Trump otkriva planove za Muska

Donald Trump
4 komentara

Bivši američki predsjednik nazvao je poduzetnika milijardera “pametnjakovićem” jer je podržao njegovu ponudu za Bijelu kuću

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump rekao je da će, ako pobijedi na izborima u studenom, osnovati povjerenstvo za “učinkovitost vlade” na čelu s poduzetnikom milijarderom Elonom Muskom. Trump je svoje planove iznio tijekom govora u njujorškom Ekonomskom klubu u četvrtak.

Prema bivšem američkom predsjedniku, tijelo će biti neovisna sila zadužena za racionalizaciju savezne vlade.

“Ustanovit ću vladino povjerenstvo za učinkovitost sa zadatkom da provede kompletnu financijsku reviziju i reviziju učinka cijele federalne vlade i da da preporuke za drastične reforme koje trebamo napraviti. Ne može dalje ovako kako smo sada”, rekao je Trump.

Nije precizirao kako će točno panel raditi, ali je istaknuo da će jedan od njegovih prvih zadataka biti razviti akcijski plan za “eliminaciju prijevara i neprikladnih plaćanja” unutar vlade, za koje je tvrdio da koštaju porezne obveznike stotine milijardi dolara svake godine.

Trump se našalio da je Musk, izvršni direktor SpaceX-a i Tesle, već pristao preuzeti komisiju “jer nije jako zauzet”.

Republikanski kandidat dodao je da bi Musk “bio dobar za to”, te da bi cijeli pothvat s glavnim poduzetnikom “bio zanimljiv”. Trump je također pohvalio Muska kao “pametan tip” jer mu je dao “potpunu podršku”.

Izvješća o tome da Trump raspravlja o ideji revizorskog tijela postoje već tjednima, iako je u četvrtak prvi put javno podržao ideju. Odgovarajući na nedavno izvješće Washington Posta o Trumpovim planovima čišćenja i Muskovom potencijalnom imenovanju, poduzetnik je na X (bivši Twitter) napisao da “jedva čeka” jer “u vladi ima puno otpada i bespotrebnih propisa to mora otići.”

Musk je rekao da “u potpunosti” podržava Trumpa na predstojećim izborima i da je “spreman služiti” pod njim.

Osim novog revizorskog odbora i Muskove nominacije, Trump je rekao da se planira riješiti “najmanje 10 starih propisa za svaku novu”, kao i “prigrliti” industrije budućnosti kao što su kriptovalute. Također je obećao ukrotiti inflaciju i smanjiti poreze, zajedno s povećanjem domaće opskrbe energijom, poboljšanjem stambenih politika i stvaranjem državnog fonda za ulaganje u “velike nacionalne pothvate”.

Donald TrumpIzboriMuskSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
9 dana prije

Bulazni.

Ivek
9 dana prije

Oni su svi reptili, glumci u igrokazu.

ime
9 dana prije

sad če nam napokon krenit

onaj najglu...Dalton
9 dana prije

Plan je da nema plana…

P.S.

Baba, koja je razlika između Amerike i Senegala…
U Senegalu te puste iz zatvora da postaneš predsjednik.
U Americi te ‘oće poslat u zatvor da ne postaneš predsjednik…

P.P.S.
Njakon što je njujorški sudac trebao izreći presudu Trumpu 18. 9. što bi Demokrati iskoristili u kampanji da je on ”osuđeni kriminalac”, stigla je vijest da je sudac odgodio izricanje presude Trumpu do tri tjedna nakon izbora…
Izgleda da i sudac ima fes. Po onoj narodnoj, kako ga god okreneš, isto stoji…
Pa čeka rezultate izbora.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI