Trump prihvaća Kennedyjevu podršku

Trump i Kennedy
4 komentara

Bivši američki predsjednik obećao je RFK Jr. da će objaviti sve dosjee o ubojstvu JFK-a ako ponovno bude izabran u Bijelu kuću

Bivši predsjednik SAD-a Donald Trump prihvatio je potporu Roberta F. Kennedyja Jr., koji je rekao da će prekinuti svoju samostalnu kandidaturu za položaj u swing državama.

Nekoliko sati nakon što je to objavio u petak, 70-godišnji RFK Jr. pridružio se Trumpu na pozornici tijekom skupa republikanskih predsjedničkih kandidata u Glendaleu, Arizona. Kennedy je rekao da će Trump “Ameriku ponovno učiniti zdravom” i biti predsjednik “koji će nas zaštititi od totalitarizma”.

Trump je zagrlio i zahvalio Kennedyju na podršci i izjavio da bi njegov otac, američki senator Robert Kennedy, i njegov ujak, John F. Kennedy, bili “jako, jako ponosni na Bobbyja”.

“Ponosan sam na Bobbyja,” rekao je Trump, dok je gomila skandirala “Bobby! Bobby!”

Bivši predsjednik obećao je da će, ako pobijedi na izborima u studenom, u čast RFK Jr. osnovati “novo neovisno povjerenstvo za pokušaje atentata na predsjednika” koje će imati zadatak objaviti “sve preostale dokumente koji se odnose na [1963.] atentat na predsjednika Johna F. Kennedyja” i provesti istragu o pokušaju ubojstva Trumpa prošlog mjeseca.

Republikanski kandidat također je pozdravio “desetljeća rada RFK Jr.-a kao zagovornika zdravlja naših obitelji i naše djece.” Trump je ponovio svoje obećanje da će uspostaviti “panel vrhunskih stručnjaka” koji će raditi s Kennedyjem na istraživanju “što uzrokuje desetljećima dug porast kroničnih zdravstvenih problema i dječjih bolesti”.

Bivši demokrat, Kennedy je prošle godine pokušao izazvati američkog predsjednika Joea Bidena za demokratsku nominaciju. Međutim, nakon što se suočio s opstrukcijom unutar stranke, prošlog je listopada objavio ponudu treće strane.

U petak je najavio da će se djelomično povući iz utrke, prethodno je obećao da će to učiniti ako smatra da se pretvorio u kandidata za kvarenje. “U srcu više ne vjerujem da imam realističan put do izborne pobjede”, rekao je, najavljujući da će ukloniti svoje ime s glasačkih listića u swing državama, dok će se nastaviti kandidirati u čvrsto “crvenim” ili “plavim” državama, tako da da njegovi pristaše još uvijek mogu dati glas za njega, a da nikome ne “naškode ili pomognu”.

Donald TrumpIzboriRobert F. Kennedy Jr.SAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
BlueZg
22 dana prije

Cionist do cionista. Privilegirani silovatelji i ubojice 🇵🇸🇧🇾🇷🇺

Schwarze Hunderte
22 dana prije

Bravo 👍🍹

Max
22 dana prije

Očekivano.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI