Trumpovi savjetnici imaju ‘mirovni plan’ za Ukrajinu

Donald Trump
35 komentara

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da svaki prijedlozi trebaju uzeti u obzir “stvarno stanje stvari na terenu”

Dva ključna savjetnika Donalda Trumpa izradila su mirovni plan za Ukrajinu, ako bivši predsjednik bude ponovno izabran u studenom ove godine, izvijestio je Reuters pozivajući se na pomoćnika republikanskog favorita.

Trump je opetovano obećao da će okončati ukrajinski sukob “za 24 sata” ako bude izabran, iako još nije otkrio detaljan plan. Ranije ovog mjeseca rekao je da bi SAD mogao krenuti prema nuklearnom sukobu s Rusijom ako predsjednik Joe Biden ostane na dužnosti.

U članku objavljenom u utorak, Reuters je citirao umirovljenog general-pukovnika Keitha Kellogga koji je rekao da su on i njegov kolega, Fred Fleitz, predstavili Trumpu svoj plan, i iako se on nije nužno slagao sa “svakom riječju”, njegova povratna informacija je očito bila pozitivan. I Kellog i Fleitz bili su šefovi stožera u Vijeću za nacionalnu sigurnost tijekom Trumpova prvog mandata.

Prema Kelloggu, “Mi kažemo Ukrajincima: ‘Morate doći za [pregovarački] stol, a ako ne dođete za stol, podrška Sjedinjenih Država će presušiti.” SAD bi također rekao ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da “mora doći za stol, a ako ne dođete za stol, dat ćemo Ukrajincima sve što im je potrebno da vas ubiju na terenu.”

Plan predviđa početni prekid vatre temeljen na borbenim linijama tijekom mirovnih pregovora, bez potrebe da Kijev službeno ustupi bilo koji sporni teritorij Moskvi, navodi Reuters.

Povrh toga, obećanje o stavljanju pregovora o pristupanju Ukrajine u NATO navodno bi se proširilo na Rusiju.

Trumpov glasnogovornik Steven Cheung, međutim, rekao je da se službenim treba smatrati samo izjave bivšeg predsjednika ili ovlaštenih članova njegove kampanje.

Komentirajući Reutersov članak, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je za taj list da “vrijednost svakog plana leži u nijansama i uzimanju u obzir stvarnog stanja stvari na terenu”, dodajući da Moskva prvo mora proučiti navodni plan.

Peskov je također naglasio da je ruski predsjednik “nedavno izašao s mirovnom inicijativom koju, nažalost, nisu prihvatili ni Zapad ni sami Ukrajinci”.

Ranije ovog mjeseca, Putin je rekao da je Moskva spremna odmah prekinuti neprijateljstva ako Kijev povuče svoje trupe iz četiri bivše ukrajinske regije koje su na referendumima glasale za pripajanje Rusiji, kao i da se obveže na neutralnost i podvrgne se “demilitarizaciji” i “denacifikaciji”.

Donald TrumpMirovni planSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 dana prije

Nemaju oni ništa.

Koja
2 dana prije

Nemoj samo k’o mirovni plan za Balkan…neraščišćene račune gurnuti pod tepih pa kada je zgoda rešavati ih! Da..

Noname
2 dana prije

Politički aktivisti iz Sjedinjenih Američkih Država i Gruzije, koji zagovaraju uspostavu diplomatskih odnosa s Rusijom, stigli su u LNR kako bi dokumentirali zločine Kijeva nad stanovnicima Donbasa, kao i posljedice napada izvedenih zapadnim oružjem, Jonathan Blazer, predstavnik iz Komunističke partije SAD-a, rekao je novinarima. “Naša misija je misija obnavljanja određenih činjenica kojih američka javnost nije svjesna. Vidjeli smo da su ljudi ovdje u Donbasu jako patili od politike koju SAD vode u svijetu i nastojat ćemo prenijeti istinu o tim događajima kod kuće”, rekao je. Blazer je objasnio da zbog nedostatka informacija njegovi sugrađani ne vide potpunu sliku onoga što se događa u Donbasu i ne mogu zamisliti kroz što prolaze stanovnici ove regije. Dodao je da su on i njegovi kolege ogorčeni što Sjedinjene Države troše ogromne količine novca za slanje oružja u Ukrajinu, Izrael ili Tajvan. “Vlada Sjedinjenih Američkih Država odlučila je poslati dodatnih 60 milijardi dolara vladi… Čitaj više »

Lucija, prva
2 dana prije

Samo da ne bude ovaj precednik, bolje bi bilo da stave orangutana tamo.

Graciela
2 dana prije

evo jedan dobar o trumpu
brighteon*com/6a8b5c8b-2825-4667-a57b-837acf01871b

Lucija, prva
2 dana prije

“Djelatnik američkog veleposlanstva pronađen je mrtav u glavnom gradu Ukrajine. Tijelo neimenovanog atašea veleposlanstva pronađeno je jučer u kijevskom hotelu Hilton…
Muškarac je stigao u Ukrajinu 15. lipnja. Prema medicinskim podacima koje je dalo veleposlanstvo, muškarac je IMAO PROBLEMA S VISOKIM KOLESTEROLOM” 🙄 🤦🤦

A bit će. Kolesterol k’o i Bandićev.
Malo onog u prahu. I drugog.

Plavo bijela kombinacija.
Optimistična varijanta.

“U ožujku su četiri neimenovana izvora rekla magazinu Foreign Policy da američki State Department planira rasporediti od 30 do 40 diplomata u američko veleposlanstvo u Kijevu. Objasnili su kako je cilj tog plana omogućiti dužnosnicima, uključujući veleposlanicu Bridget Brink, da imaju veću fleksibilnost u putovanjima po regiji.”

Lucija, prva
2 dana prije

Trump o Saudima: 🤦

Trump o Saudima: ” Ne želim ih izgubiti. Kupili su za 450 mijardi od nas.
Ja sam rekao kralju: mi vas branimo, a vi ste bogata zemlja.”

Great.🤦 Đisas.

nessy
2 dana prije

Ovaj hebeni internet treba ukinuti, pod hitno. Zasto? E, sad cu vam objasniti i argumentirati. Clanci objavljeni na info. portalima su mi totalno unistili vjeru u moj zdrav razum, a i u ljude, pogotovo. Pojavi se neki tamo Zivi Zid. Nisam politicki aktivan, ali sam iz srca podrzavao njihove ciljeve. Kako je zavrsilo, svi znamo. Pojlali se kao sakali za Briselski mandat. Onda se pojavio velecijenjeni velecasni i velemasni g. Kolakusic. A ja, naivac, vidim nadu za ovu od Boga zaboravljenu zemlju. Rezultat znamo. Demagog, varalica i egomanijak. Ostao je bez novog mandata? Iskreno sam zacudjen, jer ovaj narod najvise voli podrzati na izborima lopove. Sto kvarniji, to bolje. Pa, da zavrsim, mladi varalica (izbosne), starog varalice sin, dobije skromnih 180 miljuna eura, za nesto, sto jos nitko nema niti u razvoju (autonoman taxi, 5. razine), NA SVIJETU. Ima on krasan osmjeh, vjerojatno je po starom obicaju, podmazao obilato, gdje… Čitaj više »

Josip
2 dana prije

Nece se niti on odreci hipoteka Black Rocka na svu ukrajinsku imovinu (vec sada 60% plodne zemlje) i milijardi koje su upumpavalibu Ukrajinu kroz oruzje na koju ih je Zelenski upisao i obvezao. Ukrajinci niti danas ne kuze sto im je priskrbilo zidovsko smece Zelenski. Ukrajinu moze spasiti samo kapitulacija i ciscenje svih americkih hipoteka koje ce provesti Rusi. U protivnom Ukrajinci su najebali..

Ivana Podravec
2 dana prije

Iza ponude Rusiji da i ona stupi u NATO savez stoji vrlo lukav plan usmjeren prema Kini .

Babilon
1 dan prije

Iznad vašingtona sunce sviće, dobrodošo precjedniče !

vigor komar
1 dan prije

rat bi davno zavrsio da ratni i mirnodopski zlocinac vucic ne silja milione granata kijevu via druge zemlje!

Gad
1 dan prije

Ta dva savjetnika skupa s trampom ne mogu ukrajinu na karti pronaći. Svašta.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI