Trump obećao podršku izraelskom “ratu protiv terorizma”

Trump - Izrael
17 komentara

Židovska država mora “brzo pobijediti” Hamas, inzistirao je bivši američki predsjednik Donald Trump

xAmerički republikanski predsjednički kandidat Donald Trump rekao je da će podržati izraelsku vladu u ratu protiv palestinske militantne skupine Hamas ako u studenom ponovno zauzme Bijelu kuću.

Bivši predsjednik, koji je u četvrtak govorio na tiskovnoj konferenciji u svom golf klubu u Bedminsteru, New Jersey, napao je svoju demokratsku protivnicu Kamalu Harris jer je “uvijek zahtijevala prekid vatre”.

“Kada se vratim u Ovalni ured, podržat ću pravo Izraela da dobije svoj rat protiv terorizma. Moraju imati pravo dobiti rat”, rekao je.

Ako Harris pobijedi na izborima, “radikalni lijevi paljenici zastava i simpatizeri Hamasa neće samo izazivati ​​kaos na našim ulicama. Oni će voditi američku vanjsku politiku u Bijeloj kući, a Izrael će nestati”, ustvrdio je Trump.

Rekao je da bi “Izraelu dao podršku koja mu je potrebna za pobjedu”, ali da želi da “brzo pobijede”.

Na pitanje novinara kada je posljednji put razgovarao s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom, Trump je rekao da nisu razgovarali otkako su se prošlog mjeseca sreli u Trumpovom golf resortu na Floridi.

“Očekujem da ću možda razgovarati s njim, ali od tada nisam”, dodao je Trump.

Axios je ranije izvijestio, pozivajući se na izvore, da je Trump razgovarao telefonom s Netanyahuom u srijedu i razgovarao o taocima u Gazi i sporazumu o prekidu vatre. Trumpov poziv imao je za cilj potaknuti Netanyahua da prihvati dogovor, prema jednom od izvora.

Ured izraelskog premijera kasnije je izdao priopćenje u kojem se negira da se takav telefonski poziv dogodio. Trump je prošlog mjeseca u intervjuu za Fox News rekao da Izrael mora okončati rat u Gazi što je prije moguće i vratiti američke taoce.

Trump je ranije tvrdio da Harris, koja je udana za Židova, “ne voli Židove i Izrael čak više nego Biden”. Harris je ranije pozvala na prekid vatre u Gazi, ali njezina je kampanja prošli tjedan rekla da neće podržati embargo na oružje Izraelu i da će “uvijek osigurati da se Izrael može obraniti od Irana i terorističkih skupina koje podržava Iran”.

Novi val neprijateljstava između Izraela i Hamasa izbio je prošlog listopada nakon što je militantna skupina pokrenula iznenadni upad u južni Izrael iz Gaze, što je rezultiralo smrću oko 1.100 ljudi, dok je 200 drugih uzeto kao taoci. Masovni izraelski odgovor odnio je više od 40.000 života, dok je još 92.401 osoba ranjena, prema palestinskim zdravstvenim dužnosnicima.

Donald TrumpgazaHamasIZRAELPalestina
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
30 dana prije

🎶✡️ Trla baba lan da joj prođe dan 🕎 …. 🎶 … Ako računa na Židovsku podršku – zahebo se grdno .htio je da *ere al’ je samo *rdn’o 😌 … Ovaj ne samo da gubi izbore već i od KOGA ih gubi da je to sramota …

abc
30 dana prije

Klaun se opet javio…

Max
30 dana prije

Pokazao je pravo lice.

Zmаj-nаjpraviji
30 dana prije

Rek’o vam ja da ne’a veze ko glumi potusa. Svaki potus mora da sluša diktat ujedinjenih superkapitalista. Inače bude belaja i trovanja olovom i svašta nešto.

Grozozo
30 dana prije

Lik je cionista prve klase, to se može videti po mnogo toga, od slikanja sa crnom kapicom, saradnje sa Habadom, zet mu je Kušner, ćerka mu je prešla u judaizam, u Vašingtongskom sporazumu koji je potpisao Vučić su mnoge stavke ubačene u korist Izraela, svi su videli kako se ponašao kao promoter vakcinacije, kako je rekao Švabu u lice da radi dobru stvar, prema tome Tramp se ništa ne razlikuje od njegovih rivala na izborima iz konkurentske stranke, to su dve struje koje kontrolišu dve grupe koje se međusobno nadmeću u pogledu svojih ideja, biznisa i pogleda, ali su u suštini loše i jedna i druga po čovečanstvo, slobodu i oslobođenje od tiranskih okova u celini. Samo je Lukašenko odbio plandemiju i ogroman novac da sprovede zatvaranja naroda uz još neke afričke političare koji su zbog toga likvidirani u kratkom roku.

Protiv Sistema
30 dana prije

Koji ludak ovaj Kramp.

BlueZg
30 dana prije

Eto ti ga na…. Ja to znam još od kada su mi zbog palestinske zastave zbrisali profil a nigdje nije pisalo da bi im smetala ta zastava. Profil mi je bio uklonjen al mi je trebalo neko vrijeme da skužim da je to bilo zbog zastave. Moji upisi nisu imali veze sa Palestinom al od tada je Trampus za mene prekrižen. Što god da budu “izabrali” ne valja. 🇵🇸🇧🇾🇷🇺

Josip
29 dana prije

A mozda je ipak onaj metak trebao pronaci cilj, jebali te tvoji zidovi.

Zar ne
29 dana prije

Jos jedan posrnuli Idol Ekipe
A tako smo ga voljeli I u nebesa uzdizali

Gad
26 dana prije

Ma da, hoćeš napasti iran kada postaneš precednik, je li, majstore?

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI