Trumpov strijelac proučavao je ubistvo JFK-a

Pokusaj atentata na Trumpa
13 komentara

Budući ubica Thomas Michael Crooks istraživao je ubistvo Johna F. Kennedyja prije nego što je otvorio vatru na bivšeg predsjednika Donalda Trumpa ranije ovog mjeseca, rekao je direktor FBI-ja Christopher Wray poslanicima u srijedu.

Lopovi su pucali Trumpu u uho tokom mitinga u Butleru u Pensilvaniji 13. jula. Pucajući s krova koji je Trumpova tajna služba neobjašnjivo ostavila bez straže, 20-godišnji napadač je ubio jednu osobu u publici i ranio dvije druge prije Secret Servisni snajperisti su ga ubili.

Svjedočeći u srijedu pred Komitetom za pravosuđe Predstavničkog doma, Wray je rekao da je FBI-jev pregled Crooksovog kompjutera otkrio da je počeo istraživati ​​atentat na JFK-a 6. jula, istog dana kada se prijavio da prisustvuje Trumpovom skupu. „Pretražio je na Guglu – citiraj – ‘koliko je Oswald bio udaljen od Kenedija’,” rekao je Wray, misleći na Lee Harveyja Oswalda, revolveraša optuženog da je pucao u Kennedyja 1963. godine.

“To je potraga koja je očigledno značajna u smislu njegovog stanja uma”, rekao je Wray, dodajući da je Crooks u to vrijeme postao “veoma fokusiran na predsjednika Trumpa i njegov skup” .

Wrayjevo svjedočenje baca malo svjetla na Crooksovu motivaciju. Šef FBI-a je insistirao na tome da ubojica nije bio u kontaktu ni sa jednim saučesnicima ili zavjerenicima, i nije spekulirao o njegovim političkim sklonostima. Prije nego što je postao fiksiran na Trumpa, Crooks je izvršio “mnogo pretraživanja javnih ličnosti općenito”, rekao je Wray, upozoravajući da je “iskreno rečeno, opasno vrijeme za biti istaknuti javni službenik”.

Wray nije komentirao koliko je snajperista Tajne službe bilo prisutno na skupu, niti je komentirao navode da je agencija povukla dio osoblja iz Trumpovih detalja prije događaja. Wray je, međutim, otkrio da je Crooks posjetio mjesto u Butleru u tri navrata, a na dan mitinga “letio je dronom po tom području” samo dva sata prije nego što je Trump izašao na binu.

Republikanci su žestoko kritizirali Tajnu službu jer nije osigurala Crooksov vidikovac na krovu, uprkos tome što se nalazila oko 150 metara od bine, i što je očigledno zanemarila izvještaje o naoružanim lopovima koji su puzali po krovu nekoliko minuta prije nego što su otvorili vatru.

Direktorica Tajne službe Kimberly Cheatle podnijela je ostavku u utorak, dan nakon što je rekla Komitetu za nadzor da je preuzela odgovornost za “najznačajniji operativni neuspjeh Tajne službe u posljednjih nekoliko decenija”.

atentatSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
posalji komentar
1 mjesec prije

Jedni vele da članovi tzv. globalne kabale putem naslovnice Rotšildovog magazina „The Economist” tradicionalno, unaprijed daju obavještenja šta planiraju svijetu u godini koja dolazi? Tako se na naslovnici magazina “The Economist” za 2024 godinu nalazi Trampovo uho koje simbolizira upitnik na Trampovoj glavi (The Economist: THE WORLD AHEAD 2024), što ide u prilog tezi da je “atentat” na Zion židovskog glumca i “borca” protiv tzv. Duboke države insceniran, gdje su kamere u službi Zion židovskog holivuda “uhvatile” i “sjajan” filmski prizor: “hrabri” narandžasti “mesija” sa trijumfalno podignutom pesnicom, dok u pozadini “ponosno” vijori jewmerička zastava… Thomas Michael Crooks u ovoj predstavi za gojime je samo žrtveni jarac. Drugi pak, “pogodak” u Trampovo uho povezuju sa Biblijskim konceptom krvi na desnom uhu kao vidljivim znakom Trampovog “posvećenja”, “posebnoj” službi, gdje ovaj čin predstavlja fizički i duhovni “preobražaj”, pripremajući pojedinca za njegovu “svetu” ulogu: “I dovede drugoga ovna, ovna za posvećenje; i… Čitaj više »

Keki
1 mjesec prije

Ništa on nije proučavao, njemu je sve organizirano i omogućeno od onih koji su htjeli smaknuti Trumpa.
Sve ostalo su nepotrebna naklapanja.

Tupko Glupko
1 mjesec prije

FBI može javnosti pričati što hoće – oni i Tajna služba znaju istinu.
Ono što se sigurno zna da je atentator sudjelovao u reklami BlackRocka.

Youtube – BlackRock Ad w/ Shooter Thomas Crooks (Full)

Max
1 mjesec prije

Nije taj imao pojma.

Cut The B.S.
1 mjesec prije

Google prevoditelj Crooks=Prevaranti Cheatle=Varalica

Jomla
1 mjesec prije

Trumpov strijelac… Lopovi su pucali… Trumpova tajna služba… Secret Servisni snajperisti… jbg 😛 😛

Lucija, prva
1 mjesec prije

Mislim da je na snajperistu pucao pripadnik lokalne policije koji je bio na drugom krovu??

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI