Trump optužio tužitelja da je ‘luđak’

Trump
8 komentara

Američko ministarstvo pravosuđa ponovno je optužilo bivšeg predsjednika da pokušava poništiti svoj izborni poraz 2020

Bivši predsjednik Donald Trump žestoko se obrušio na američku administraciju i Ministarstvo pravosuđa zbog njihovog posljednjeg pokušaja da ga kazneno gone zbog navodnog miješanja u predsjedničke izbore 2020. godine.

Republikanski kandidat u ovogodišnjoj utrci za Bijelu kuću opisao je pravnu kampanju usmjerenu na njega kao “izravan napad na demokraciju” i slučaj stvarnog miješanja u izbore.

Trumpove izjave slijede novu optužnicu koju je protiv njega podigao posebni tužitelj Jack Smith, optužujući bivšeg šefa države da je nezakonito pokušao poništiti rezultate predsjedničkih izbora 2020. godine. Novi dokument je skraćena verzija prošlogodišnjeg kaznenog postupka protiv Trumpa, koji je tvrdio da je “širio laži” o “prevari koja određuje ishod” na izborima inzistirajući da je on pobijedio u utrci u to vrijeme umjesto Joea Bidena . Trump je pokrenuo žalbu u tom slučaju, tražeći imunitet od kaznenog progona kao predsjednik, a prvotnu optužnicu prošlog je mjeseca odbacio Vrhovni sud.

Revidirani dokument, koji je kraći i nema dio izvornika koji je optuživao Trumpa da je pokušao prisiliti Ministarstvo pravosuđa da poništi njegov izborni poraz, još uvijek iznosi iste četiri optužbe koje su tužitelji u početku podigli protiv bivšeg predsjednika. Među njima su zavjera za prijevaru SAD-a, zavjera protiv biračkih prava građana i optužbe koje se odnose na ometanje kongresne potvrde izbornog glasovanja od strane gomile Trumpovih pristaša 6. siječnja 2021.

Trump, koji je u više navrata zanijekao nedjelo i osudio slučaj kao pokušaj da se spriječi njegov povratak na vlast, oštro je osudio novu optužnicu u nizu postova na svojoj platformi Truth Social u utorak, nazvavši je “uskrsnućem lova na mrtve vještice”. ”

Ono što sada rade je najveća pojedinačna sabotaža naše demokracije u povijesti…. Ovo je za zemlje trećeg svijeta i banana republike, a ne za SAD!

Trump je tvrdio da je odluka Vrhovnog suda o imunitetu trebala dovesti do odbacivanja cijelog slučaja, te je kritikovao “poremećenog” Jacka Smitha što ga je ponovno pokrenuo “u činu očaja i kako bi spasio obraz”.

“Ovo je samo pokušaj miješanja u izbore i odvraćanja pažnje američkog naroda od katastrofa koje je [potpredsjednica] Kamala Harris nanijela našoj naciji”, napisao je Trump. Također je optužio Ministarstvo pravosuđa da je prekršilo vlastitu politiku od 60 dana, koja mu zabranjuje poduzimanje bilo kakvih radnji koje bi mogle utjecati na utrku u dva mjeseca prije predsjedničkih izbora.

Trumpovi odvjetnici još nisu odgovorili na zahtjeve medija za komentar. Slučaj je jedan od četiri kaznena gonjenja protiv bivšeg predsjednika.

Donald TrumpIzboriSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
19 dana prije

izravan je.

avnoj
19 dana prije

Trump je optuzen da htio “:overturn elections” to bi znacilo nesto kao da ih nije htio priznati. Amerika sirom svijeta trazi da se ponistu izbori kad joj ne odgovara.

Schwarze Hunderte
19 dana prije

Jackass Smith 🤣

Rade
19 dana prije

To je ta demokratska elasticnost zakonodavstva. Zakoni su tu da stiteci male od malih ostave dojam da stite i male od velikih. Veliki su ionaku u stalnom sukobu, par decenija hrvanja i gusenja, par godina otvorene izmjene udaraca.

Povjerenje u Drustvo i postovanje prema Zemlji je zamjenila pseudoreligijska vjernost Sistemu i Drzavi

Red Dog
18 dana prije

Nova taktika Demokrata je da mrcvare Trumpa pravno i da ga drze van medija da se ni ne priblizi izborima.
Ukoliko bi kojim cudom pobedio su zamenili sefove administracija sebi lojalnima da ga suzbiju. U sustini pripreme za brzo suzbijanje gradjanskog rata. Deluje mi da ne misle odstupiti, ma kakvi bili rezultati izbora.

Гавран
18 dana prije

Mračna zemlja, mračno doba, mračni ljudi!
#
Centar za biološku raznovrsnost pozvao savezne vlasti da istraže epizodu opisanu 2012. godine, kada je Kik, ćerka Roberta K. rekla da je njen otac obezglavio motornom testerom mrtvog kita na plaži u Masačusetsu, vezao ga kanapom za krov automobila i pet sati vozio do porodične kuće u Mount Kisku u Njujorku.

pero
18 dana prije

Zamišljam narod toliko glup da glasuje za Kamalu Haris ? Postoji li ?

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI