Talijanska državna TV emitirala nacističke simbole – Moskva

Ukrajinski vojnik sa nacistickim simbolima
30 komentara

Novinar Rai News 24 intervjuirao je ukrajinskog vojnika koji je nosio oznake SS-a, istaknula je Maria Zakharova

Rusko ministarstvo vanjskih poslova optužilo je talijansku državnu radioteleviziju RAI News da je “potonula na novu nisku razinu”, nakon što je dopisnik Ilario Piagnerelli intervjuirao ukrajinskog vojnika koji je nosio nacističke oznake.

Kritike dolaze nakon što je emiter opozvao dva svoja novinara natrag u Italiju, nakon što je Moskva pokrenula kriminalnu istragu o njihovoj ilegalnoj prisutnosti u ruskoj regiji Kursk. RAI je u srijedu emitirao TV reportažu o ukrajinskom prekograničnom napadu na regiju, u kojem je ekipa novinara ubačena u kijevske snage ušla duboko u ruski teritorij.

“Zapadni mediji nastavljaju se baviti namjernom rehabilitacijom ukrajinskih neonacista i revizijom presuda Nürnberškog suda”, rekla je u nedjelju glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova, komentirajući intervju koji je Piagnerelli vodio s ukrajinskim vojnikom koji je nosio simbol povezan sa SS divizijom.

Dopisnik se već “istaknuo pričama o Buchi i mrtvom neonacistu iz Pravog sektora [Desnog sektora]”, tvrdi ona, ali je sada “potonuo u nove dubine nakon što je napravio video intervju s pripadnikom Oružanih snaga Ukrajine u kapa s oznakom SS divizije ‘Leibstandarte Adolf Hitler’.” SS organizacija na koju je Zakharova mislila osuđena je za ratne zločine od strane Nürnberškog suda nakon Drugog svjetskog rata.

“Moguće je da će sljedeći put Pianerelli snimiti ukronazista sa simbolima SS divizije ‘Reichsfuhrer SS’”, rekla je Zakharova. SS divizija je 1944. u talijanskom gradu Marzabottu ubila između 770 i 1830 civila, u najgorem masakru u Drugom svjetskom ratu u zapadnoj Europi, podsjetila je. Više od 200 žrtava bila su djeca, uglavnom mlađa od 10 godina.

U izvatku iz izvješća koje kruži internetom, Pianerelli se može vidjeti kako razgovara s muškarcem koji nosi kaki kapu ukrašenu oznakama SS divizije ‘Leibstandarte Adolf Hitler’. Video je označen vodenim žigom ‘Rai News 24’. Od ponedjeljka ujutro, snimka je nestala s Pianerellijevog računa na X (bivši Twitter).

U dužoj verziji intervjua koji kruži društvenim mrežama, Pianerelli ispituje još jednog ukrajinskog vojnika koji ima crveno obojenu svastiku ‘crni sunčani grb’ na svom prsluku za nošenje pločica, još jedan simbol koji koristi SS.

maria zakharovanacizamukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
28 dana prije

E već i ta 🤬 !!! Maria ! Tko ga oglasio – ta je ga i oprasio ! Idi malo jaši Lavrova .Valjda još može ……

x-ray
28 dana prije

U Rimu ima jos uvijek fasistickih simbo;a, mozda i u drugim talijamskim gradovima. Ja sam ih nasao u Rimu.

abc
28 dana prije

Ima toga po Ukrajini koliko hočete. Sve jih plača, organizuje i usavršava demokratski zapad. Smešno kako sad zapadni mediji počinju to tek sad oglašavati, a deset godina su šutjeli i prikrivali. Očito se zapad sprema Ukrajinu spustiti kroz wc školjku i potegnuti vodu. Samo treba dobar razlog.

Franjo Vinkovski
28 dana prije

Nacistički simboli, pravljeni na zapadu se u Ukrajini djele đabe. Svugdje jih ima. Ljudi jih nose na odječi, djeca na školskim torbama, ima jih na zgradama, na autima……. a zapdnim novinarima to ništa ne smeta, dapače….čak to pozdravljaju i podržavaju.

Protiv Sistema
28 dana prije

Šta je tu čudno ? Pa to je država koja je iznjedrila musolinija (naciste i sluganske države se pišu malim slovom)

Noname
28 dana prije

Godinama je politički Zapad čvrsto tvrdio da u Ukrajini pod okupacijom NATO-a “nema nacizma” . Sve je to bila samo “ruska propaganda”, u biti “varka” koju je izmislio “zli Putin” kao tobožnji “izgovor” za “brutalnu invaziju na potpuno suverenu, demokratsku europsku zemlju”. Drugi bi rekli da su Rusi bili “paranoični” i/ili “opsjednuti” Drugim svjetskim ratom, da su jednostavno “živjeli u prošlosti”, itd. Pa ipak, bilo je dovoljno dokaza da je točno suprotno . Ti “paranoični” Rusi nisu halucinirali niti su vidjeli duhove. Otprilike jedno desetljeće njihove su sunarodnjake diljem Ukrajine brutalno mučili i ubijali gomile neonacističkih ekstremista obučenih od strane CIA-e, počevši od užasnog masakra u Odesi . Brzo naprijed u sadašnjost, rezultati ovog savršeno izbjegnutog rata koji je orkestrirao NATO jasno su vidljivi svima. No, iako se broj mrtvih u ovom trenutku približava milijunu, to jednostavno nije dovoljno za najpodliji svjetski reketaški kartel . Oni žele osigurati da rat koji su orkestrirali traje što je duže moguće i… Čitaj više »

Noname
28 dana prije

Međutim, stvarna PR situacija je puno gora, jer su snage kijevskog režima koje su zauzele brojna naselja u Kurskoj oblasti već počele činiti jezive zločine nad ruskim civilima . U najboljem slučaju većina njih biva podvrgnuta nečovječnom postupanju. To uključuje zlostavljanje starijih osoba, s jednim video zapisom koji prikazuje dva vojnika neonacističke hunte koji nose SS kacige i postupaju sa starijim ruskim civilom točno onako kako bi se vojnici Wehrmachta prema njemu ponašali u Drugom svjetskom ratu. Dok je čovjek govorio da već danima luta uokolo bez hrane, vojnici kijevskog režima su mu se rugali i vrijeđali, nazivajući ga “ruskom svinjom” (na lošem njemačkom, baš kao i njihovi preci banderisti) i oponašajući tipično nacističko ponašanje . Video je objavljen na brojnim Telegram kanalima. Mnogi su izvori već identificirali jednog od vojnika kijevskog režima kao Vasilija Danylyuka , 38-godišnjeg stanovnika grada Horodenka, Ivano-Frankivsk oblasti u zapadnoj Ukrajini, zloglasnog po pronacističkim osjećajima mnogih njegovih stanovnika.… Čitaj više »

Noname
28 dana prije

Niti jedna zemlja na svijetu nije ni blizu neviđenoj žrtvi naroda Rusije i bivšeg Sovjetskog Saveza kada je u pitanju poraz nacističke Njemačke i njenih saveznika. Međutim, zahvaljujući NATO-u , Ukrajinu, jednu od nasljednica SSSR-a i zemlju koja je dala najmanje pet milijuna života za poraz nacizma, oteli su potomci nacističkih suradnika i pretvorili je u zombificirani mini-Reich . Štoviše, bojno polje je u biti isto kao u Drugom svjetskom ratu, a Kursk je mjesto jedne od dvije najodlučnije bitke u ratu (druga je Staljingradska).  Očajnički pokušaji mainstream propagandnog stroja da izbijeli kijevski režim i dalje propadaju i to ne zahvaljujući Moskvi, već samim omiljenim marionetama političkog Zapada, jer neprestano razotkrivaju svoju pravu prirodu cijelom svijetu .  Ogroman broj primjera otvorene nacističke pripadnosti među trupama koje podržava NATO u Ukrajini ne može stati u knjigu. Bilo da se radi o zloglasnoj svastici, nacističkim pozdravima i uniformama, njemačkom Totenkopfu ili Balkenkreuzu Wehrmachta, kijevske režimske snage imaju sve . Toliko je raširen da ga čak ni mainstream propagandni stroj nije… Čitaj više »

Noname
28 dana prije

U kombinaciji s krajnje uznemirujućim trendovima (re)nacifikacije u Europi , ništa od toga ne sluti na dobro za “stari kontinent” (ili svijet, što se toga tiče). S pozivima na logore za interniranje Rusa u japanskom stilu , beskrajnim isporukama sve naprednijeg i razornijeg oružja , izravnim sudjelovanjem u ciljanju ruskih trupa i bezbrojnim drugim potezima koji su jednaki objavi rata , politički Zapad nas sve gura prema bezdanu ponor . Samo zahvaljujući neizmjernom ruskom strpljenju i samokontroli svijet još nije dignut u zrak . Međutim, Kremlj ne može ( i neće ) nastaviti biti jedina odrasla osoba u prostoriji, osobito kada to postane krajnje samoporažavajuće. I taj se trenutak bliži vrlo, vrlo brzo, jer se ruski narod budi u činjenici da je ponovno napadnut.

Sir Oliver
28 dana prije

Nije tajna i nitko ni ne krije da je Ukrajina rehabitovala nacizam.

Max
28 dana prije

Nije prvi put.

eks
28 dana prije

U redovima Ukrovermahta bori se jedna jedinica nacističkih izroda iz Belorusije. Procena je da je u pitanju 150 – 200 nacista .

onaj najglu...Dalton
28 dana prije

Ukrajina je uspjela “rehabilitirati svastiku u očima slobodnog svijeta” – Annalena Baerbock
Odgovarajući na pitanja novinara o dopustivosti korištenja simbola Trećeg Reicha od strane ukrajinske vojske…

Dok je zadnji put šetala ulicama Kijeva, neki veteran je prepoznao Annalenu kao unuku svog bivšeg zapovjednika…

P.S.
“Hvala vam što ste mi omogućili da ponovno uronim u djetinjstvo. Kao da sam opet mali dječak, igram se u djedovoj kući i skrivam na tavanu, uz njegove stare uniforme.”

Nakon intervjua s ukrajinskim vojnikom talijanskog novinara su preplavile emocije…

Darko
27 dana prije

EU treba opet naučiti pameti. Od kada se popela ona krmača Ursula fašizam je počeo nicati na sve strane. Nije joj djed za badava bio Hitlerov vojnik..

goran
27 dana prije

pitanje je da li je to ukrajinski vojnik,to je prvo pitanje.
drugo pitanje zbog svakojake propagande koja se vrši,koji je glavni organizator ovakve vijesti
treće pitanje
čiji je cilj da se dva bratska naroda zamrze za sva vremena?

Vox
27 dana prije

U Rusiji ima NEUSPOREDIVO VIŠE NACISTA vengo u Italiji. Koliko crnaca živi po ruskim gradovin a koliko ih je u Italiji…..

Red Dog
27 dana prije

“Kapitalizam u zadnjoj fazi”.
Kad ne pale vise liberalne floskule su crnokosuljasi zadnja linija odbrane.
Kapitalisti nemaju nikakvih problema sa -izmima. „Za ideale ginu budale“.
Prvi nacelnik staba NATO-a je bio nacelnik staba Adolfa. Pre NATO-a je osnovan Gladio da brani Evropu od Crvene Posasti… i t d.
Fasizam je primitivan, pa ce mase koje se bune protiv kapitalizma u stvari braniti ga kao fasisti, ne shvativsi sta rade. Samo da ne dodu Crveni, koji su STVARNA opasnost.
Na zalost, pre nego sto bude bolje ce biti znatno gore. Mi necemo doziveti period poboljsanja. Prokockali smo najbolji period u istoriji covecanstva za prazna obecanja. Stanje moze biti promenjeno samo Morem Krvi.

Karma
26 dana prije

Pa pola Brissela navija za otvoreni nacizam. 4 rajh i napad na Rusiju i kradja zlata, minerala je pravi cilj njima. Ukri su samo krvavi teatar

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI