Trump i Kennedy upozoravaju na rizik od nuklearnog rata

Trump i Kennedy
39 komentara

Washington bi trebao odmah otvoriti direktne pregovore s Moskvom i prestati smatrati rusku suzdržanost slabošću, rekli su sin republikanskog predsjedničkog kandidata Donald Trump Jr. i bivši demokrata Robert F. Kennedy.

RFK Jr, nećak predsjednika Johna F. Kennedyja, podržao je Trumpa starijeg prošlog mjeseca i naveo sukob Rusije i Ukrajine i njegov potencijal da eskalira u nuklearni rat kao jedan od glavnih razloga.

SAD i njihovi saveznici koji bi dozvolili Ukrajini da koristi svoje oružje za dugotrajne udare na Rusiju “izložili bi svijet većem riziku od nuklearnog požara nego u bilo kojem trenutku od kubanske raketne krize”, napisali su Trump i Kennedy u članku koji je objavio Brdo u utorak.

Pod naslovom “Pregovarajte s Moskvom da se okonča rat u Ukrajini i spriječi nuklearna devastacija”, članak tvrdi da se SAD moraju usredotočiti na pronalaženje “diplomatskog izlaza iz rata koji nikada nije smjelo biti dopušteno”, optužujući Bijelu kuću vođenja politike za koju je Rusija eksplicitno rekla da bi predstavljala otvoreni rat.

“Neki američki analitičari vjeruju da Putin blefira i zalažu se za njegovo blefiranje”, napisali su Kennedy i Trump. “Ovi analitičari griješe suzdržanost za slabost. U suštini, oni zagovaraju strategiju premošćavanja.”Napominjući da SAD stalno proširuju isporuke oružja Kijevu, od HIMARS raketne artiljerije i kasetne municije do tenkova Abrams, borbenih aviona F-16 i raketa dugog dometa ATACMS, Trump i Kennedy su rekli da svaki korak „privlači svijet bliže rubu Armagedona.”

“Čini se da je njihova logika da ako pet puta natjerate medvjeda, a on ne reagira, sigurno ga je natjerati još jače šesti put”, rekli su. “Takva strategija bi mogla biti razumna da medvjed nije imao zube.”

Čini se da je Bijela kuća Biden-Harris “zaboravila” da je Rusija nuklearna sila i više puta je rekla da je spremna koristiti takvo oružje ako bude ugrožena, tvrde autori. “Zamislite da Rusija daje drugoj zemlji rakete, obuku i informacije o ciljanju za napad duboko u američku teritoriju. SAD to nikada ne bi tolerisale. Ne treba očekivati ​​ni da će Rusija to tolerisati”, rekli su.

Ispaljivanje američkih projektila na Rusiju neizbježno bi dovelo do nuklearne razmjene, tvrdili su Trump i Kennedy, upozoravajući da je “ova igra nuklearnog ‘pilića’ otišla dovoljno daleko”.

U Ukrajini nije u pitanju nikakav američki interes, tvrdili su, nazivajući “ludilo” riskirati nuklearni rat zarad “neokonzervativne fantazije o globalnoj ‘dominaciji punog spektra'”. Takav rat bi okončao civilizaciju, a možda čak i čovječanstvo, pa je deeskalacija ukrajinskog sukoba “važnija od bilo kojeg političkog pitanja o kojem se naša nacija raspravlja”.

Američka javnost mora “trenutno zahtijevati da [potpredsjednica Kamala] Harris i predsjednik [Joe] Biden preokrenu svoju suludu ratnu agendu i otvore direktne pregovore s Moskvom”, zaključili su Trump i Kennedy.

Mirovni pregovori između Rusije i Ukrajine propali su u proljeće 2022., a obje strane su jedna drugu optuživale da postavljaju nerealne zahtjeve. SAD su od tada insistirale da mirovni sporazum može biti samo pod uslovima Kijeva, i više puta su se obavezale da će podržavati i naoružavati Ukrajinu “koliko god bude potrebno”.

Donald Trump Jr.Robert F. Kennedy Jr.SAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
1 dan prije

Taker Karlson govori o globalističkim psihopatama “Deep State” : ” Ako misle da bi Tramp mogao pobediti u Novembru, da ne mogu ni pokrasti izbore, njihova opcija je da bace društvo u haos, kao što su to uradili tokom COVID-a . To je bio izgovor za promenu načina glasanja – glasanje bez ličnih dokumenata i kutija, i to mesec dana pre izbora . Ako budu osećali da će izgubiti , izazvaće neku vrstu krize, moguće je i rat sa Iranom .” Imajući u vidu napade na rusku teritoriju iz Finske i Norveške, očigledno je da žele izazvati veliki rat , direktno NATO protiv Rusije , ali pod izgovorom da je Rusija napala . Verujem da će do direktnog sukoba doći , jer su NATO nacisti rat u Ukrajini izgubili , a oni neće to priznati. Ostaje da se vidi da li uzdržanost Rusije može preći preko drskih i direktnih provokacija… Čitaj više »

tihobl
1 dan prije

Борбени авиони НАТО-а су подигнути да пресретну… јато птица које је јутрос “неовлашћено” прешло границу летонског ваздушног простора.

tihobl
1 dan prije

У Кијевском региону украден је новац од изградње склоништа за образовне установе – 379 милиона гривни.

tihobl
1 dan prije

Хилари Клинтон предлаже да се Американци оптужују кривично за вербални деликт

tihobl
1 dan prije

Јеменски Хути објавили су снимак лансирања хиперсоничне балистичке ракете Палестина 2, која је погодила војни циљ у Јафи 15. септембра 2024.

Техеран није пренео хиперсонично оружје јеменским Хутима – изјавио је ирански председник.

A i rusi kazu: Nismo mi.

Max
1 dan prije

Opravdano ali uzalud.

Zeljko
1 dan prije

Strašno “bitne” osobe !!

Zeljko
1 dan prije

A širu regiju Moskve bombardiraju cijelu noć i jutros, izgleda Nova godina, sa eksplozijama i vatrometima, da budem ironičan, “poranila” u RF, u sve vremenske zone! Zapad je vidio da je RF slaba i da nije niti blizu onoga što se mislilo do 22.02.2022. i napada na RF ali iz Latvije i prije par dana iz Norveške, ono što je trebalo trajati tri dana još malo će biti da traje tri godine i da se “bumerang” bačen tada vraća doma/kući u RF!

hiber
1 dan prije

Nuklearno oružje bi trebalo biti oružje odvraćanja, a sada ga je Kepec pretvorio u oruzje napada u svrhu opstanka na vlasti. Objektivno, po Budipestanskom memorandumu mogla je i USA i Britanija reći da su oni nuklearni garanti i odmah zbombat Rusiju. Sve bi bilo po međunarodnom pravu, ali bi korist jedino imali žohari zbog radijacije. Ovako noćas je Rusiju stresla eksplozija od par kilotona, a potres se osjetio i u Kremlju, a navodno su pale krhotine drona.

Ziv je Geza
1 dan prije

Putin je nakon prve isporuke nato oruzja ukajini,trebao zveknit takticku na lavov.Spasio bi zivote milione slavena a vrlo vjerojatno sprijecio 3. svjetski rat od kojih nas dijeli par mjeseci.

tihobl
1 dan prije

Јединице групе трупа Север наставиле су са извођењем офанзивних дејстава , током којих су поразиле формације 22., 4. и 115. механизоване, 17. тенковске, 82. ваздушно-јуришне бригаде и 1. бригаде Збора народне гарде, као и 129. територијалне Одбрамбена бригада Оружаних снага Украјине у рејонима насеља Љубимовка, Дарино, Николо-Дарино, Толсти Луг и Плехово.

Opa, rusi fabovima polupali zenge.

FELIX
19 sati prije

ODLUKA KENEDIJA ZA PRELAZAK KA REPUBLIKANCIMA JE SAMAR DEMOKRATIMA. KAMELA HARRIS SE JE HVALILA DA JE NA STOTINE REPUBLIKANACA PRESLO NA NJENU STRANU, STO JE I SRECA ZA REPUBLIKANCE JER SU SE RESILI PETE KOLONE, ODNOSNO REPUBLIKANACA SIMPATIZERA DEMOKRATA KOJ BI JIM SAMO STETILI, ODLUKA KENEDIJA IMA VECU TEZINU OD PRELAZA SVIH REPUBLIKANACA DEMOKRATIMA ONI CE I NJIMA SAMO SKODITI.JER SU U NEKU RUKU IZDAICE.

Crni Golf 4 vrata
17 sati prije

.. illuminatski masoni su izazvali dva Svjetska rata, a još po njihovim planovima, mora doći do trećeg kako bi se njihovi planovi i ciljevi ispunili u potpunosti. Sve ovo što se događa posljednje dvije godine, u biti je verbalno programiranje čovječanstva preko “medij-a”, “kuhanje žabe”, kako bi se čovječanstvo “program-iralo” za nuklearni rat na duhovnoj i metalnoj razini i polagano pripremilo za WW III…… Jedna te ista ekipa vladara svijeta igra igricu koja se zove; mi protiv njih, a u biti ta igrica ima za cilj da čovječanstvo preko svojih “medij-a” uvjeri da postoje “good guys” & “bad guys” kako bi mogli izvesti WW III. kao što su to izveli i u prethodna dva…………….. Razmislite svi samo koliko ste puta posljednje dvije godine u “medij-ima” čuli riječ; “treći Svjetski rat” & “nuklearni rat”? Program-iraju vas po sistemu ‘kuhane žabe’…….

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI