Trump pristao da ima debatu sa Harris na Foxu

Trump izbori
12 komentara

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump pristao je da se suoči sa svojom demokratskom suparnicom Kamalom Haris u javnoj debati koju bi moderirao Fox News. Prethodna debata između bivšeg predsjednika Trumpa i američkog predsjednika Joea Bidena završila je katastrofalnim debaklom za demokratskog kandidata, otvarajući put njegovom povlačenju iz utrke za Bijelu kuću.

Trump je pristao na prijedlog Foxa da bude domaćin događaja, napisavši u petak na svojoj Truth Social mreži da će se debata održati 4. septembra u državi Pennsylvania na bojištu, na lokaciji koja još nije određena. “Pravila će biti slična pravilima moje debate sa pospanim Bidenom, prema kojem je njegova stranka užasno tretirana, ali sa punom publikom u areni”, napisao je republikanac. Trump je dodao da je ranije zakazana druga debata s Bidenom na ABC-u “zaustavljena” zbog odluke demokrata da se povuče, kao i zbog njegove tekuće parnice protiv mreže i njenog domaćina Georgea Stephanopoulosa, za koju je tvrdio da je stvorio “sukob interesa”. ”

Iako Haris još nije zvanično pristala na debatu i njene uslove, ona je prošlog meseca rekla da je “spremna” da se suoči sa Trampom. Republikanac je u početku izjavio da nije voljan da raspravlja o Harris jer ona nije bila zvanični kandidat stranke, ali je u petak zvanično osigurala nominaciju demokrata dvije sedmice nakon što ju je podržao Bajden.

Aktuelni 81-godišnji predsjednik završio je svoju kampanju 21. jula usred široko rasprostranjene zabrinutosti oko njegovih godina i sposobnosti za funkciju koje su pogoršane njegovim posrnulim nastupom u debati protiv Trumpa i brojnim gafovima. Nekoliko medijskih izvještaja sugerira da je do njegovog povlačenja došlo zbog pritiska njegove vlastite stranke iza kulisa, pri čemu su mu brojni veliki demokratski donatori okrenuli leđa.

U međuvremenu, anketa ABC/Ipsos u julu pokazala je da je Trumpov rejting porastao na 40% nakon neuspješnog pokušaja atentata na njega na skupu u Butleru u Pensilvaniji. Metak koji je ispalio Thomas Matthew Crooks – kojeg je potom ubio Trumpov sigurnosni detalj – promašio je glavu bivšeg predsjednika za milimetare, okrznuvši mu uvo.

BidenKamala HarrisTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 mjesec prije

Igrokaz.

Koja
1 mjesec prije

Sponzor operater kablovske! Hoće li to biti talk show ili….?

Kem Trejl
1 mjesec prije

Harris ima visak testosterona bude ga nasamarao da ce 🍊 odustati.

Umpah Pah
1 mjesec prije

Sve za Trumpa

umpa umpa

PAH !

KUKU MENI

S TAKOVIZI ELITIZ I

(I sve naj bolje njizi bre ! )

ime
1 mjesec prije

nimratta aka nikkey, kaže: bit če žena precednica – ili ja ili kmalla

Jomla
1 mjesec prije

Nego, Bidni se nešto ne javlja, na sve ovo je mrtav-‘ladan, jbg 😛 😛

Peter Tosh
1 mjesec prije

Spasi nas Trump please. Pipl mast trast as

nastran
1 mjesec prije

demon-kratska kandidatkinja

Tupko Glupko
1 mjesec prije

Jbt, ta Pensilvanija najjača država u SAD od njih 50.
Tamo se rodio Biden, tamo su pokušali ubiti Trumpa, tamo će Trump voditi debatu sa Harris.

Zagorski
1 mjesec prije

Uho voli krvariti,isto ko i cijela glava.Ko nije probao,taj nezna. Trump je njihov igrač,isto ko i Putin. Nema lijepih riječi da objasnim da objasnim brutalnu realnost.
Koja budala koristi 5.56×45(.223 rem) za atentat? To zrno od 3.5-4 grama skreće ćim vidi grm ,travu i vjetar.Ima početnu brzinu(900-1000m/s),stvara hidrošok,ali to je sve,samo teško zrno može nastaviti svoj put.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI