‘Spušta se tama’: Tucker Carlson reagira na izvješća o Durovljevu uhićenju

Tucker Carlson
22 komentara

Osnivač i izvršni direktor Telegrama navodno je priveden po dolasku u Francusku u subotu

Uhićenje osnivača Telegrama Pavela Durova u Francuskoj upozorenje je platformama koje se suprotstavljaju cenzuri, rekao je američki novinar i politički komentator Tucker Carlson.

Prema francuskim medijima, poduzetnik ruskog podrijetla priveden je u subotu u zračnoj luci Paris-Le Bourget i pojavit će se pred sudom u nedjelju navečer. Francuske su vlasti navodno izdale nalog za uhićenje, tvrdeći da nedovoljna moderacija omogućuje široku upotrebu Telegrama od strane kriminalaca.

Vijest o navodnom procesuiranju Durova izazvala je zabrinutost na internetu, uključujući sugestije da bi moglo biti politički motivirano.

“Pavel Durov napustio je Rusiju kada je vlada pokušala kontrolirati njegovu tvrtku za društvene mreže Telegram. Ali na kraju, nije ga Putin uhitio jer je dopustio javnosti da slobodno govori”, napisao je Carlson na X (bivši Twitter) u subotu. “Zatvorila ga je zapadna zemlja, saveznik Bidenove administracije i entuzijastična članica NATO-a.”

Durovljevo uhićenje je “živo upozorenje svakom vlasniku platforme koji odbija cenzurirati istinu po nalogu vlada i obavještajnih agencija”, ustvrdio je Carlson. “Tama se brzo spušta na nekadašnji slobodni svijet.”

Carlson je u travnju snimio rijedak intervju s Durovom, u kojem je vlasnik Telegrama govorio o svojim nesuglasicama s ruskom vladom, kao i pritisku s kojim se suočava u SAD-u. Rekao je da je američka vlada od njega htjela da postavi “stražnja vrata” za nadzor na svojoj službi za razmjenu poruka, a on je to odbio.

Vlasnik X-a Elon Musk također je osudio prijavljeno uhićenje. “POV: U Europi je 2030. i bit ćete pogubljeni jer ste lajkali meme”, napisao je u komentaru na vijest.

Telegram je pokrenut 2013. godine i trenutno ima više od 950 milijuna aktivnih mjesečnih korisnika. Durov je rodom iz Sankt Peterburga u Rusiji, ali od sredine 2010-ih uglavnom živi u UAE. Postao je državljanin Francuske i Emirata 2021.

francuskaPavel DurovTelegramTucker Carlsonuhićenje
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zar ne
22 dana prije

Vladimir Putin je iskoristio “ego i nesigurnost” Donalda Trampa, kako bi sproveo neverovatnu kontrolu nad bivšim američkim predsednikom, koji je odbijao da prihvati bilo kakvu negativnu procenu o ruskom lideru od svog kabineta. Na kraju je otpustio savetnika za nacionalnu bezbednost HR Mekmastera, a razlog je – Putin. o Trampovoj vernosti Putinu, u jeku kampanje za predsedničke izbore u Americi, pisao je upravo Mekmaster u svojoj novoj knjizi “At War With Ourselves: My Tour of Duty in the Trump White House”.

NALET
22 dana prije

Durov,dobro je i izDuro,pustit će ga…šta bi cio-banksteri bez platformi?

gogo
22 dana prije

leftardi su ukinuli slobodu medija ne samo u americi , već u cijelom zapadnom svijetu ! Postali smo gore komunustičko smeće nego bivši SSSR

nastran
22 dana prije

pa budi sad državljanin demokratske francuske?

žile29
22 dana prije

U sloveniji niti jedan portal nije objavijo ovu vjest,onda se zna u kojoj diktaturi živimo

Josip
22 dana prije

Europa se treba sto prije raspasti na atomske dijelove. Fasizam opet u njoj nice na svakom koraku.

Subaru avatar
22 dana prije

Pa tama je spuštena par tisuća godina.

Crescent
22 dana prije

Nalog za hapsenje je izdat odavno ali kada?
Za njim je bila potjernica sirom EU.
Sudjenje pocimlje danas u nedjelju, zar sud radi u nedjelju?
Ovo ceka i Elon Munsk.

Na osnovu ovakve optuznice i Tucker Carlson moze biti uhapsen

Ovo za sto je on optuzen moze se primjeniti i na sva medija i na CNN, zapad je pogazao svima kako se nadje razlog da se nekog uhapsi u medijima.

Jajce
22 dana prije

Gdje je zavrsio Assange?
Zasto suti?
Jel je ziv?
Jesu li bili neki skriveni uvjeti za pustanje njega na slobodu na koje je on morao pristati?
Zar ga Australija ne moze izruciti Americi u svako doba na americki zahtijev?

IL Partigiano
22 dana prije

Izvršni direktor i osnivač Telegrama Pavel Durov, koji je uhićen preko noći u Francuskoj, prethodno je rekao američkom novinaru Tuckeru Carlsonu da je dobio “previše pažnje” FBI-a i drugih USA agencija za provođenje zakona dok je bio na tlu SAD-a.

U intervjuu objavljenom u travnju, nekoliko mjeseci prije uhićenja ruskog tehnološkog mogula u Francuskoj, tvrdio je da su američke agencije pokušale regrutirati zaposlenike Telegrama i uvjeriti ih da stvore ‘stražnja vrata’ u “porukama”…

Max
22 dana prije

Pamtit će se njegove riječi.

Janko
22 dana prije

Kada vam Ameri,Englezi i ostali zapadni sateliti među kojima je i Hrvatska počnu deliti lekcije o demokraciji,uzmite to kao najbolje ispričani vic

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI