Trump prijeti da će tužiti Google

Google - Trump
4 komentara

Američki republikanski predsjednički kandidat optužio je pretraživač za nepravedno favoriziranje njegove demokratske suparnice, potpredsjednice Kamale Harris

Američki republikanski predsjednički kandidat Donald Trump obećao je tužiti Google ako bude ponovno izabran u studenom ove godine, optuživši tehnološkog diva da namjerno prikazuje negativne priče o njemu i favorizira njegovu demokratsku suparnicu, potpredsjednicu Kamalu Harris.

U objavi na Truth Socialu, Trump je izrazio nadu da će Ministarstvo pravosuđa kazneno goniti Alphabetov Google za “očito miješanje u izbore”, dodajući da će “zatražiti njihovo kazneno gonjenje” ako bude ponovno izabran.

“Utvrđeno je da je Google nezakonito koristio sustav samo otkrivanja i prikazivanja loših priča o Donaldu J. Trumpu, od kojih su neke izmišljene za tu svrhu, dok je, u isto vrijeme, otkrivao samo dobre priče o drugarici Kamali Harris”, rekao je bivši predsjednik u objavi.

Ranije ovog mjeseca, Media Research Center, konzervativni medijski nadzornik, objavio je studiju koja sugerira da je Google Harrisinu web-stranicu kampanje istaknuo na povoljnijem mjestu u svojim rezultatima pretraživanja od službene stranice Trumpove kampanje.

Tehnološki div odbacio je nalaze, rekavši da ne manipulira rezultatima pretraživanja u korist određene strane. Glasnogovornik Googlea rekao je u to vrijeme za Fox News Digital: “Obje web stranice kampanje dosljedno se pojavljuju na vrhu Pretraživanja za relevantne i uobičajene upite za pretraživanje.”

Trump je prethodno napao tehnološku tvrtku, tvrdeći da daje prednost “lažnim vijestima” u svojim rezultatima pretraživanja, koje su “namještene” protiv njega i drugih konzervativaca. Google je odbacio optužbe.

U srpnju je američki tehnološki milijarder Elon Musk optužio kompaniju da je pristrana prema republikanskom kandidatu. Podijelio je screenshot stranice na kojoj je u tražilicu upisan upit ‘President Donald’. Snimka je pokazala kako Googleova značajka automatskog dovršavanja, koja daje prijedloge na temelju unesenih riječi, nije ponudila ‘predsjednik Donald Trump’, već je umjesto toga pokazala ‘predsjednik Donald Duck’ i ‘predsjednik Donald Reagan’.

U to je vrijeme Googleov predstavnik rekao za NBC News da je značajka automatskog dovršavanja imala problema tog dana, dodajući da tvrtka “ispituje te anomalije i radi na poboljšanjima”.

Donald TrumpGoogleIzboriKamala HarrisSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mačak
3 sati prije

Kad ti treba google za pobjedu

Max
51 minuta prije

Neka ih tuži.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI