Sumnjivi paketi poslani američkim izbornim dužnosnicima

Izborna prevara SAD
7 komentara

FBI je pozvao na oprez nakon što su se širom zemlje pojavila pisma potpisana “Američka vojska za eliminaciju izdajnika”

FBI je rekao američkim izbornim dužnosnicima da budu na oprezu nakon što su uredi u više od desetak država primili sumnjive pakete od ponedjeljka.

Predmeti su do srijede isporučeni u najmanje 15 država. Neki su potaknuli evakuacije ili na drugi način ometali rad lokalnih vlasti. Nitko nije prouzročio ozljede niti je potvrđeno da predstavlja prijetnju. Neki su bili potpisani: “Američka vojska za eliminaciju izdajnika”.

U izjavi za medije, glasnogovornica FBI-a Kristen Setera rekla je da ured “radi s našim partnerima kako bi utvrdio koliko je pisama poslano, pojedinca ili pojedince odgovorne za pisma i motiv iza pisama”.

Agencija je prethodno distribuirala dopis izbornim dužnosnicima, pozivajući ih da “ostanu budni i budu oprezni pri rukovanju poštom”.

Neki od paketa bili su naslovljeni na državne tajnike, koji su inače najviši izborni dužnosnici na državnoj razini. Njihovo strukovno udruženje, NASS, izrazilo je zabrinutost u utorak.

“Vidimo nastavak uznemirujućeg trenda – drugi pokušaj atentata na predsjedničkog kandidata te prijetnje i zastrašivanje izbornih dužnosnika”, stoji u priopćenju. “Ovo mora prestati, točka. U našoj demokraciji nema mjesta političkom nasilju, prijetnjama ili zastrašivanju bilo koje vrste.”

U nedjelju je američka tajna služba spriječila, kako je nazvala, mogući pokušaj ubojstva bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, drugi takav incident od srpnja. Potencijalni strijelac je navodno pobjegao sa svog snajperskog položaja na obodu golf terena u vlasništvu republikanskog kandidata na Floridi, te je priveden.

Pismo je drugo u SAD-u od prošlog studenog, kada su sumnjivi paketi poslani izbornim uredima i vladinim zgradama u najmanje šest saveznih država. Neki su sadržavali opojnu tvar fentanil, kasnije su utvrdili istražitelji.

FBIIzboriSADsumnjiv paket
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zar ne
11 sati prije

Trump ponovo organizirava
pobunu protiv drzave?

A rana na Uhu mu zacijelila prije nego što je pronasao cipele

Protiv Sistema
11 sati prije

Biblijski “žanješ ono što siješ”

denis penis
10 sati prije

nek pune gaće!

Max
9 sati prije

Maslo masade.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI