Trump sugerira da su Biden i Harris djelomično krivi za pucnjavu

Donald Trump
5 komentara

Republikanski predsjednički kandidat bio je nadomak smrti kada je na skupu u srpnju na njega pucao naoružani muškarac

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump sugerirao je da su njegova demokratska suparnica i sadašnja potpredsjednica Kamala Harris i predsjednik Joe Biden djelomično odgovorni za pokušaj atentata na njega prošlog mjeseca. Zapaljivač GOP-a tvrdio je da je njih par otežavao posao tajnoj službi da ga zaštiti, dok je pedalirao vrstu retorike koja je mogla ohrabriti ubojicu.

Trump je za dlaku izbjegao smrt kada je 20-godišnji Thomas Matthew Crooks otvorio vatru na njega tijekom skupa u Butleru u Pennsylvaniji 13. srpnja. Potencijalni ubojica zauzeo je položaj na obližnjem krovu koji mu je davao neometan pogled na republikanskog kandidata . Jedan od metaka pogodio je desno uho bivšeg predsjednika, a jedan sudionik je ubijen, a dva su ranjena kao posljedica pucnjave. Strijelca su potom ubili agenti Tajne službe.

U utorak u intervjuu s Philom McGrawom, poznatijim kao dr. Phil, Trump je rekao: “Mislim da su do određene mjere Bidenova i Harrisova krivnja.” Optužio ih je da su “naoružali vladu” protiv njega i doveli “cijelo Ministarstvo pravosuđa da me pokušaju uhvatiti”.

“Nisu bili previše zainteresirani za moje zdravlje i sigurnost”, dodao je republikanski kandidat, tvrdeći da su Biden i Harris “jako otežavali dobivanje odgovarajućeg osoblja u smislu Tajne službe”.

Prema bivšem predsjedniku, Harris i Biden su ga prikazali kao “prijetnju demokraciji”, koja “može pokrenuti ubojice ili potencijalne ubojice”.

“Možda je taj metak zbog njihove retorike”, rekao je Trump.

Krajem srpnja, demokrati i republikanci u Zastupničkom domu jednoglasno su glasovali za stvaranje dvostranačke radne skupine koja će istražiti pokušaj atentata na Trumpa. Sastavljen od sedam republikanaca i šest demokrata, cilj mu je ispitati moguće sigurnosne propuste na saveznoj, državnoj i lokalnoj razini provedbe zakona koji su doveli do incidenta.

Nekoliko dana prije Kimberly Cheatle odstupila je s mjesta ravnateljice tajne službe. Njezinoj ostavci prethodilo je oštro saslušanje u Kongresu na kojem su je zastupnici optužili za skrivanje informacija i odbijanje preuzeti odgovornost za sigurnosne propuste na skupu.

Bila je prisiljena priznati da smo “13. srpnja podbacili” na način kakav nije viđen desetljećima.

atentatBidenDonald TrumpKamala Harris
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
18 dana prije

Pogubljeni Bajden i Kamila koja rokce nisu u stanju da organizuju tako nesto.
Teta Hilari koja je organizovala najmanje 60 atentata je neko u koga je trebao uprijeti prstom.

KRIK NAGLAS
18 dana prije

Zeljko Komsic je kriv.
Zeljko smrdi!

Zeljko
18 dana prije

Idiot koji bi građanski rat pokrenuo samo za vlast! Nakon izbora i još jednog poraza, oduzimanje imovine zbog utaja poreza i doživotni zatvor za naranđastog!

Max
18 dana prije

Djelo duboke države.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI