Tajne snimke otkrivaju: CIA i NSA zatajile informacije od Trumpa

Trump - CIA i NSA
151 komentar

Najnovija otkrića Jamesa O’Keefea iz O’Keefe Media Grupe bacaju novo svjetlo na američke obavještajne agencije, posebno CIA-u i NSA-u, te iznose ozbiljne optužbe o zataškavanju informacija od strane najviših razina obavještajnih tijela, uključujući direktore CIA-e poput Gine Haspel i Mikea Pompea.

Amjad Fseisi, projekt menadžer koji radi u Cyber Operations za CIA-u i izvođač radova s top-secret klirinšem za NSA-u i Deloitte, uhvaćen je na tajnim kamerama kako implicira najviše razine obavještajnih agencija. Fseisi tvrdi da su agencije odlučile ne informirati predsjednika Trumpa o određenim informacijama, jer su smatrali da bi ih on razotkrio. Čak ga naziva “ruskim sredstvom” i tvrdi da su informacije bile zadržane od njega jer su znali da bi ih otkrio.

Osim zataškavanja informacija, Fseisi tvrdi da su obavještajne agencije koristile FISA-u za nadgledanje Trumpa i njegovog tima te da i dalje nadziru predsjednika Trumpa. Navodi da “sve nadgledamo” i da imaju ljude koji nadziru i njegovu bivšu ženu, jer navodno koristi “burner” telefone.

Osim toga, Fseisi otkriva kako obavještajne agencije dolaze do informacija, navodeći da “krademo informacije” i “hakiramo druge zemlje”. Opisuje i razbijeni sustav obavještajnih službi gdje se informacije ne dijele između agencija jer je CIA “vrlo oprezna” u dijeljenju informacija s “nepažljivom” NSA-om.

O’Keefova tajna snimka podržava ranije izvještaje istraživačkih novinara poput Michaela Shellenbergera, Matta Taibbija i Alexa Gutentaga koji su otkrili ilegalnu špijunsku operaciju američke obavještajne zajednice protiv Trumpove predsjedničke kampanje 2016. godine.

U svjetlu ovih otkrića, postavlja se pitanje odgovornosti kontraktora poput Fseisija koji su dužni zadržati povjerljive ili nacionalne sigurnosne informacije. Odbijajući svoje izjave, Fseisi može shvatiti da bi mogao biti odgovoran za kršenje internih propisa agencije i saveznih zakona poput etičkih odredbi izvršnih agencija, koje ograničavaju što smije dijeliti s drugima izvan svoje agencije. Dodatno, bilo koji službenik ili čelnik agencije koji je zadržao informacije od nadređenog (tj. predsjednika Trumpa) može kršiti: (a) ometanje pravde prijevarama (18 USC 1512); (b) urotu za ometanje (18 USC 371); i lažne izjave (18 USC 1001). Propisi agencije također mogu predvidjeti prekršaje koji se odnose na neposlušnost, loše predstavljanje agencije u javnosti ili lažno predstavljanje.

Kada je James O’Keefe susreo Amjada Fseisija na ulicama Washingtona, Fseisi nije mogao potvrditi ima li top secret klirinš, porekao je izjave uhvaćene na kameri i nije čak ni potvrdio da je on osoba na videu, rekavši samo “Izgleda kao ja”. Kada ga je izravno pitao radi li u CIA-i, Fseisi je rekao: “Ne mogu vam to reći.”

CIAJames O'KeefensaSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
151 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dokurčilomi
2 mjeseci prije

Ah ta demokracija.

eks
2 mjeseci prije

CIA i Pentagon su glavni – osnovni stubovi imperije zla . Njih prati vojno-industrijski kompleks. Svi ostali su pomoćni stubovi , odnosno podupirači. Nisu glavni , ali su važni delovi sistema, Medjutim , bez CIA i Pentagona finansijeri bi mogli brisati dupe svojim štampanim dolarima . Oni koji završavaju posao su CIA i Pentagon . Oni su stubovi , ili osovina zla .

Josip
2 mjeseci prije

Kada dode Trump na vlast ovaj puta mora raspustiti zlocinacke organizacije CIA, NSA, FBI i jos dosta tevgamadi. Obecao je to zadnji puta ali nije obavio.

nepoželjni
2 mjeseci prije

Uglavnom, sa Bidenom imaju puno manje problema.
Nadzor nad Bidenom se uglavnom sastoji u praćenju učestalosti promjene pelena i posipavanju staza slamom da ne zaluta i naravno najzahtjevniji dio zadatka im je, da mu prije nastupa i govora ne zaborave dati nekakvu “moždanu vijagru”, kako mu moždana “erek cija” ne bi pala usred govora….

…a taj Amjad Fseisi pravi amerikanac i domoljub!

2 mjeseci prije

Zbog čega je Bajden toliko bitan da ga forsiraju za novu turu predsedništva iako čovek nije svestan šta priča, ko se oko njega nalazi a u novije vreme mu je potrebna pomoć za kretanje? I stvari, njegov najveći uspeh neće biti reizbor već da ga doživi. Bajden nema nikakvu “opipljivu moć”, spada među predsednike sa najmanjom podrškom u američkoj istoriji tako da ne može da se tvrdi da je on taj koji se nameće – zašto onda Bajden? Jedino što Bajden ima je potencijal za izazivanje velikih protesta, nemira pa i nekakvog režiranog građanskog rata. Ankete pokazuju da preko polovine Amerikanaca smatra da je građanski rat izvestan što znači da je psihološka priprema dobro odrađena. Javnosti je već “proturena kroz uši” priča o “ruskom mešanju” u izbore i Trampu kao “ruskom čoveku” što je vrlo bitno jer se tako unutrašnji bes usmerava na stranog neprijatelja. Ne sme se zaboraviti ni… Čitaj više »

2 mjeseci prije

Trenutno je možda najbitnija vest dolazak Sija u Srbiju i Mađarsku. Kineski predsednik nije dolazio u Srbiju odaaaaavno, nije čak ni ministar spoljnih poslova – dakle i dolazak značajnijeg ministra bi bio značajan događaj a dolazi predsednik! I to u vreme kada u Kini visoke zapadne zvaničnike dočekuju trećerazredni političari. Zvaničan razlog je ekonomija ali ima tu mnogo više o čemu niko od njih neće pričati pa ni Vučić (koji po laprdanju jedini može da se meri sa Trampom). Ovo je početak aktivnog lobiranja za odabir strana: i srpska i mađarska ekonomija je uglavnom okrenuta Zapadu i odricanje od tog tržišta može da ima katastrofalne posledice… ne samo po privredu. Si dolazi da pruži konkretne garancije Srbiji i Mađarskoj da će nam pomoći u ekonomskoj tranziciji ka Istoku (reč kineskog predsednika puno znači za razliku od američkog i ostalih zapadnih). Pratite ponašanje i retoriku Vučića i Orbana u narednim nedeljama… Čitaj više »

Biti-ili-ne-biti
2 mjeseci prije

Trump je zbog političkog neiskustva, neznanja i osobne gluposti napravio mnoge greške, ali on se bori protiv umrežene bande i zato im toliko smeta, da ga na sve moguće načine žele spriječiti da ne bude opet izabran krajem ove godine, što će se vjerojatno dogoditi, osim ako ga opet ne prevare na izborima kao prošli put.
Sada je shvatio kako su ga pokrali, pa će znati kako to treba spriječiti i nadajmo se da će uspjeti.

Nenad
2 mjeseci prije

Zapovjednik Iranske Revolucionarne Garde bojnik Hussein Salami u pismu od 1.5. traži od vodje revolucije da izda novu fetvu i naredi da se napravi 25 nuklearnih bombi kako bi neprijatelj znao da ne smije koristiti nuklearno oružje protiv Irana. Salami u pismu naglašava da se Iran ne boji nuklearnog napada s teritorije okupirane Palestine nego s 6 nuklearnih podmornica koje je Njemačka poklonila-napravila za okupaciju. Salami kaže da se podmornice non stop prate … g Ali Khamnei je ustvrdio da nema potrebe da se pravi nuklearna bomba i postavlja u raketu a ako bude potrebno to se može uraditi u roku od 2 dana. Ovo oko br 25 N.B. je zbog toga što je IRG prokrijumčarila uran iz Afrike i Azije-tako kažu?!? —- usput juče su počele pristizati informacije (iz hazarskih izvora) da Iran i Hizbollah vrše pritisak na Hamas i Islamski džihad da odbiju mirovni plan i razmjenu talaca-zarobljenika… Čitaj više »

JoeP
2 mjeseci prije

Prij neki dan je na slici bija Biden, danas Trump, za koji dan opet Biden . . . ne pari li to još nekome ka imbecilizacija . . . lako za Amere, njima je um sterilan, ali vidin kako i ovde stanje uma teži američkome 🙂

Max
2 mjeseci prije

Sve jasno.

Šele
2 mjeseci prije

Gotovo je ,uzalud više navijanje za Trampa ,njemu je stalo samo do svoje slave,uvrijeđen poslije krađe izbora,samo misli kako da vrati izgubljeno,za ljude,narod,baš ga briga,igrač iste ekipe, ništa dobrog neće donijet,

dupla kamilica
2 mjeseci prije

Uspio me prevariti do warp speeda.

trolling queen
2 mjeseci prije

Dakle, twitter-fileovi su bili samo vrh ledenog brijega —– dokazano sada postoje i Amazon, YouTube, Facebook fileovi (naravno, vezano uz veliku prevaru zvanu kovid) —- sve je objavio Jim Jordan na svom twitteru (odnosno sada X-u). Ti su fileovi isplivali nedavno kada se Google – ponovo – aktivno uključio u cenzuru i predaju podataka (mailova i svega ostalog vezano uz firmu) na izvolite – kome? pa bidenovoj deep-state administraciji……No, prije toga je nekako neko izvješće zastalo u Kongresu, pa je Jim Jordan redom odlučio podijeliti te stvari sa svima….

Jadranka S.
2 mjeseci prije

Ovaj svijet je prepun licemjerja. Vaši vođe neprestano lažu. Nikome nije dopušteno živjeti, ali lagati…

Nenad
2 mjeseci prije

Jemenski pokret otpora Ansar Alah ili pokret Husi a ne Huti KAKO IH TALMUDVIZIRANI MEDIJI ZOVU … nego Husi po Husejn Beduddin Al-Husi-ju OSNIVAČU pokreta a koji je dobio ime po imamu Huseinu, kod ŠIJITA NAJVAŽNIJOJ OSOBI je objavio da prelazi u 4. stupanj otpora protiv hazarske gamadi tako što će od danas ciljati sve one koji su povezani s okupatorima Palestine i u Indijskom oceanu. Iako je do prije 10 tak dana izgledalo da će ili da su sluge sotonine sinagoge lažnih židova hazara povukli brodovlje iz okolice Jemena jer se danima ništa nije dogodilo i da brodovlje od sluga sotonine plovi daleko od obala Jemena poslijednjih dana vidimo da nije tako. Čak po izjavama Husa gdje upozoravaju (nekoliko dana prije) anglocioniste da ne rade gluposti činilo se da anglo… misle izvesti kopneni napad na Jemen … nakon ove današnje objave Husa Palestinski pokret otpora im je dao podršku… Čitaj više »

Tonto
2 mjeseci prije

Ma o čemu vi pričate pa Trump(enstinu) je zet Jared Kushner hazarsko smeće koje su hazari ugurali u Bijelu Kuću da bi i dalje imali kontrolu nad amerikom.
U zabludi ste svi (to je igrokaz) da će Trump(enstin) bit bolji od Biden(stina) svi su oni sluge sotonone sinagoge lažnih zidova hazara.
FREEDOM FOR PALESTINE! STOP OCCUPATION!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI