrajinskoj granici nekoliko kilometara od ruskog grada Sudže i prerađuje sav gas koji teče iz Rusije u Evropu. Stanica se nalazi otprilike 8 milja… Čitaj više »

Zvone
1 mjesec prije

Prije ili poslije če ukrajinci uspjeti u tim napadima. A rusi izgleda da su stvarno nesposobni nešto uraditi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI