SZO odustaje od svog stava o cjepivu protiv COVID-19, kaže da su injekcije “niskog prioriteta” za djecu

Cijepljenje dječaka
16 komentara

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) odstupila je od svog stajališta u vezi s injekcijama protiv koronavirusa Wuhan (COVID-19), sada tvrdeći da je davanje ovih cjepiva djeci “niski prioritet”.

Steve Watson iz Modernity News istaknuo je ovaj iznenadni preokret, napominjući da bi svatko tko nije preporučio injekcije COVID-19 bio “suspendiran s društvenih medija ili javno ‘otkazano'”. Ali s obzirom na to da je globalno zdravstveno tijelo ono koje je promijenilo njegovo mišljenje, nitko nije trepnuo trepavicom.

Strateška savjetodavna skupina stručnjaka za imunizaciju SZO-a (SAGE) izdala je revidirane smjernice. Prema grupi, ona više ne preporučuje injekciju COVID-19 za “zdravu” djecu u dobi od šest mjeseci do 17 godina.

“Utjecaj na javno zdravlje cijepljenja zdrave djece i adolescenata relativno je mnogo manji od utvrđenih prednosti tradicionalnih esencijalnih cjepiva za djecu – poput konjugiranih cjepiva protiv rotavirusa, ospica i pneumokoka”, napisao je SAGE.

Dr. Hanna Nohynek, predsjednica SAGE-a, objasnila je da ažurirane smjernice “odražavaju da je veliki dio populacije ili cijepljen, prethodno zaražen COVID-19 ili oboje. Nastavila je: “Revidirani plan puta ponovno naglašava važnost cijepljenja onih koji su još uvijek na rizik od teških bolesti – uglavnom starije odrasle osobe i osobe s popratnim bolestima – uključujući dodatna docjepljivanja.

Nova politika SZO-a identificira tri prioritetne skupine – visoku, srednju i nisku – s djecom i tinejdžerima u niskoj kategoriji. Definicije procjenjuju kategorije za “rizik od teške bolesti i smrti”. Unatoč tome, globalno zdravstveno tijelo i dalje preporučuje da “djeca koja imaju oslabljen imunološki sustav ili postojeća zdravstvena stanja … dobiju cjepivo [COVID-19].”

Naknadna revizija smjernica iz prosinca 2023. također je potvrdila ovu promjenu, uz napomenu da se “ponovno cijepljenje [nije] rutinski preporučilo” za zdrave odrasle osobe, djecu i adolescente kojima je ubrizgana barem jedna doza cjepiva protiv COVID-19. Međutim, SZO je ipak preporučio da svi odrasli, uz djecu i adolescente s komorbiditetima, dobiju barem jednu dozu injekcije.

CDC i dalje preporučuje injekcije protiv COVID-19 za djecu i tinejdžere

U međuvremenu, Watson je istaknuo da američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) i dalje preporučuju cjepiva protiv COVID-19 za djecu od šest mjeseci i stariju. “Nije jasno hoće li CDC slijediti ove korake u prilagodbi svojih preporuka ovoj revidiranoj politici SZO-a”, napisao je.

Prema web stranici agencije za javno zdravstvo, “svatko u dobi od pet godina i stariji trebao bi dobiti jednu dozu ažuriranog cjepiva protiv COVID-19 kako bi se zaštitio od ozbiljne bolesti.” Djeci u dobi od šest mjeseci do četiri godine možda će trebati “više doza cjepiva protiv COVID-19 da budu ažurna”, dodaje se. Preporuka CDC-a za necijepljenu djecu u dobi od šest mjeseci do četiri godine jednako je nečuvena, sugerirajući da im se ubrizgaju “dvije do tri doze ažuriranog cjepiva protiv COVID-19.

CDC je opravdao cjepiva protiv COVID-19 za djecu papagajskim ponavljanjem riječi “sigurno i učinkovito”, namjerno ignorirajući bezbrojne priče o ozljedama i smrtima uzrokovanim cjepivom uzrokovanim injekcijom mRNA. Štoviše, mnoga su istraživanja dokazala da imunitet izazvan cjepivom s vremenom slabi i da prirodni imunitet ostaje superioran kada je u pitanju COVID-19.

“Ono što je jasno jest da su oni roditelji koji su ostali skeptični prema stavljanju na brzinu razvijenih mRNA cjepiva ‘odobrenih za hitnu upotrebu’ u svoju djecu jasno opravdani – i ovaj put ni manje ni više nego od strane SZO-a”, zaključio je Watson.

cjepivoCovidDjecaSZOvakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Josip
2 dana prije

Kada ce SZO zlocinacka organizacija odgovarati za genocid s cjepivima i sve smrti koje su izazvali? Nije li za njih samo elektricna stolica pravedna kazna?

Ico
2 dana prije

SZO je protuljudska zločinačka organizacija !

Max
2 dana prije

Boje se suđenja.

Biti-ili-ne-biti
2 dana prije

Sada, kada su ih ljudi pročitali, oni se prave grbavi, kao – nismo mi krivi, mi smo mislili “sve najbolje” o vama i vašoj djeci koju smo otrovali našim cjepivima, koja ste vi preko vaših političara i državnika nama platili porezima iz državnog proračuna!

opetlazes
2 dana prije

Ajmo brzo brnjice na usta i drzati 2 metra razmaka kmetovi.

Ivan BGD
2 dana prije

Porast autizma kod vakcinisanih! I to je toliko primetno da su resili malo da uspore, da manje vakcinisu decu, jer ce pri ovoj stopi autizma roditelji poludeti u uzeti pravdu u svoje ruke. Zato se vracaju na oprobanu tehniku kuvanja zabe, polako i sigurno do cilja, ako ne u ovoj generaciji onda u sledecoj!

Max_mo
2 dana prije

Izgleda da nakon covid plandemije pakuju nam ptičiju gripu.

Ivan BGD
2 dana prije

Isplivali dokumenti! Vlast u Australiji krila podatke o smrtonosnim nuspojavama COVID vakcina Australijska vlada je 2021. otkrila da mRNA vackine protiv Covid-a nose visok rizik od izazivanja smrtonosnih nuspojava, ali su zvaničnici odlučili da informacije budu skrivene od javnosti, otkrili su novi dokumenti. Početkom 2021. godine, Australijska administracija za terapeutsku robu (TGA) postala je svesna da će se mRNA lipidne nanočestice iz vakcina protiv COVID-a proširiti na vitalne organe. TGA je australijski ekvivalent američke Uprave za hranu i lekove (FDA). Agencija je pronašla tragove lipidnih nanočestica mRNA u mozgu, jetri i jajnicima onih koji su primili vakcine. Novootkriveni dokumenti otkrivaju da je TGA tokom inicijalnog pokretanja Covid-a bio svestan da mRNA lipidne nanočestice mogu da putuju do kritičnih organa. Međutim, agencija je odlučila da sakrije otkriće od javnosti zbog straha da bi informisanje građana o rizicima podstaklo neodlučnost o vakcinaciji. Mozda nesto naucimo iz ovoga: malo jacu prehladu vlade vecine… Čitaj više »

DEDA
1 dan prije

TKO ĆE ODGOVARAT ZA OVU NEPISMENOST OBRAZOVANIH I EDUCIRANIH OVACA?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI