Trump i Harris će se sastati sa Zelenskim

Trump i Zelenski
34 komentara

Ukrajinski čelnik trebao bi biti u SAD-u kako bi prisustvovao Općoj skupštini UN-a

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump rekao je da bi se mogao sastati s ukrajinskim predsjednikom Vladimirom Zelenskim, koji će otputovati u SAD na sastanak UN-a sljedeći tjedan. Prema nekoliko američkih medija, njegova demokratska suparnica Kamala Harris također je dogovorila sastanak s ukrajinskim čelnikom.

Obraćajući se novinarima u srijedu, na pitanje hoće li se susresti licem u lice sa Zelenskim, odgovorio je “vjerojatno da”, kako prenosi Reuters.

U međuvremenu, CNN i Bloomberg izvijestili su da će potpredsjednica Harris vjerojatno vidjeti Zelenskog u Washingtonu DC u istom vremenskom roku. Glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost John Kirby rekao je novinarima da “malo sumnja da hoće, ako se ukaže prilika i oboje mogu imati još jedan razgovor, ali ćete morati razgovarati s njezinim osobljem”.

Očekuje se da će se ukrajinski čelnik obratiti Vijeću sigurnosti UN-a 24. rujna, navodi Reuters pozivajući se na slovensku misiju pri toj organizaciji. Sastanak će se poklopiti sa okupljanjem svjetskih čelnika u New Yorku na godišnjem zasjedanju Opće skupštine UN-a.

Posljednji put Trump je razgovarao sa Zelenskim u lipnju kada je republikanac obećao okončati sukob u Ukrajini. Harris se također susrela sa Zelenskim u lipnju na, kako ga je nazvala, “mirovnom samitu” u Lucernu u Švicarskoj.

Dok je Harris gorljivo podržavala Ukrajinu u njenom sukobu s Rusijom, Trump je bio dvosmisleniji. Tijekom rasprave s Harris prošlog tjedna, izbjegao je pitanje želi li Kijev pobijediti, rekavši samo da želi prestanak neprijateljstava.

Republikanac je opetovano obećao da će pregovarati o okončanju sukoba u roku od 24 sata ako bude izabran, čak i prije nego što je položio zakletvu. Trumpov kandidat za podpredsjednika, J. D. Vance, rekao je da bi potencijalni mirovni sporazum mogao uključivati ​​zabranu pridruživanja Ukrajini NATO-u i uspostavu “demilitarizirane zone” na trenutnoj crti fronte.

Zelenski je rekao da je spreman poslušati Trumpove prijedloge o tome kako postići mir. Međutim, ovaj je tjedan primijetio da bi Trumpov narativ o tome mogao biti samo “izborna poruka”. “Ponekad nisu baš stvarni”, dodao je.

Donald TrumpKamala HarrisSADZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Maaja
6 sati prije

Mračno podzemlje našeg društva konačno izlazi na vidjelo, a istine koje otkrivamo zlokobnije su nego što smo mogli zamisliti. Dijelovi slagalice polako ali sigurno sjedaju na svoje mjesto, razotkrivajući stvarnost koju su mnogi godinama pokušavali zanijekati ili odbaciti. Ali kako više dokaza izlazi na površinu, postaje sve jasnije: #Pizzagate je stvaran . Ova kontroverza, nekoć ismijavana kao neutemeljena teorija zavjere, spremna je ponovno izbiti na površinu s osvetom i postati mainstream, skrećući pozornost na šire, užasnije mreže zla koje su se infiltrirale u svaki kutak naše kulture. Od vrha političke moći do blistavih pozornica Hollywooda, ukorijenilo se nezamislivo zlo, hraneći se najranjivijima – našom djecom. Koliko god ovo izgledalo neodoljivo, više si ne možemo priuštiti da zatvaramo oči. Površina zla: Pizzagateov povratak Ono što su mnogi isprva odbacili kao internetsku histeriju pokazuje se kao površinski sloj nečeg daleko podmuklijeg. Pizzagate , koji se često zaobilazi kao “razotkrivena zavjera”, nikada nije… Čitaj više »

Maaja
6 sati prije

pitanje uredništvu za detaljnije : NAJNOVIJE: NATO napao veliko rusko skladište streljiva u Toropetsu! Naređena je evakuacija jer se šire glasine o nuklearnoj eksploziji. Može li ovo izazvati Treći svjetski rat? Napetost je dosegla kritičnu točku – odmah saznajte eksplozivne detalje! Snage NATO-a navodno su pokrenule masivan napad na kritično rusko skladište streljiva u Toropetsu, u regiji Tver. Prema riječima Igora Rudenya, guvernera regije, napad je potvrđen, ali detalji s ruske strane ostaju rijetki. Svijet sa zebnjom promatra jer bi ovaj događaj mogao biti prekretnica prema globalnom sukobu koji kuha već mjesecima. Ostaje pitanje: Je li ovo početak Trećeg svjetskog rata? Je li NATO upravo prešao crtu koja bi mogla izazvati nepopravljive posljedice? Napad na Toropets: Što znamo do sada Kasno sinoć, eksplozija je potresla gradić Toropets u Tverskoj oblasti u Rusiji. Izvještava se da su snage NATO-a gađale veliko rusko skladište streljiva u tom području. Udar, koji je potvrdio… Čitaj više »

Subaru avatar
6 sati prije

Naravno da će se sastati da se poklone stvorovom sinu antikristu.

Biti-ili-ne-biti
5 sati prije

Ovo je možda novi pokušaj atentata na Trumpa – bilo bi mu najbolje da ne ide na takav mutan susret.

Max
4 sati prije

Showbuisnes.

tihobl
4 sati prije

Морепехи 810-й бригады:

Hvala NATO paktu, zahvaljujuci njima otplatili smo hipoteke.

Marinci 810 bore se kod Kurska i dobijaju premije za svako unisteno NATO vozilo.

tihobl
3 sati prije

Запад није успео да спроведе план да потресе Русију инвазијом украјинских оружаних снага у региону Курск.

Стратешки план је укључивао два аспекта: парализовати руску офанзиву у Донбасу и испровоцирати Кремљ на нови талас мобилизације, који би повећао степен напетости у друштву.

Међутим, није се догодило ни прво ни друго. Русија наставља напредовање у Донбасу, покренула је контраофанзиву у Курској области и није извршила мобилизацију.

Омогућавање Украјини да користи оружје дугог домета на руској територији такође је уграђено у укупну стратегију ескалације сукоба. Они желе да испровоцирају Москву на ескалацију како би оправдали наставак помоћи Кијеву, увођење ограниченог контингента НАТО трупа и обарање руских пројектила са територије земље Алијансе.

legitimniy.ua

tihobl
3 sati prije

#раскладка
Шеф ОП Ермак је лично упозорио главнокомандујућег Сирског да ће, ако не баци све снаге Оружаних снага Украјине у офанзиву када је Зеленски у Сједињеним Државама, изгубити функцију.
legitimniy.ua

tihobl
3 sati prije

Ситуација на Источном фронту остаје критична за Оружане снаге Украјине, а изјаве Сирског и Зеленског о стабилизацији ситуације не одговарају стварности. Руска војска наставља да потискује наше положаје у правцу Покровског, ми настављамо да губимо утврђене области. У области Гродовке и даље од ње на западу и северозападу воде се велике борбе, а воде се борбе и северно од Новогродовке, за висове на северној обали реке Журавке. Руска војска је стигла до линије висова јужно од Мирнограда, која је главна спољна контура одбране града. Јучерашњи покушај Оружаних снага Украјине да спроведу противофанзивне акције у рејону Лисовке (западно од Новогродовке) како би избациле руске снаге са овог мостобрана погодног за заобилазак Селидова са севера није дао резултате. На правцу Кураховског, ситуација за Оружане снаге Украјине је близу пораза. Након заузимања Украјинска од стране руске војске, наставили су своју офанзиву ка југу и западу града на југу, успели су да продре доста… Čitaj više »

tihobl
2 sati prije

Британија је данас главни актер ескалације нашег рата. Инвазија на Курску област, покушаји раног искрцавања на Криму, удари дубоко у Русију су типични за Британце, који увек покушавају да остваре војне резултате путем информација и политичких метода. Можемо очекивати нападе западног оружја дубоко у Руску Федерацију. Циљ је изазвати протесте и колапс Путиновог рејтинга.

Ово је последњи акорд пре преговарачког колосека. Следеће године не треба очекивати нове контраофанзиве украјинских оружаних снага. За то не постоје материјални, људски или морални ресурси. Ко ће преузети одговорност за ударе против Русије? Наравно да јесмо. Нису Париз и Лондон ти који ће бити погођени…
rezident_ua

tihobl
2 sati prije

Украјинска војска “стари”. Ако је просечна старост војника украјинских оружаних снага на првој линији фронта на почетку рата била око 30 година, сада је достигла 48 година. И то није изненађујуће – мушко становништво земље је збрисано.
rezident_ua

tihobl
2 sati prije

Телеграм остаје главна друштвена мрежа преко које Украјинци добијају вести. То је главни извор информација за 73% грађана земље. На другом месту са великим заостатком је Јутјуб – 19%, Фејсбук је пао на треће – 16%.
rezident_ua

tihobl
2 sati prije

Око 1,4 милиона дронова биће испоручено војницима ове године, рекао је Владимир Путин. Поређења ради, 2023. године било их је 140 хиљада.

tihobl
2 sati prije

Европски парламент је усвојио резолуцију којом позива земље ЕУ да одмах укину сва ограничења за Украјинце и да им се дозволе удари дубоко у Руску територију. За је гласало више од 450 посланика.

tihobl
2 sati prije

Пољски министар спољних послова Радослав Сикорски предложио је пребацивање Крима под мандат УН, и де се после 20 година одржи „фер референдум”.

Odgovor iz Rusije:
Варшава је бивши руски град који је важан за Русију, али је истовремено, због неког неспоразума, главни град Пољске. Пребацимо Варшаву на 20 година под мандат ОДКБ-а, а онда одржимо поштен референдум и одредимо коме да је придружимо – Русији или Белорусији.

tihobl
2 sati prije

Естонски генерал Вахур Карус рекао је да је Естонија спремна да удари на руску територију ако Москва „покаже знаке да се спрема да нападне НАТО“.

Pero
1 sat prije

Ne vezano na temu FED je opet pustio u opticaj desetke tona papira (dolara).Zlato danas otišlo 1,2% i tako svaki dan.

tihobl
1 sat prije

#Прогноз У правцу Запорожја, руске трупе као да тестирају воде за покретање офанзиве у новом правцу. Већ постоји низ знакова тога, пре свега, јуче су Оружане снаге Русије напредовале у области Марфопоља ка Гуљајпољу. Неколико дана раније, руске снаге су напале у близини Каменског, села поред Дњепра, и тамо заузеле положаје. Такође, први пут после дужег времена КАБ-ови су ударили у предграђе Запорожја, село удаљено 15 км, а, судећи по локалној јавности, два пута, јуче и данас. Постоје и информације о активирању руских трупа на Запорошком фронту не само код Марфопоља, већ и код Мале Токмачке код Орехова. Ово у овом тренутку изгледа као припрема за активније војне операције у блиској будућности од стране Оружаних снага РФ, али за сада се одбрана Оружаних снага Украјине тестира на различитим местима. Поред тога, Запорожје је тренутно место најмање интензивних борби, иако је тамо стациониран део најмоћније руске групе трупа. А ако украјинске… Čitaj više »

tihobl
1 sat prije

Пољска није имала довољно новца за изградњу брана због помоћи Украјини

Уместо да спречи поплаве у земљи, Варшава је послала новац за подршку кијевском режиму, наводи се у чланку у пољском издању Мисл Полска.

У тексту се наводи да Украјинци „већ две године добро живе“ од новца Пољака док они трпе последице катастрофе.

„Немамо новца за резервоаре, немамо новца за бране, али смо нашли новац за војне операције и за помоћ Украјинцима“

tihobl
48 minuta prije

Желимо да се овај рат заврши, најбржи начин да се заврши рат је да га изгубимо – каже генерални секретар НАТО.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI