Tim Walz sada pod istragom zbog veza s CCP-om

Kamala Harris i Tim Walz
9 komentara

Odbor za nadzor i odgovornost poslao je pismo šefu FBI-a Christopheru Wrayu pozivajući ga da ozbiljno shvati tvrdnju da guverner Minnesote Tim Walz, izabran od Kamale Harris za potpredsjednika, ima veze s Komunističkom partijom Kine (CCP).

Pismo od 12. rujna 2024. daje Wrayu do znanja da dotični odbor još nije dobio odgovor na pitanja iz operacija političkog ratovanja CCP-a koja se odnose na kontrolu nad članovima Kongresa SAD-a.

“Dana 16. kolovoza 2024. Odbor je zatražio informacije o subjektima i službenicima povezanim s CCP-om s kojima je g. Timothy Walz surađivao, kao i sva upozorenja ili informacije koje je Federalni istražni ured (FBI ili Ured) dao g. . Walz ili njegov ured o operacijama utjecaja CCP”, stoji u pismu.

“Rok za izradu takvih dokumenata i informacija je prošao, a Biro nije uspio dati nikakav odgovor Odboru. Šutnja FBI-a u vezi s dokumentiranim odnosima gospodina Walza s podružnicama CCP je neoprostiva.”

Je li Tim Walz kineski operativac?

Članovi odbora proveli su dosta vremena ispitujući kako savezne vladine agencije odgovaraju na tvrdnje o utjecaju CCP i taktici infiltracije. Tvrde da imaju dobra o Walzu i njegovim tajnim vezama s CCP.

“Tijekom 118. Kongresa, Odbor je istraživao odgovore saveznih agencija na utjecaj CCP i taktike infiltracije, uključujući vlastitu strategiju FBI-a, 17. srpnja, Biro je izvijestio Odbor o operacijama utjecaja CCP.”

“Djelomično na temelju tog brifinga, Odboru je jasno da povijest g. Walza s podružnicama CCP nosi karakteristike takvih operacija utjecaja, a FBI mora dati sve informacije koje ima u vezi s tim razvojem.”

Komitet tvrdi da je Walz prvi put uspostavio veze s CCP još 1993. godine kada je organizirao putovanje u Narodnu Republiku Kinu (PRC) za svoje učenike u srednjoj školi Alliance. Neke od troškova vezanih uz putovanje platila je kineska vlada.

Nakon toga, Walz je osnovao privatnu tvrtku za koordinaciju godišnjih studentskih putovanja u Kinu tijekom kojih je osobno vodio ture. Imajte na umu da je Walz to učinio dok je bio član Kongresa i suradnik na Politehničkom sveučilištu Macau u Kini.

“Prema web stranici sveučilišta, Politehničko sveučilište Macau postoji ‘usklađeno s kineskom inicijativom Pojas i put’, programom političkog ratovanja koji je razvio predsjednik Xi Jinping kako bi izvršio utjecaj Kine u cijelom svijetu”, navodi se u pismu.

“Gospodin Walz je posjetio NR Kinu, prema njegovom sjećanju, otprilike ’30 puta.’ Nedavno se ove godine g. Walz sastao s generalnim konzulom CCP Zhao Jianom kako bi razgovarali o ‘kinesko-američkim odnosima i podnacionalnoj suradnji’.”

FBI nije pokazao nikakav interes da istraži slučaj, zbog čega je odbor uznemiren jer pokušava ismijati Walza kao možda kineskog špijuna prije nego što dođe dan izbora.

“Odbor je zabrinut da je uključenost g. Walza u kineske entitete i dužnosnike možda omogućila CCP da utječe na donošenje njegovih odluka kao kongresmena i guvernera i potencijalno bi omogućila CCP da utječe na Bijelu kuću ako g. Walz bude izabran za potpredsjednika ”, stoji u pismu.

“Odbor za nadzor i odgovornost glavni je nadzorni odbor Zastupničkog doma Kongresa SAD-a i ima široku ovlast da istražuje ‘svako pitanje’ u ‘bilo koje vrijeme’ prema Pravilniku X.”

FBIKamala Harriskinakomunistička partija KineSADTim Walz
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
8 sati prije

I kamala je imala partijsku iskaznicu.

Lucija, prva
8 sati prije

Ovo nisam ja.

hiber
7 sati prije

Čudna mi čuda. Kissinger i ĆuEnLai, Walz i Xi je samo nastavak suradnje. To je odavno jedna ekonomska zona. Upravo su uspješno isisali Rusiju. Ostala samo pustoš.

Protiv Sistema
5 sati prije

Hahahah nema amera koji nije na prodaju ako se ponudi prava cijena 😂🤠👹

Darko
2 sati prije

FBI je zločinačka i korumpirana organizacija u službi Demokrata i treba ju rastjerati a odgovorne pozatvarati. Pitam se ima li Trump petlje rastjerati ti FBI mafiju. Isti o vrijedi i za CIA..

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI