‘Strateški poraz’ znači kraj Rusije

Putin-Treci-svjetski-rat
172 komentara

Zapad mora shvatiti da je nanošenje  “strateškog poraza” Rusiji  nemoguće zbog jedinstva njenog naroda, koji razumije da bi to značilo kraj hiljadugodišnje istorije zemlje, tvrdi predsjednik Vladimir Putin.

Govoreći na konferenciji za novinare u Hanoju nakon sastanaka s vijetnamskim rukovodstvom u četvrtak, Putin se osvrnuo na pitanje zapadnih sila koje “podižu temperaturu” ukrajinskog sukoba kroz postepenu eskalaciju.

“Očigledno, očekuju da ćemo se u nekom trenutku uplašiti. Ali istovremeno poručuju i da žele postići strateški poraz Rusije na bojnom polju. Šta to znači za Rusiju? Za Rusiju to znači kraj njene državnosti. To znači kraj hiljadugodišnje istorije ruske države. Mislim da je to svima razumljivo“, rekao je Putin.

I onda se postavlja pitanje: Zašto da se plašimo? Zar onda ne bi bilo bolje da idemo do kraja? Ovo je elementarna logika.

Iako je Putin u više navrata priznao da bi svaki sukob koji uključuje upotrebu nuklearnog oružja imao strašne posljedice po čovječanstvo, on je tvrdio da bi Moskva bila primorana da se brani svim raspoloživim sredstvima ako je opstanak zemlje u pitanju.Još 2018. godine je čuveno rekao da „kao građanin Rusije i šef ruske države moram da se zapitam: Zašto bismo želeli svet bez Rusije?“

SAD i njihovi saveznici su u protekle dvije godine usmjeravali oružje, municiju i opremu u Ukrajinu, istovremeno insistirajući da nisu strana u sukobu, ali žele da nanesu “strateški poraz” Moskvi. Proteklih mjeseci, Washington, London i druge članice NATO-a objavile su da ukidaju ograničenja na Kijevovu upotrebu njihovog oružja protiv Rusije.

Pozivajući se na potrebu da se Zapadu pošalje poruka, Kremlj je prošlog mjeseca naredio vojsci da izvede vježbe raspoređivanja nestrateškog nuklearnog oružja. Upitan u četvrtak da li Rusija može promijeniti svoju nuklearnu doktrinu kako bi uključila klauzulu o mogućnosti pokretanja preventivnog nuklearnog udara, Putin je naglasio da za tim nema potrebe.

“Za sada nam ne treba preventivni udar, jer je garantovano uništenje neprijatelja u uzvratnom udaru”, rekao je on.

Putinrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
172 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Biti-ili-ne-biti
10 dana prije

Vatikan optužio nadbiskupa Vigana za raskol zbog ‘negiranja legitimiteta pape Franje’ Vatikanski doktrinarni ured pozvao je nadbiskupa Vigana da se pojavi pred ‘izvansudskim kaznenim suđenjem’ 20. lipnja zbog optužbi za ‘šizmu’ zbog ‘negiranja legitimiteta pape Franje, prekida zajedništva s njim i odbacivanja Drugog vatikanskog sabora.’ Vatikanski dikasterij za nauk vjere (DDF) pokrenuo je “izvansudski kazneni proces” protiv nadbiskupa Carla Marije Vigana, optužujući prelata za “zločin raskola”. U e-poruci koju je potpisao monsinjor John Kennedy iz Disciplinskog odjela dikasterija i koju je poslao talijanskom nadbiskupu, koji je služio kao papinski nuncij u Sjedinjenim Državama od 2011. do 2016., dikasterij je 20. lipnja pozvao Vigana u Vatikan da “može primiti na znanje optužbi i dokaza koji se tiču zločina raskola.” Dikasterij je, naime, obavijestio nadbiskupa da ga se optužuje da daje “javne izjave koje rezultiraju uskraćivanjem elemenata potrebnih za održavanje zajedništva s Katoličkom Crkvom; poricanje legitimiteta pape Franje, prekid zajedništva s njim… Čitaj više »

Augm
10 dana prije

NATO-vci zelu izbrisati Rusiju s mape svijeta.

Гавран
10 dana prije

Nasuprot, logika zapada je:
AKO NE VLADAMO SVETOM, TREBA LI TAKAV SVET DA POSTOJI!
#
Ne vidi se da rat može stati pre poraza jedne od zaraćenih strana.
Zapada ili Istoka.

Crescent
10 dana prije

Trump je htio turnuti S Koreju u Americki tabor, bio bi I uspuo da ga nije zaustavio John Blton, CIA i Pentagon. Dakle I oni pravui gresku.

držnedaj
10 dana prije

Scott Ritter;
…Želim sve podsjetiti da je strateški cilj Sjedinjenih Država prema Rusiji strateški poraz Rusije, a ukrajinski sukob je osmišljen upravo kako bi doprinio tom porazu, kako vojno slabeći Rusiju dugotrajnim sukobom, tako i nastavljajući opravdavati sankcije usmjerene na gušenje ruskog gospodarstva.
Računica je da će kombinacija ta dva faktora — gušenja gospodarstva i beskrajnih sukoba — demoralizirati rusko stanovništvo, a ljudi će se podići na svojevrsni moskovski „Majdan” i skinuti s vlasti Vladimira Putina.
To je strateški cilj Sjedinjenih Država, koji se nikada ne smije zaboraviti kada se govori o akcijama Sjedinjenih Država u odnosu na Ukrajinu, Rusiju ili Europu.

Sjedinjene Države neće ponuditi pravedno rješenje koje osigurava mir i stabilizira situaciju. Politika SAD-a usmjerena je na destabilizaciju Rusije, a za to im je potreban ovaj sukob. Dakle, Sjedinjene Države nisu strana čije je sudjelovanje poželjno u ovom procesu, jer ih ne zanima stvarni svijet’…
    

držnedaj
10 dana prije

Lucas Leiroz…”Vojno gledano, NATO ne može učiniti ništa da nekako spasi obraz i izvuče se iz zamke u kojoj se nalazi. APSOLUTNO NIŠTA! Sve što sada radi, pozornice i trube, 99% je potpuno beznačajna propaganda. NATO ima samo 3 opcije i svaka od njih je usranija kao i druge dvije: 1. Osigurajte vlastito topovsko meso, sve više i više i više, dok to ne dovede do onoga što je zapravo bilo namijenjeno Rusiji: nezadovoljstvo, bijes, pobune, promjene režima, raspad EU i NATO-a. 2. Bezuvjetna predaja – doći će, ali ne dok ne isprobate sve, što znači da prvo morate iscrpiti opciju 1 do kraja. 3. Nuklearni rat – samoubojstvo, jer pobjeda NATO-a uopće ne dolazi u obzir. Najvjerojatnije bi svi poginuli, ali ne može se isključiti mogućnost da na kraju nešto ostane od Rusije zbog njene nadmoći u nuklearnom oružju i goleme nadmoći u području protuzračne obrane kao i ogromne… Čitaj više »

DUŠAN
10 dana prije

Njemačka bila sila koja tukla ostatak svijeta ,Hitler imao savršenu organizaciju ,i znate kako završio Hitler ,a njemačka razdijeljena na okupacijske zone !!!
Eto sada novog malog ,silnog i nezaustavljivog Hitlera Putina i što mislite kako će završiti i Rusija i Putin ,Kinezi će s zapadom razdijeliti Rusiju na okupacijske zone !!
POVIJEST SE PONAVLJA !!!

eks
10 dana prije

Potpukovnik američke vojske (u penziji) Danijel Dejvis : ” Ne postoji scenario u kojem Zapad može da uspe na bojnom polju. Na ovaj , ili onaj način mi ćemo propasti. Ili katastrofalno , ili ponižavajuće.”
Neki normalni Amerikanci su shvatili da Zapad može da bira izmedju sramote i katastrofe . Ali , malo ih je .

Vlatko
10 dana prije

Ako bude tribalo Rusija ce dovesti milion Korejaca

10 dana prije

I ova Putinova izjava ide u korist “Majstora”. Vidimo stvaranje dva bloka, vidimo da pretnje samo rastu bez ikakvog izgleda na detant…
Sve baš onako kako smo već predvideli, jedino što su mnogo više bezobzirni prema svojoj populaciji nego što smo mogli da pretpostavimo.

Svašta
10 dana prije

Opstanak zemlje ili opstanak Zemlje !???

Koji je to egomanijak
Da, cak je I mali žuti višiod njega 😀

Max
10 dana prije

To Rusuja neće dopustiti.

JoeP
10 dana prije

Bilo je nestalo struje, sve je stalo, ništa nije radilo, ni internet, ni mobitel, ni semafori, ni pumpne stanice, sad ke svugdi fila . . . ja u gužvi u autu baš se mislin kako bi sad vozila samovozeća auta . . . Putin nas sabotira 🙂

Yahoo
10 dana prije

Ako ce Rusija i Vietnam povecati suradnju, trgovinu onda ce zapadni demokrati nabijati sankcije I Vijetnamu. Jedino nema sankcija na Izrael.

Jomla
10 dana prije

“Zašto bismo želeli svet bez Rusije?”
Zašto se izražava na način da ga “zapadnjaci” ne kontaju?
Neka lijepo kaže: Nema Rusije – nema ni ostatka svijeta! Zdraavo!
Jbm 😛 😛

Zoro
10 dana prije

koga zapad ne može osvojiti potlačiti pretvoriti u poslušnu koloniju toga napada kontinuirano desetljećima i stoljećima svim mogučim sredstvima
ta njihova imperijalistička kolonijalistička pljačkaška manijakalna priroda je uzrok svega zla na planeti bar zadnjih 500 godina
vrijeme je da se to prekine pa i po cijenu povratka u kameno doba
to je imperativ moralni etički i obaveza borbe za slobodu proizlazi iz naše prirode, bez nje nismo ljudi
kako uništiti to imperijalističko zlo sa što manje štete za ostatak čovječanstva je jedina prava tema danas

Noname
10 dana prije

Premijer Gruzije Irakli Kobakhidze rekao je da vlasti neće dopustiti “ukrajinizaciju” zemlje.
Šef vlade je objasnio da stranka Ujedinjenog nacionalnog pokreta bivšeg predsjednika Mihaila Sakašvilija nastoji Gruziju dovesti do scenarija sličnog ukrajinskom, ali se vlasti odlučno suprotstavljaju tim namjerama.
“Svi znaju da Nacionalni pokret želi u Gruziji ponoviti scenarij koji se, nažalost, dogodio u našoj prijateljskoj zemlji Ukrajini.
Uvjeravam članove Nacionalnog pokreta da neće biti ukrajinskog scenarija u Gruziji i da se “ukrajinizacija” zemlje neće dogoditi ni pod kojim okolnostima”, rekao je Kobakhidze.

10 dana prije

Situacija će se pogoršati, doći će do Trećeg svjetskog rata,
koji će se očitavati kroz službenu objavu rata Rusiji,
a ta objava doći će iz Francuske.
Francuska će biti ta koja će započeti ovaj veliki sukob.

D.M.
10 dana prije

Rat nameću globalisti. U svijetu je podjela između globalista i suverenista.
Kada bi stvarno došlo do globalnog rata 99% bi se sve kršćanske slavenske zemlje ujedinile protiv globalista.
GLOBALISTI= komunisti, lgbtq, transrodni, antifa, blm, .masonerija, židovska kabala…
SUVERENISTI= Bog i poštivanje božjih vrijednosti, obitelj i obiteljske vrijednosti, normalni ljudi, domovina…

Pronađite se između GLOBALISTE i SUVERENISTE. jer Putin se pronašao!!!

10 dana prije

Idi svojim putem, Daniele,
jer riječi su zatvorene i zapečaćene
do vremena kraja.
Mnogi će se očistiti, ubijeliti i pročistiti…

10 dana prije

Apinelo se ukazao,
a di se Škurija skrila?! 🤒😛

10 dana prije

Mrdo samo za tebe. Tridesetih godina prošlog stoljeća Staljin je naredio da se sprovede duhovna “čistka”. Progonjeni su svi kršćani i uništavane su Biblije. U Stavropolju je ovo naređenje provođeno s nevjerojatnom revnošću i žestinom. Uništeno je na tisuće Biblija i mnogi vjernici su poslati u tzv. gulage – zatvorske logore, u kojima su skoro svi umrli kao neprijatelji države. Nakon raspada Sovjetskog saveza, mnogi Rusi su se počeli duhovno buditi te se interesirati za Boga. Ubrzo su počeli dolaziti misionari. Tako je jedna skupina došla iu Stavropolj. Nisu poznavali povijest grada, ali kada su se pojavili problemi s dovoženjem Biblija iz Moskve, netko od domaćina se sjetio da se na periferiji grada nalazi skladište u koje su za vrijeme Staljina sakupljane Biblije prije spaljivanja. Nakon mnogo molitvi konačno je jedan član grupe smogao hrabrosti i otišao kod predstavnika vlasti da se raspita jesu li Biblije još uvijek tamo. Još… Čitaj više »

Josip
10 dana prije

Pljackasi indijanaca to ne razumiju i jedino postuju kada im se izbiju zubi..

Noname
10 dana prije

Još jedna istina o zapadnoj (ne)demokratiji:
Šef britanske vlade Rishi Sunak predložio je oduzimanje vozačke dozvole mladima ako odbiju vojnu službu.
Ovo prenosi Daily Mail.
“Imat ćemo set sankcija i poticaja, a gledat ćemo modele koji su već usvojeni u Europi. Postoji mnogo različitih opcija. U europskim zemljama postupaju drugačije: postoji metoda s vozačkom dozvolom, pristupom financiranju i mnoge druge”, rekao je premijer.
Na pitanje novinara znači li “oduzimanje pristupa financiranju” oduzimanje bankovnih kartica ljudima, političar je odlučio ne dati jasan odgovor.
“U Europi postoji mnogo različitih modela i mi ćemo ih pogledati”, odgovorio je Sunak izbjegavajući.
Kabala radi sve, da sačuva svoje pozicije. Uništit če i vlastitu djecu, ako zatreba.

Rus
10 dana prije

Listao sam kanal i naišao na MatchTV. Nogomet je u tijeku. Neki crnci i Arapi u bijelom igraju protiv crnaca i Arapa u narančastom. Ispada francuski tim i nizozemski tim. A navijači na stadionu su bijeli. Svi. To je ono što europskim pederima treba.

xyz
10 dana prije

Zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev u svom je Telegram kanalu oštro reagirao na prijedlog Sjedinjenih Američkih Država o ugovoru START. “Amerikanci i dalje sve tretiraju kao potpune idiote. Zamislite samo da se nacistička Njemačka tijekom Drugog svjetskog rata obratila SSSR-u s prijedlogom da se pitanje ograničenja proizvodnje bilo kakvog oružja (tenkova, zrakoplova ili BM-13 katjuša) postavi u poseban pregovarački kolosijek. Kao, ograničimo njihovo puštanje. Apsurd, ludilo, delirij luđaka? Ali Sjedinjene Države sasvim ozbiljno predlažu da pregovaramo o novom sporazumu o smanjenju strateškog ofenzivnog naoružanja. Mi ćemo, kažu, opskrbljivati ​​neonaciste svim vrstama oružja, uključujući rakete dugog dometa i zrakoplove, i razgovarati s vama o novom ugovoru START. Kakva nepristojna, cinična stvorenja! Ne, to je moguće samo nakon odbijanja isporuke oružja Banderinom režimu i blokiranja njegova ulaska u NATO. U suprotnom, sve bi se trebalo odvijati prema sasvim drugom scenariju. Tako da, kao 50-ih i 60-ih godina 20. stoljeća, u… Čitaj više »

Dece10
10 dana prije

Ma ko jebe ni papu ni biskupe. Sve kriminalci do posljednjeg… Potpuno nebitni likovi koji parazitiraju na leđima glupih ovčica.

složni
10 dana prije

Danas javlja kanadska vlada da ce evakirati iz Libanona 45 tisuca svojih drzavljana….. Canada said to evacuate 45,000 citizens from Lebanon… Debelo Prase aka Dusan ne mogu shvatiti da tzv zapadnjaci zivu na ne zapadu.

10 dana prije

U ovom trenutku čovječanstvo  je naraslo u svom egu, koje više ne želi doći do Boga, ali želi da Bog ne postoji kao Svemogući u životu svake osobe. Zbog toga će jako patiti, ne kao u slučaju Babilonske kule, nego s onim što je čovjek, sam stvorio za vlastitu bol i patnju. Stenjat će i vikati za božansku pomoć, ali patnja zbog oružja će se okrenuti protiv samog čovjeka. Vatra će pasti s visine, vatra koja će se nuklearnom energijom proširiti gotovo cijelom Zemljom. Ljudski je ponos taj koji želi i dalje biti gospodar Zemlje, upravljati svima i ostvarivati ​​svoje želje širom svijeta.

Prazni džepovi
8 dana prije

Vrijeme es ispunilo , ako nam je saharski pijesak bio neugodan proteklih dana je ništa s onim što nam slijedi, a……

vigor komar
7 dana prije

ruski car putin mali laze cim zine.ko pileci parizer vucic. jer rusija dozivjela nekoliko strateskih poraza i porobljavanja u svojoj istoriji pa se vratila: poljsko litvansko vojvodstvo zaposjelo moskvu prije vise stotina godina; mongoli ih drzali porobljenima vise stoljeca.
posto se specijalna vojna operacija preselila na teritorij rusije na sto upucuje terorizam u dagestanu i napad na sevastopolj, usa teroristi uskoro ulaze u moskvu. ukrajinskom vojskom rukovodi sefica duboke yankee drzave hilary koja koncem godine postaje i sefica plitke drzave posto ce se dementni joe na kraju kampanje povuci u njenu korist iz zdravstvenih razloga, daklem, zena ce na kraju trakavice zenskastom putinu stati nogom za vrat!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI