Trump je ‘siguran’ nakon novog pokušaja atentata

Donald Trump
19 komentara

Incident se dogodio u nedjelju u Trumpovom međunarodnom Golf Clubu u West Palm Beachu na Floridi, dok je bivši američki predsjednik i republikanski predsjednički kandidat Donald Trump igrao golf u tom području.

Trampova kampanja je saopštila da bivši predsednik nije povređen u pucnjavi i da je bezbedno evakuisan sa tog mesta.

“Predsjednik Trump je bezbjedan nakon pucnjave u njegovoj blizini. Za sada nema više detalja”, rekao je glasnogovornik Trumpove kampanje Steven Cheung. Tajna služba je priznala “zaštitni incident” u koji je umiješan Trump, navodeći na X, nekadašnjem Twitteru, da radi s uredom šerifa okruga Palm Beach na istrazi. Incident se dogodio nešto prije 14 sati po lokalnom vremenu, saopštila je služba.

Američki mediji dali su više oprečnih izvještaja o događajima, a prvi izvještaji sugeriraju da incident uopće nije uključivao Trumpa i da su samo dvije osobe pucale jedna na drugu.

Daljnji izvještaji o tom pitanju, međutim, ukazuju da je pucnjava vjerovatno bila povezana s Trumpom, a više izvora je CNN-u reklo da je Tajna služba pucala na osumnjičenog. Neimenovani zvaničnici upoznati sa ovim pitanjem rekli su za emiter da je naoružana osoba namjeravala da napadne Trumpa.

Osumnjičeni za kojeg se vjeruje da je povezan s incidentom je priveden, objavila je ured šerifa okruga Martin u objavi na Facebooku. Dio autoputa 95 zatvoren je zbog istrage koja je u toku, dodaje se.

“Ažuriraćemo ove informacije kako budu dostupne”, dodao je šerifov ured.

Incident se dogodio samo nekoliko sedmica nakon što je Trump preživio pokušaj atentata tokom predizbornog skupa u Pensilvaniji. Bivšem predsedniku je metak okrznuo uvo dok se obraćao prisutnima, dok je jedan pristalica u masi poginuo, a dvojica su povređena. Počinilac, identifikovan kao Thomas Matthew Crooks, ubijen je na licu mjesta pucnjavom koju je uzvratila kontra-snajperska ekipa.

SADTrumpWest Palm Beach
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
2 dana prije

Polarizacija društva, podjela na “naše” i “njihove”, pojava BLM pokreta, povećanje kriminala, puštanje milijuna ilegalnih imigranata iz Meksika, slanje u zatvor i za najmanju sitnicu ako si siromašan (SAD ima najviše zatvorenika u svijetu po glavi stanovnika, pokazivanje mišića vlasti sa obaveznom genskom terapijom i faši Covid mjerama koje su kolektivno oštetile psihu mnogih, nestanak srednjeg sloja, ogroman broj beskućnika, masovno drogiranje lako dostupnim i vrlo opasnim fentanilom, vrlo laka kupovina naoružanja svakom punoljetnom građaninu bez psiholoških testova i gledanja imaju li isti duševne poremećaje, indoktriniranje cenzuriranim medijima – sve to vodi građanskom ratu koji bi Duboka država iskoristila za diktaturu.
Hoće li doći do istoga, vidjet ćemo.

Zeljko
2 dana prije

Srbi a bogami i Hrvati, ko me trazi, tu sam! Tuzla, selo Andrići! Pitajte za amerikanca!

tihobl
2 dana prije

Samohrane ukrajinke (udovice, raspustenice, pa cak i udate zene) traze po evropi nove oceve za njihovu djecu. Pojava je toliko masovna da su i poslanici Rade raspravljali o njoj.

Cak i zene vojnika preko interneta traze novog muza u Evropi, ne cekaju da im jave da su udovice.

Max
2 dana prije

Pitanje je dokad.

Faust
2 dana prije

Oba atentatora su se pojavljivala u Black Rock-ovim “commercials”.Zanimljiva koincidencija.

Zar ne
2 dana prije

Kad si tako antipatican da te I metak izbjegava 😀

nessy
2 dana prije

Ako ima neki vrtlar da mi nabaci ovakvu frizuru, ne pitam za cijenu.

onaj najglu...Dalton
2 dana prije

Iz rubrike: ”Dođi, pogodi, osvoji…”

Baba, da su u Americi opet pokušali atentat na Trumpa…
Ostalo im još 2-3 pokušaja.
Najviše 5…

onaj najglu...Dalton
2 dana prije

 Mnogi smatraju da je nezamislivo da bi u Americi mogao izbiti građanski rat ili masovno nekontrolirano političko nasilje i otvoreni sukob. I da, pored najava sadašnjeg predsjednika da i on u to nije siguran, očekuju miran prijenos vlasti na slijedećeg predsjednika. Jer je američko društvo podijeljeno otprilike fifti-fifti… Da se razumijemo, ja osobno smatram da politička nestabilnost tolikih razmjera, u najvećoj svjetskoj sili, nikako nije nešto za poželjeti. Jer ostatak svijeta ne bi bio pošteđen nekontroliranog tsunamia koji bi to izazvalo, a čije posljedice nije moguće u potpunosti sagledati. Bilo kako bilo, nas se tu i onako ništa ne pita. I zato je najbolje da se pokrijemo ušima i budemo kuco… Elem, da malo ispratimo, reći ću američki gambit, iako je Henry Kissinger, neposredno prije smrti rekao da: “Rusi igraju šah, mi igramo poker, a Hrvati belu, briškulu i trešetu”. Dobro ‘ajde, ovo za Hrvate, je moja umjetnička sloboda… (To… Čitaj više »

onaj najglu...Dalton
2 dana prije

Pa je npr. državna tajnica Michigana Jocelyn Benson, zaprijetila je da bi lokalni izborni dužnosnici mogli uskratiti potvrdu izbornih rezultata ako dođe do prijevare. Čini se da demokrate lagano hvata, ako ne panika, a ono velika nelagoda, zbog navodnog plana predsjednika parlamenta Mikea Johnsona da poveže odredbu koja zahtijeva dokaz o državljanstvu za registraciju birača s prijedlogom zakona o financiranju vlade. Johnson navodno planira uvesti trajnu rezoluciju (CR) koja uključuje Zakon o zaštiti američkih prava glasa (SAVE). Ovim bi se zakonom izmijenio Nacionalni zakon o registraciji birača iz 1993. i zahtijevalo od budućih birača da prilože dokumentirani dokaz o državljanstvu za registraciju. Iako je tehnički već protuzakonito da se nedržavljani registriraju za glasovanje na saveznim izborima, jedina stvar koja stoji između njih i ulaska u birački popis je mali kvadratić na obrascu za saveznu registraciju, koji od podnositelja zahtjeva da potvrde svoje državljanstvo, status pod kaznenom kaznom za krivokletstvo. SAVE Act… Čitaj više »

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI