TERORIZAM – Proizvodi iz Izraela, SAD-a, Južne Koreje, Tajvana i Japana su proizvodi visokog sigurnosnog rizika. Treba li ih bojkotirati?

Izraelski proizvodi predstavljau opasnost
284 komentara

Libanonska militantna skupina Hezbollah suočila se s razornim napadom koji je otkrio ozbiljne propuste u njihovim sigurnosnim protokolima. Uređaji označeni kao “Gold Apollo”, koje je organizacija dijelila svojim članovima, pokazali su se kao prikrivene eksplozivne naprave koje je vjerojatno preradila izraelska tajna služba, tako što je u njih ugradila malu, ali smrtonosnu količinu eksploziva.

U utorak su ovi uređaji detonirali u Hezbollahovim uporištima diljem južnog Libanona, predgrađa Bejruta i doline Bekaa. Dan kasnije, eksplodiralo je na stotine voki-tokija povezanih s organizacijom. Ovaj dvostruki napad rezultirao je s 37 smrtnih slučajeva, uključujući najmanje dvoje djece, dok je preko 3000 osoba ozlijeđeno.

Ironično, Hezbollah je nastavio distribuirati ove uređaje svojim članovima samo nekoliko sati prije masovnih eksplozija, unatoč rutinskim sigurnosnim provjerama. Ovo sugerira da su bili uvjereni u sigurnost opreme. Jedan član je primio novi dojavljivač u ponedjeljak, koji je eksplodirao sljedećeg dana još uvijek u originalnom pakiranju. U drugom incidentu, uređaj dodijeljen višem članu ozlijedio je njegovog podređenog prilikom detonacije.

Voki-toki su bili smrtonosniji

Izvori bliski situaciji otkrili su da su baterije voki-tokija sadržavale PETN, snažan eksploziv. Hezbollah mjesecima nije uspio detektirati do tri grama ovog eksploziva skrivenog u uređajima. Stručnjaci tvrde da je ovaj eksploziv iznimno težak za otkrivanje konvencionalnim metodama skeniranja.

Organizacija je provodila sigurnosne provjere na ovim uređajima od 2022. godine, nakon što su isporučeni u Libanon. To je uključivalo i testiranje na aerodromima kako bi se osiguralo da ne aktiviraju sigurnosne alarme. Međutim, ove provjere bile su dio rutinskog pregleda opreme, bez specifične sumnje u sam sadržaj uređaja.

Libanon i Hezbollah optužuju Izrael za ovaj sofisticirani napad. Navodno je izraelska vojna obavještajna jedinica 8200 bila uključena u planiranje operacije. Izrael nije ni potvrdio ni zanijekao svoju umiješanost, ali je pojačao zračne napade na Libanon nakon incidenta.

Krivci su se razbježali

Ovaj događaj značajno je narušio ugled Hezbollaha kao moćnog saveznika Irana u “Osovini otpora”, koaliciji anti-izraelskih snaga na Bliskom istoku. Tvrtka Gold Apollo sa sjedištem u Tajvanu negirala je proizvodnju spornih uređaja, tvrdeći da ih je izradila europska tvrtka s licencom za korištenje njihovog brenda.

Istraga o podrijetlu uređaja i točnom trenutku njihove modifikacije još je u tijeku, međutim svi protagonisti i djelatnici navedenih firmu su se razbježali i izgubili.

Terorizam?

Postavlja se otvoreno pitanje, kako je moguće da sigurnosne provjere u zračnim lukama nisu detektirale ovaj eksploziv? Znači li to da je svaki civilni zrakoplov ugrožen i da ga je moguće srušiti vrlo lako?

Zapadne tajne službe koje predvode Sjedinjene Američke Države i Izrael su napravile korak dalje, čime su izgubilo i ono malo povjerenja kojeg su imale. Više niti jedan proizvod koji dolazi sa Zapada, zreala, Južne Koreje i Japana nije siguran i potencijalno je opasan za civilno stanovništvo.

Mnoge grupe već odavno referenciraju sve proizvode vezane za Izreal kako bi ih bojkotirale. Uvoz vojne i civilne opreme iz Izraela predstavlja veliki rizik sa sve u svijetu.

HezbolahIZRAELTerorizam
Pretplatiti se
Obavijesti o
284 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sam
14 sati prije

Naravno da ih treba bojkotirati ali sta je alternativa?
Ciji su to “sigurni”,imaju kvalitet,garanciju,preporuku?
Hajde sada informacije na sunce.

gogo
14 sati prije

nadalje samo kineske mobitle kupujem

hiber
14 sati prije

Pa i Logično je proizvod visokog rizika. Stvoren u zemlji američkog proizvođača najvjetojatnije ispituje stavove balkanskih konzumenata. Dovoljno je reči da u Rusiji ili Kini pogrešan odgovor u anketi, pogotovo anonimnoj sigurno vodi u 7-8 godina robije u kažnjeničkoj koloniji sa odgovarajučim preodgojem. Ovdje je samo temeljitije postupanje, jer zbog nekog, meni nedokučivog razloga, konzumenti Logičnog vjeruju u slobodu govora, uključujući i slobodu govora mržnje. Samo je pitanje vremena …

14 sati prije

Evo jedan članak s sputnika od prije par dana..Epilog pejdzera.. Eksplozije Pagera prijete uništenjem tržišta elektronike, pustite ‘zlog duha’ iz boce da ‘izazove uništenje monstruoznih razmjera’ – promatrači Val koordiniranih eksplozija komunikacijske opreme i drugih elektroničkih uređaja diljem Libanona ovaj tjedan prijeti stvoriti “veliki deficit povjerenja u mnogim dijelovima globalnog juga” prema američkim, japanskim i europskim proizvođačima elektronike, i “mogao bi imati značajan utjecaj na tržištu”, rekao je za Sputnjik Hasan Abdullah , analitičar i istraživač na Institutu za globalnu sigurnost i strategiju. “Kada imate zemlje [koje vide] što se dogodilo i kako su se proizvodi poput dojavljivača koristili u tu svrhu, to će pokrenuti mnoga pitanja o tome mogu li vjerovati svojim tradicionalnim dobavljačima ili bi i oni mogli postati žrtve”, rekao je Abdullah, naglašavajući da iako je sposobnost zapadnih obavještajnih službi da špijuniraju ljude koji koriste elektroniku poput pametnih telefona dobro poznata, ovotjedni napadi označili su “bez presedana”… Čitaj više »

AJeTo
14 sati prije

Ako se počnu koristiti razglednicama, pisati će po eksplozivnom papiru. Mossad i udba će nadživjeti žohare i pacove.

Josip
13 sati prije

Ljudi moji shvacate li konacno zasto je Hitler trijebio zidovske svinje. Uskoro ce mu dizati spomenike i kritizirati ga sto nije bio brzi i temeljit.

Zeljko
13 sati prije

Bojkotirati?! Stvarno ste smiješni! Što je alternativa? Čekati na PRC da “ukrade” sve patente Zapada! Kada kupite android preko telecom operatera, imaju Vas u “šaci”, onda sve imaju o Vama, niste neovisni! Postajete dosadni o “varanima”, “kabali”, itd., mnogi nesvjesno prelaze sve crte, sve što se piše ostavlja trag o svakome, živimo svi u čudnim vremenima, nema promjene svijeta, da li je dobar nije ali alternative nema za sada, ili za naših života da budem realan! Nema neovisnih portala, trebali bi imati za početak vlastiti, a ne Zapadni internet, naivno, neću napisati neobrazovano, je mnogo komentatora na portalu! “U šutanju je sigurnost!” Ivo Andrić, “Most na Žepi”!! Pišite malo o raketama koje lete u zrak diljem RF, duboko unutar, o 19% kamatnoj stopi od prije par dana u RF, o ogromnom izdvajanju za vojsku preko 7 %, o tomu kako PRC malo pomalo “otuđuje” teritorij RF, o lošoj demografiji etničkih… Čitaj više »

Josip
13 sati prije

Najbolji zidovi su mrtvi zidovi.

Primat
13 sati prije

“Tajvan” pere ručice… koje hlebine prodaju ovi novinari-istražitelji… hahaha..
istok-zapad kompresor opet i opet..
nije stvar u “istok-zapad”.. stvar je, da se ovakvim člancima kontaminira paradigma odgovornosti!
trgovina je inače tjifutska sveta-kurba, ..a bez absolutne kontrole nad njom, ..ista može ubijat spolnim bolestima, kada, gdje i koga hoće.
…onaj ko drži “licencu”, po “trgovačkim zakonima”, ..odgovoran je za izlaznu kontrolu proizvoda, .ništa manje od zakupitelja prava na proizvodnju!
kaže, ..razbježali se… hahaha.. ke debilana… eno još trče.. nemoš ti to uvatit, ni za glavu ni za rep…

Aniki
13 sati prije

Pobjednik je sve “made in china”.

ebemnenadumamuuusta
13 sati prije

hezbolah sha je bio,to i ostao,glupa chifutskajebotvorevina.
ah da,poslije ovog ko zna kojeg po redu,ebanja hezbolaha u mozak slijedi STRAŠNA osveta.
budemo opet gledali malo vatrometa i direktnih pogodaka u ledinu,a moj sin nenad nas o tome izvjesti.hehehe.hvala.

Subaru avatar
13 sati prije

Imam prijatelja kojeg sam davno skužio da je bistar. Milijunaš je tehničkog uma, ima sad neki rudnik gdje traži zlato. Pitam ga za te strojeve za rudnik gdje ih nabavlja, kontam Caterpilar, Komatsu itd., veli on išao u Kinu gdje je dobio za trećinu cijene sa tim da mu ga oni besplatno isporuće u Afriku. Dakle samo Kina iako je i ona čedo stvorovo.

Aniki
13 sati prije

Globalni jug od sada će kupovati samo elektroniku, koja je proizvedena na teritoriju Kine. I pojačati kontrolu trgovskog i dobavnog lanca.

Ovi aparati su bili “fiksirani” možda u samoj tvornici ali alternativno, na neki tački dobavnog lanca.

Zar ne
13 sati prije

Ekipa će odmah pobacati svu Technikum koja nije 100 posto ruska

Subaru avatar
13 sati prije

Dovoljno je da su dali dresiranom peseku da ponjuši ako je bio eksploziv.

Srećko
13 sati prije

Sad će se kineska tehnologija još više prodavati iako je i većina zapadne tehnologije tamo proizvedena . Pa od kog onda kupovati? Iskoristiti za nečista posla ju može svatko . Ovo promoviranje čiste tehnologije na baterije od litija su lažne i imaju za podlogu neku svrhu . Treba pogledati kakva su zagađenja od njih i npr. električni automobil proizvede onečišćenje kao i dizelaš , a vrlo je zapaljiv i nema se čime ugasiti kako kažu vatrogasci , kao i solarni paneli , a i ova sitna tehnologija . .

Zeljko
13 sati prije

Žao mi je što svi mi, na svim portalima, gubimo ogromnu pozitivnu energiju, gubimo dragocjeno vrijeme jer 21.09.2024. se nažalost nikada neće vratiti, mnogi dobiju od nervoze pojedine bolesti, nažalost za sve ružno što se nama svima dešava u ogromnoj mjeri sami smo sebi krivi, mislim na ono što mi kao jednike možemo da utječemo! Ja osobno nemam isto mišljenje kao mnogi ovdje na portalu ali ja ništa loše ne mislim niti o komu, niti o onim komentatorima koji me konstantno vrijeđaju i svakoga, osim sa par komentatora(kinja) sa koji sam u kontaktu i mimo ovog portalu i znamo se imenom i prezimenom, persiram, nikada nikog nisam namjerno povrijedio, ako jesam isprika iskrena od strane mene, ali ako smo ideološki “neprijatelji” to ne znači da ne treba da se poštivamo/ poštujemo jer demokracija je kada svatko ima pravo na svoje mišljenje ali da poštuje drugog i njegovo drugačije mišljenje! Toliko… Čitaj više »

Гавран
12 sati prije

Posledice i implikacije događaja su katastrofalne i nesagledive.
Možda upravo njih možemo opisati kao “kraj istorije”, a današnji dan kao:
DAN POSLE


12 sati prije

Otvara ovo mnoge ” mogućnosti ” ekonomskog ratovanja ili vjerovatnije sijanja smutnje .. Neko tamo ubaci plastiku u proizvod nekog tamo proizvodjača i eto panike nevidjene..Onda zbogom 3party proizvodjačima , asamblerima i eto priličnog kolapsa industrije ..
“Mogućnosti” su neograničene..

12 sati prije

Ima neko ko već odavno želi vratiti proizvodnju u svoju zemlju i imati potpuni proces proizvodnje na svom tlu , njemu če ovo sigurno odgovarati…

Darko
12 sati prije

Izrael i svi židovi se moraju izbrisati s lica zemlje..

Istina
12 sati prije

Zidovi i svi koji ovo podržavaju su teroristička bagra.

10 sati prije

Da. I približava se vrime kad
moćnici velikih nacija neće čekati,
ući će u gnjev i dogodit će se ono
šta je odgađano: Treći svjetski rat.

IL Partigiano
10 sati prije

Pa svijet ide u tom pravcu da moras biti neovisan od svega, pocelo je s hranom. Rusija je neovisna o uvozu hrane, moras biti neovisan i od energetika, tu je isto Rusija neovisna…. Itd u tom pravcu se ide.

Karma
10 sati prije

Kad vas sotona pozove preko TV, mobila, perilice puffffff……
Samo kinesko i rusko

Let it
10 sati prije

Ovako se radi….Ukrainian president signs decrees to sanction 42 firms, 6 individuals from Iran, China, UAE, Russia

Farree
9 sati prije

Hoceli se neko zapitati hoceli napraviti nekakve nano Bombe koje ce ti sa sljedecom vakcinom ubrizgati i prema potrebi boom. Da nemaju skrupola je ovim dokazano

Max
9 sati prije

Sva elektronika se proizvodi tamo.

Zar ne
8 sati prije

A darko I josip hrabri na netu, u pauzi izmedju pranje sudja I peglanja
Isli bi oni u boj, ali im mama, žena ne dozvoli

Гавран
8 sati prije

Evropa upravo objavila rat Rusiji.

Miro
8 sati prije

Ovo je neugodan autogol Izraela-skih “saveznika” Od sad za dugi niz godina njihova roba postaje: Opasno, toksična, znači i nepoželjna. Židovi Kini širom otvorili vrata velikog tržišta.

Jajce
7 sati prije

Amerika je najvise doprinijela stvaranju globalizma a onda malo pomalo je pocela uklanjati globalizam.
S agresijom zapadnih rezima na Rusiju ta globalizacija se pocela ubrzano ukidati.
Jos nije dosao kraj globalizaciji ali doci ce ce. Sto god vise jaca blokovska podijela to je slabija globalizacija.

Medjutim do nekog stupnja ce globalizacija biti trajna i ona ce biti u ovom bloku koji cinu zapadni rezimi oko Amerike.

Cim se pocela stvarati EU p[ocela se stvarati i globalizacija.

Kina i Rusija su zeljeli biti dio globalizacije da bi ekonomski ojacali da bi digli zivotni standard svojim ljudima.
To se nije svidjelo Americi a njeni sateliti su je morali sljediti i tako se pomalo gasi ta globalizacija.

ninek_zg
7 sati prije

U ovom članku ima dosta poluistina i laži, očito sa ciljem da dodatno zamagle stvari. Dok god uređaji koji nisu eksplodirali ne odu na analizu u Kinu i Rusiju nećemo znati pravu istinu. Nitko ne može modificirati ovoliku količinu uređaja a da se to ne vidi. Dizajn je možda napravljen u Izraelu ali su te promijenjene matične ploče napravljene u tvornicama na Tajvanu i u Japanu i tamo su sklapani. Eksploziv i detonator su vjerojatno ugrađeni u baterije koje su fizički jednako velike kao i standardne. Te baterije su najvjerojatnije napravljene u Japanu koji ima tu tehnologiju. Sam eksploziv je možda temeljen na Litijum-u tako da ga je teško detektirati. Ono što svi zaboravljaju reći je da svi ti uređaji imaju svoj “software” koji ih pokreće. Ti programi (procedure) su u vlasništvu američke firme Motorola i bez njihove dozvole (a možda su ih oni i prepravili) ne bi bilo moguće… Čitaj više »

Уно
6 sati prije

Stari vic.

Hvale se Švicarac i Rus džepnim satovima.
Otvori Švicarac poklopac, a ono unutra hiljadu i jedan zupčanik.
Otvori Rus poklopac kad tamo nekoliko zupčanika i iskoči žohar.
Pita Švicarac “Šta je to?”, kaže Rus “Eta mašinjist…”

Nema baterija… 😀

6 sati prije

Tri će se bolesti pojaviti u isto vrijeme: ‘virus’ prethodne pandemije koja ponovno izbija… varijanta gube… i bolest koju prenose štakori… To, zajedno sa stanjem pripravnosti usred vrlo neizbježnog Trećeg svjetskog rata, navodi da budete na oprezu. Likarija je data.

Гавран
6 sati prije

Украјински команданти су својим потчињенима рекли да се поред њих брани друга јединица и обећали да ће послати замену,
а убрзо се зачула бука мотора борбеног возила пешадије. Украјински војници, међу којима и Устенко, истрчали су из ровова и ускочили у БМП. Тек у вожњи су схватили да су се укрцали у руско возило. Након тога, милитанти су положили оружје .

Nenad
5 sati prije

Jedini teroristi na ovoj planeti su retardirani amerikanci koji su cio-hazaro-ćifutske sluge i barbari divljaci stoka i ubojice koji se smatraju židovima a u biti su stoka cio-hazarska nosato ušata.
Ovi potonji su potomci mongola zato su tako ratnički nastrojeni stoka bez iti malo ljudskosti u sebi od pamtivijeka.

Schwarze Hunderte
5 sati prije

Pa sad’ … Ak je moglo u Libanonu a moći će – svukud – gdje god oni smatraju da im je učinkovito ….

Pero
5 sati prije

Koju su novu eru elektronskog terorizma Izraelci (Židovi) ljudi nisu uopče svjesni.Da če to Židovi sad radit svakom koji im nije po volji je “normalno”,ali po onoj narodnoj poslovici vidjela žaba da potkivaju konja pa i ona digla nogu.Sad bi to mogli recimo radit Amerikanci Venezueli,Argentina Engleskoj i obrnuto,Pakistan Indiji ili obrnuto,Grčka Turskoj ili obrnuto,da ne govorim Ukrajina Rusiji.Sad če se izgleda na svaki elektronski ili električni uređaj morat davat uz onu ubičajenu garanciju na kvar i garancija da neče eksplodirati.P.S. palo mi na pamet kako se ono srušio helikopter sa iranskim predsednikom

Biti-ili-ne-biti
5 sati prije

To je bila akcija s pregrijavanjem baterija, osim ako već u baterije nije ugrađeno nešto što će dati još jaču eksploziju.
U svakom slučaju, cijeli svijet je doslovno u životnoj opasnosti zbog tih igara s baterijama, što vidimo na požarima kod električnih automobila i romobila koji često gore na ulicama uz eksplozije.

Jadranka S.
4 sati prije

Čovjek/ljudi je izgubljen zbog riječi, simbola, jezika. Nije čovjek/ljudi izgubljen u stvarnosti, izgubljen je u lingvističkom snu – jer je stvarnost uvijek ovdje pred čovjekom, no čovjek/ljudi nije uvijek tu pred stvarnošću. Čovjek/ljudi je negdje drugdje, uvijek je negdje drugdje, zato jer je um, a to znači da je nešto krenulo pogrešnim putem.
Um znači: čovjek/ljudi negleda u ono što jest, već razmišlja o tome.
Što je čovjekov um? Nije čak ni kapljica u ovom golemom oceanu!
I što to čovjek/ljudi pokušava? Pokušava prisiliti stvarnost da ga slijedi.
Istina bi trebala postati čovjekova sjena? Ovo je glupost svih ovozemaljskih ljudi, svih onih koji su materjalisti.

Moje Ime AD 1995
3 sati prije

Sad je jasno zasto Vladimir Putin ima tako dugacki stol. Da u slucaju podmetnutog uredjaja kod saradnika ne bude u dometu.

Istina
2 sati prije

Portal logično-prozidovsko

onaj najglu...Dalton
2 sati prije

Par misli koje čovjeku prve padnu na pamet… Napravljen je presedan. Otvorena nova stranica u rubrici terorizam. Posljedica će biti da će se i Kurta i Murta pokušati zabaviti takvim trikovima… Sve zemlje koje imaju neke hmm, recimo ”nesporazume” sa Zapadom, postati će vrlo oprezne… I početi će pretraživati ​​svu elektroniku uvezenu u zemlju. Sa svim posljedicama za transport, kretanje robe itd…. Usput, prebaciti će se i na dobavljače kojima vjeruju. Koji su to, ovisno o tome kojem taboru pripadaju ili o toru u koji su utjerane. Sve zemlje koje imaju neke hmm, recimo ”nesporazume” sa Zapadom, u dogledno vrijeme će zahtijevati uređaje samo s removable baterijom. Oni koji će moći, tamo će stavili one koje same proizvode. Ostali koji to neće sami moći, pogledati pod ”dobavljači kojima vjeruju”. .. Cijela industrija baterija, koja je barem nekako povezana sa Zapadom, pretrpjeti će gubitke zbog pada potražnje. Globalni razmjeri troškova koje… Čitaj više »

trolling queen
1 sat prije

Za LAKU NOĆ svima danas: Pazite koga birate za neprijatelja: doći ćete jednog trena do toga da ga zrcalite na duhovnoj razini.
Ili jednostavnije: Ne hrvajte se sa svinjama. Oboje se zaprljate, ali se to svinji jako sviđa.

goran
1 sat prije

ja još nisam vidio ni jednog palestinskog vojnika da je poginuo.
dok civili umiru masovno.
bravo izraelsko vojsko borite se protiv golorukog naroda.
i onda još imate obzira tražit razumijevanje za vas.

Max
1 sat prije

Iza mene je vrlo težak dan. i sve me boli.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI