Tramp obećao da će se boriti za jedinstvo u prvom govoru od pokušaja atentata

Pokusaj atentata na Trumpa
9 komentara

Bivši američki predsjednik Donald Trump rekao je okupljenima “Učinimo Ameriku još jednom velikom” u govoru prihvatajući njegovu nominaciju na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji u Milwaukeeju.

Obraćanje u četvrtak bilo je prvo Trumpovo javno pojavljivanje od prošlosubotnjeg skupa u Butleru u Pensilvaniji, gdje je za dlaku izbjegao pokušaj atentata. Bivši predsjednik izašao je na pozornicu posljednjeg dana RNC-a kako bi podijelio svoju viziju budućnosti Sjedinjenih Država, u govoru koji je potpuno preinačio nakon pucnjave.

“Ne bih trebao biti ovdje večeras”, rekao je Trump, prisjećajući se detalja pokušaja atentata, dok je publika počela skandirati: “Da, jesi!”

“Stojim pred vama večeras s porukom povjerenja, snage i nade. Za četiri mjeseca imaćemo nevjerovatnu pobjedu i započećemo četiri najveće godine u istoriji naše zemlje”, rekao je Tramp svojim pristalicama.

Ustajemo zajedno ili se raspadamo. Kandidujem se da budem predsednik cele Amerike, a ne pola Amerike, jer nema pobede u pobedi za pola Amerike. Trump je u početku pripremio “izuzetno oštar govor… sve o korumpiranoj” administraciji predsjednika Joea Bidena, ali ga je “odbacio” nakon pokušaja atentata.

Bivši predsjednik je zaista prošao više od 40 minuta prije nego što je u svom govoru RNC-a prvi put pomenuo “sadašnju administraciju” i nije poimenično spomenuo svog demokratskog protivnika. Trump je svoj poduži govor završio zavjetom da će “vrlo brzo ponovo učiniti Ameriku velikom”.

“Mi ćemo spasiti ovu zemlju. Obnovićemo Republiku i uvešćemo bogato i divno sutra koje naš narod zaista zaslužuje”, naveo je on. Trumpov potpredsjednik, senator iz Ohaja JD Vance, obratio se RNC-u prethodne noći, zvanično prihvativši potpredsjedničku nominaciju. Tokom polusatnog govora, zakonodavac i veteran marinaca kritizirali su Bajdena zbog podrške trgovinskim sporazumima koji su “uništili” američke proizvodne poslove i podržavao invazije na Afganistan i Irak, obećavajući da će druga Trumpova administracija poslati američke trupe u rat samo kada apsolutno neophodno.

kandidaturaSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mrčikola
1 mjesec prije

Bogami će, dođe li “na vlast” proglasit nultu godinu k’o i Crveni kmeri…pa neka cvijeta tisuću cvjetova…dobro, neka, prije cvatnje, FED malo smanji kamatu za “domaće tržište”.😁

Biti-ili-ne-biti
1 mjesec prije

Prenosim još jednom važno otkriće s InfoWars stranice:

Investicijska korporacija demokrata je postavila 12 milijuna kratkih pozicija protiv Trumpove Truth Social nekoliko dana prije pokušaja atentata.
Očito su demokrati mislili da će masno zaraditi nakon atentata na Trumpa, koji na njihovu enormnu žalost nije uspio.
Ovaj mali detalj dokazuje da su demokrati i njihova duboka država pripremili atentat.

tuf
1 mjesec prije

LOL, te fore s “jedinstvom” su prodavali i Obama a pogotovo Biden nakon uzavrele atmosfere tijekom i nakon prošlih izbora. Brzo se ta krilatica zaboravi i privatni interesi prevladaju.

Max
1 mjesec prije

Uporan je nema što.

Zeljko
1 mjesec prije

“Trala baba lan da joj prođe dan”, u/kod “velikog brata” su podijeljeniji nego mi na Balkanu!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI