Trump i Biden međusobno se optužuju za ‘ohrabrivanje’ Putina

Trump - Biden
6 komentara

Na predsjedničkoj debati u SAD-u, demokratski i republikanski kandidati međusobno su se optužili za pomaganje u pokretanju sukoba u Ukrajini

Američki predsjednik Joe Biden i njegov suparnik, bivši predsjednik Donald Trump, međusobno su se optuživali za ohrabrivanje Rusije u njezinom sukobu s Ukrajinom. Napali su jedan drugoga na vanjsku politiku tijekom predsjedničke debate koju je u četvrtak ugostio CNN u Atlanti, Georgia.

Trump je tvrdio da je Biden naštetio ugledu Amerike na svjetskoj pozornici i da je to jedan od čimbenika koji je uvjerio ruskog predsjednika Vladimira Putina da pokrene vojnu operaciju u veljači 2022.

“Da smo imali predsjednika kojeg je Putin poštovao, on nikada ne bi napao Ukrajinu”, rekao je Trump. “[Biden] nije učinio ništa da to zaustavi. Znate, mislim da je on potaknuo Rusiju [da] uđe.”

Bivši predsjednik sugerirao je da je Putin “uvidio nesposobnost” Washingtona tijekom povlačenja američkih trupa iz Afganistana 2021. Bio je to “najsramotniji trenutak u povijesti naše zemlje”, rekao je Trump. “Kada je Putin to vidio, rekao je: ‘Znate što, mislim da ćemo ući u [Ukrajinu]’”, dodao je.

Kad je došao red na Bidena da govori, on je inzistirao da je Trump taj koji je “ohrabrio Putina”.

“Ovaj tip je [Putinu] rekao: ‘Radi što god želiš’. I to je upravo ono što je Trump učinio Putinu – ohrabrio ga je”, rekao je Biden. Trump se ubacio, rekavši “nikada to nisam rekao”.

Na pitanje CNN-ove Dane Bash jesu li mirovni uvjeti koje je Putin predložio Ukrajini “prihvatljivi za vas”, Trump je odgovorio: “Ne, nisu prihvatljivi”. Zatim je ponovio svoju tvrdnju da bi “dao da se taj rat riješi” ako bude ponovno izabran.

Biden je naglasio da SAD mora nastaviti pomagati Ukrajini i ustvrdio da bi Rusija potencijalno mogla napasti neku zemlju NATO-a u budućnosti. “Ako [Putin] zauzme Ukrajinu, što mislite da će se dogoditi s Poljskom?” rekao je Biden publici koja je gledala kod kuće. “Nikad nisam čuo toliko gluposti. Ovo je tip koji želi izaći iz NATO-a”, rekao je o Trumpu.

“On stalno govori o tome, samo naprijed, pusti Putina da uđe i kontrolira Ukrajinu, a onda prijeđi na Poljsku i druga mjesta. Što se tada događa?”

Putin je sa svoje strane u više navrata rekao da Rusija nema namjeru napadati članice NATO-a te da je “glupo” sugerirati suprotno.

američki izboriBidendebataDonald TrumpSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nastran
2 dana prije

zastrašivanje birača glupostima. da USA prekine s ovakvom politikom rat bi začas bio gotov. Nato maltene otvoreno ratuje s rusijom i rusija da misli ratovati protiv zemalja u okruženju već bi to učinila. ne bi sigurno 2,5 godine ratovali s ukrajinom, a još ju nisu okupirali niti 1/2 da bi onda krenuli na poljsku itd. to jednostavno nije namjera

Max
2 dana prije

loša komedija.

Mučki Provokator
2 dana prije

Na NL BNR (biznis vijest radio) komentiraju kako se iz prve diskusije ova dva kandidata pokazalo da je Bidet time sto je poslan u diskusiju “bacen pod bus” tako da svi vide da je senilan i nesposoban i da ga planiraju zamjeniti sa Hillary Clinton.

onaj najglu...Dalton
2 dana prije

Dvoboj Titana…
Pardon!
Dvoboj Titanica…

Iz rubrike: ” Isukrsta ti koje panjine…”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI