Telegram nije ‘anarhični raj’ – Durov

telegram
2 komentara

Izvršni direktor je zanijekao tvrdnje da je glasnik sigurno utočište za kriminalce

Izvršni direktor Telegrama Pavel Durov rekao je da je pogrešno prikazati njegov šifrirani messenger kao platformu na kojoj kriminalci djeluju nekažnjeno.

Rusko-francuski poduzetnik branio je Telegram nakon što su ga francuske vlasti optužile za dopuštanje širenja ilegalnog sadržaja.

Durov je u četvrtak objavio podužu izjavu na svom Telegram kanalu, rekavši da je u prošlosti surađivao s francuskim policijskim snagama. “Kada su me pitali, osobno sam im pomogao uspostaviti telefonsku liniju s Telegramom kako bi se nosili s prijetnjom terorizma u Francuskoj”, napisao je.

Durov je priznao da Telegram, koji trenutno ima više od 950 milijuna aktivnih korisnika mjesečno, doživljava “bolove u rastu” koji su kriminalcima olakšali zlouporabu platforme. Obećao je “značajno poboljšati” upravljanje sadržajem.

“Uspostaviti pravu ravnotežu između privatnosti i sigurnosti nije lako. Morate uskladiti zakone o privatnosti sa zahtjevima za provedbu zakona, a lokalne zakone sa zakonima EU-a,” nastavio je Durov, naglašavajući da je njegova tvrtka bila otvorena za dijalog i “predana suradnji s regulatorima kako bi se pronašao pravi balans.”

Tehnološki milijarder dodao je da je Telegram “spreman napustiti tržišta koja nisu kompatibilna s našim načelima”, navodeći neslaganja koja je imao s regulatorima u Rusiji i Iranu. Telegram je bio zabranjen u Rusiji od 2018. do 2020., a i dalje je blokiran u Iranu.

“Vodeni smo namjerom da donesemo dobro i branimo osnovna prava ljudi, posebno na mjestima gdje se ta prava krše”, napisao je Durov.

Sve to ne znači da je Telegram savršen. Čak je i činjenica da vlasti mogu biti zbunjene time gdje slati zahtjeve nešto što bismo trebali poboljšati. No apsolutno su netočne tvrdnje u nekim medijima da je Telegram nekakav anarhični raj.

Odgovarajući na optužbe za labavu praksu moderiranja, Durov je rekao da Telegram uklanja “milijune štetnih objava i kanala svaki dan” i objavljuje “dnevna izvješća o transparentnosti” o radnjama poduzetim protiv širenja ilegalnog sadržaja, uključujući zlostavljanje djece i terorizam.

Francuska policija uhitila je Durova prije dva tjedna nakon što je njegov privatni zrakoplov sletio u zračnu luku Paris-Le Bourget. Optužen je za desetak kaznenih djela u vezi s kaznenim djelima počinjenim korištenjem Telegrama, a nekoliko dana kasnije pušten je uz jamčevinu. Navodno odbijanje glasnika da surađuje s vlastima dovelo je istražitelje do Durova, rekli su tužitelji u priopćenju za javnost. Izvršni direktor je međutim zanijekao da je Telegram ignorirao zahtjeve vlasti.

francuskaPavel DurovTelegram
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Subaru avatar
10 dana prije

Šta me briga za tu varansku protuhu i njegovog digitalnog kradljivca duha, jeste li vi normalni i znate li što činite, uzdižete u nebesa stvorovog igrača, no pošto ste i osnovani sa to zlom namjerom nastavite dalje svoj posao za zlo.

lole ribar
9 dana prije

‘anarhični raj’kamoli srece da je
bilo bi vise pravila i manje cenzure
jer poceli su i nase pro ruske pa i neutralne kanale da micu
eto papak koliko pametan i nacitan nema pojma o anarhiji pa je veze za onu zapadnu “kriminal , kaos itd

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI