Tramp kaže da ne voli sankcije

Trump i Putin
3 komentara

Kandidat za predsjednika SAD-a Donald Trump izrazio je skepticizam u vezi sa sankcijama, ali je izbjegao pitanje da li će ukinuti ograničenja Moskvi kao dio svog plana za okončanje sukoba između Rusije i Ukrajine.

U intervjuu za Bloomberg, snimljenom 25. juna, ali u cijelosti objavljenom tek u utorak, Trump je upitan da li je “uopšte razmišljao o ublažavanju ili ukidanju sankcija Rusiji”.

“Da. Dakle, ono što radimo sa sankcijama je da tjeramo sve od sebe. Dakle, ne volim sankcije. Smatrao sam da su mi bile veoma korisne sa Iranom, ali sankcije sa Iranom mi čak nisu bile toliko potrebne. Rekao sam to Kini, a Rusija je u sličnoj poziciji…”, rekao je Tramp, ne otkrivajući da li će njegov predloženi sporazum o okončanju sukoba uključivati ​​ukidanje sankcija.

„Ruski predsednik Vladimir Putin i ja smo se veoma dobro slagali u našem odnosu. Nikada nismo bili u opasnosti od rata. Nikada ne bi ušao u Ukrajinu”, rekao je Tramp u drugom trenutku u intervjuu.

Uprkos svom navodnom skepticizmu u vezi sa sankcijama, Tramp tokom svog mandata nikada nije ublažio sankcije Moskvi iz Obamine ere zbog Krima i ciljao je na Rusiju dodatnim ograničenjima kako bi odgodila izgradnju gasovoda Severni tok 2 ka EU. Tokom svog predsjedništva, Trump je također bio uključen u žestok tarifni rat s Kinom, što je opet pohvalio kao veliki uspjeh. Ipak, u isto vrijeme, Trump je optužio “krajnje nekompetentnog” predsjednika Joea Bidena da je zbližio Rusiju i Kinu.

„Bajden je glupa osoba. Naterao je Rusiju i Kinu da se venčaju. Oni su oženjeni. Zatim su uzeli svog malog rođaka Iran, a onda su uzeli i Sjevernu Koreju. Ne treba im niko drugi”, tvrdi republikanski predsednički kandidat.

„To je veoma, veoma opasan svet. I zapravo brinem za pet mjeseci koliko nam je ostalo. Tačno, mislim da biste mogli završiti u Trećem svjetskom ratu”, rekao je Trump dva dana prije prve debate s Bajdenom – i dvije sedmice prije nego što je nekim čudom preživio pokušaj atentata.

rusijaSADTrumpukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

Pa normalan čovjek ! Rusi i onak ludi bili za American Made Heavy Load Trucks , nisu novca žalili zanj ! Mogli su sve zalihe Rusima prodat plus rezervnih dijelova .. Oni .. Sami sebe shebali i ništ više od toga – nestali ! Zapravo .. Trump shvata da su jedino Rusi i Australijanci , POTPUNO KOMPATIBILNI , AMERIČKOJ AUTO INDUSTRIJI I NE SAMO NJOJ ! Zašto ?! Pa sličnosti u klimatskim uslovima i povrh svega – PROSTOR !!! Osim u par mjesta u epicentru , velikih gradova , tamo nema problema SA PARKIRANJEM I OKRETANJEM ! MOŽEŠ – KAKO HOĆEŠ ! Nikoga udariti nećeš ! Te je zapravo NAJBOLJI NAČIN za DUGOROČNU POBJEDU —- VEZATI DRUGOGA ZA SEBE – TRGOVINOM 🔥 ! TA ŠTO KINEZI UOPĆE RADE ⚡ ????!!!! Liberaško – sotonski mozgovi – to – ne mogu shvatiti !!! Jer mozga i nemaju već trula 💩 u glavama… Čitaj više »

Max
1 mjesec prije

Loše su za posao.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI