Turska prijeti invazijom na Izrael

Erdogan prijeti
202 komentara

Turska bi u konačnici mogla “ući” u Izrael zbog dugotrajnog sukoba u pojasu Gaze između zapadnog Jerusalema i palestinske militantne grupe Hamas, upozorio je predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

Predsjednik je izrekao prijetnju u nedjelju dok je govorio tokom mitinga svoje vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP).

“Moramo biti veoma jaki kako Izrael ne bi mogao da udari Palestinu”, rekao je Erdogan. „Baš kao što smo ušli u Karabah i onako kako smo ušli u Libiju, možda ćemo i mi učiniti isto. Ne postoji ništa što ne možemo učiniti. Moramo biti jaki.”

Turski lider se osvrnuo na aktivno učešće Ankare u libijskom građanskom ratu, kao i na nedavna neprijateljstva u azerbejdžanskom regionu Karabah. Baku, koji je izašao kao pobjednik u sukobu i povratio kontrolu nad otcijepljenim regionom, dobija podršku i od Izraela i od Turske, ali navodno direktno učešće trupa Ankare u neprijateljstvima ranije nije prijavljeno. Iako se Erdogan dugo pozicionirao kao glavni pristalica palestinske stvari, on se uglavnom suzdržavao od prijetnji direktnom invazijom na Izrael.

Neprijateljske primjedbe dolaze usred rastućih tenzija između Izraela i militantne grupe Hezbollah sa sjedištem u Libanu. Zapadni Jerusalem i grupa su već mjesecima nakon sukoba u Gazi zaključani u zakonski intenzivni rat, ali sada situacija riskira da preraste u sveopšti rat.

Izrael je u subotu optužio islamističku grupu Hezbollah sa sjedištem u Libanu da je lansirala raketu koja je pala na fudbalski teren na Golanskoj visoravni u Siriji koju su okupirali Izrael. Projektil je ubio najmanje 12 tinejdžera i djece, prvenstveno porijeklom iz sirijskih Druza, a ranio oko 20 drugih. Hezbollah je snažno negirao bilo kakvu umiješanost, tvrdeći da je lokacija zapravo pogođena neispravnim izraelskim projektilom presretačem Iron Dome.

erdoganIZRAELturska
Pretplatiti se
Obavijesti o
202 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Josip
1 mjesec prije

Pa sto cekas valjda da ih smrdljiva zidovska bagra sve pobije?

M.r H.F
1 mjesec prije

Ajde pokri se po ušima i šuti … opet samo laješ!!🫤🫤🫤

Jure
1 mjesec prije

Zanimljiva izjava ili izjava za zabrinutost kod ionako zabrinute, s pravom zabrinute gamadi lažnih Židova Hazara doseljenika na te prostore koji nemaju nikakvo pravo na boravak u svetoj zemlji a kamoli da prave državu !!!!
P.S. Neće proći dugo vremena i pričati će se bivši i pokojni Israel, tzv israel

Tupko Glupko
1 mjesec prije

Ne vjerujem mu ništa sve dok Turska ne izađe iz NATO.

Sam
1 mjesec prije

Mozda i postoji zelja ali nema ni resursa a ni drugih mogucnosti.
Sprzili bi ih zajedno i hazari i ameri i briti i francuzi i ostali.
Rusi imaju problema sa sotonistima a jos imaju i najveci nuklearni arsenal,dok bi turci pali za sedam dana.
Sprzili bi ih ko Hirosimu.

hogar strašni
1 mjesec prije

Turska je članica NATO-a i ako uđe u sukob s Izralom onda povlači cijeli NATO za sobom. Dal to znači moguće tenzije unutar vojnog saveza

AJeTo
1 mjesec prije

Samsonov scenarij, blaga eskalacija.

Branko
1 mjesec prije

Venezuela pokaziva da je za svaku zemlju opasno odrzavati izbore, ako nije pobijedio pro americki kandidat onda su izbori namjesteni.

Ante
1 mjesec prije

Htjeli su sukob sa Iranom dobili su Tursku za vrat mnogo jaču muslimansku zemlju od bilo koje druge zemlje sa naprednim oružjem protiv nosatih.

Zeljko
1 mjesec prije

Ne prijeti Turska, nego prijeti ovaj dik.ator koji je isti kao dvojica u prvom HR susjedstvu, jer dik.atora na “tankoj većini” ili vlasti drže samo u ruralnoj Turskoj!

Subaru avatar
1 mjesec prije

Hahaha, Eđi varane ne rise kvake šesterokrake, vaš je plan grose okupiren palestinen sve do hazarije cvaj i Nila.

Jure
1 mjesec prije

Masakr od prije 2 dana na Sirijskoj Golanskoj visoravni gdje su stradali mještani Druzi cionisti su detaljno isplanirali. Naime prije nego je ispaljena granata isplanirano je da se znak za uzbunu oglasi tako da puno djece ne stigne ući u sklonište nego da tamo tek pristignu i tamo ih bude puno tako da kad doleti granata-raketa bude puno žrtava. Drugi cilj plana je da izginu Druzi kako bi ih se okrenulo protiv osovine otpora i istoj stvorilo dodatne probleme. Poznato je da u Sirijskoj Suweidi regiji gdje žive većinski Druzi već nekoliko mjeseci traju ekonomski protesti protiv vlade u Damasku a naravno treba računati i na brojnu Druzijsku manjinu u Libanonu. Treba istaknuti da je Vodja Druza u Libanonu Walid Jumbllat odmah nakon masakra razgovarao s Hizbollahom i dobio uvjeravanje da oni nisu ispalili raketu i da je to lažna zastava od strane cionističke gamadi. Jumbllat se odmah javno izjasnio… Čitaj više »

Joe
1 mjesec prije

Napokon!

tuf
1 mjesec prije

Erdo trguje eskalacijom, baš kao i cionisti.

Realist
1 mjesec prije

Oprostitee, ali nemojte se zajebavati s ovakvim šašavim člancima. Ne bi oni napali Izrael da im ovi izrokaju svaki pedalj teritorija. Kako može miš na lava???

Gad
1 mjesec prije

Pajacl.

vrlodrag
1 mjesec prije

Izrael nevolim, osmanlije mi se gade. Nebi bilo loše da stoka zarati između sebe. Neka se unište međusobno. Slati samo oružje i streljivo, ništa lijekovi i hrana. Neka jedu jedni druge.

EUR
1 mjesec prije

Ja sam katolik, podrzavam Tursku

Zeljko
1 mjesec prije

Znam da će @koja i @ćiri.ični Gavran misliti opet provokacija ali pitam se kako će AV reagirati jer su mu “br.ća” iz I.rael priznali “sr.sko” Ko.ovo kao neovisnu državu a “nep.jat.lji” Tu.ci otvaraju tvrtke po SR a ne kod tu.ske “br.će” u BiH?!

Jure
1 mjesec prije

OPET AKTUALNO !!! Benjamin i Sara Natanyahu su ponovno posjetiti bijelu kuću. Poznatiji uzvanici bijele kuće imaju privilegiju da ako imaju potrebu dok borave u bijeloj kući daju na pranje par komada odjeće (u nuždi ili ne daj Bože) a iako je se unazad proteklog desetljeća do prije 3,4 godine šuškalo da bračni par koji upravlja već 20g APARHEID PSIHIJATRIJOM prilikom posjete Washingtonu ponese puno kufera prljave odjeće i istu da na pranje (jer je nužda😂👿) …. Dakle, prije 3,4 godine jedan poznati USA časopis je pisao o tome nakon što ih je djelatnik te praonice nazvao. Gamad je odmah preko diplomskog predstavništva nazvala časopis i prijetnjama pokušala da spriječi objavljivanje (objava već krenula) a potom i da ishodi demanti tog časopisa ali uzalud, članak je bio objavljen uz zgražanje cijelog svijeta. I ove godine su opet tražili pranje rublja ali puno manje nego inače. P.S. Na ovom malom uzorku… Čitaj više »

negenocidaš
1 mjesec prije

inšala

Zvone
1 mjesec prije

Opet neke pretnje. Zbog toga ameri i cionisti rade tako jer znaju da se osim pretnji ništa ne dogodi.

tihobl
1 mjesec prije

Sto samo laprda, sto ne uradi nesto pa da se prepolove cijene ljetovanja u Turskoj?

opetlazes
1 mjesec prije

Hahahaha, nisam se vec dugo ovako nasmiao.

1 mjesec prije

Davno je bilo rečeno da
Turska, bit će tama.
Turska treba obraćenje,
nanijet će bol čovječanstvu.
 
Sve ima svoje vrime…Bog! Bog!

Abi
1 mjesec prije

Pas koji laje ne ujeda. Prvo bi morali biti izbaceni iz NATO da bi krenuli u akciju. Ne da im NATO da krenu u te aktivnosti, mogu probati. Folovi i jeftini politicki poeni, zaboli njih za bliski istok, vec on to ostri tupu cakiju koju ne misli koristiti

1 mjesec prije

Je l’ se sičate da je bilo rečeno da će Grčka patit zbog rata,
a tko bi to moga napast Grčku?…. Pa njen ‘veli prijatelj’.

Svima nama dolaze vrimena jao, plača i škrguta zubi.

Očistite dušu svoju od svih
duhovnih nečistoća izazvanih grijehom,
jer samo tako ćete postići spasenje.

HRvoje
1 mjesec prije

Au, velike li razlike između tih cionista i čobana! Ista genocidna krv teče njihovim venama i venama njihovih okota koje su ostavili u našem susjedstvu, po njihovim izdajničkim riječima komšiluku. Krv nije voda se veli kod nas i to se na ovom primjeru jako dobro vidi. Dovoljno je pogledati kako izgleda prosječni turčin ili današnji židov ili izdajnički komšija…uši, nos, oči, pero deformero. Krv nije voda, ali krv vam je genocidna, izdajnička i lažljiva…

1 mjesec prije

Posljedice sadašnjih sukoba će se širiti kako sve više zemalja priključuje sukobu, a svađa će doći do točke u kojoj će ljudska rasa donijeti kobnu odluku da koristi nuklearnu energiju, oružje pakla.
 
Ovaj bezbožni i zao narod slijedi stope starih stanovnika Sodome i Gomore,
čija zloća čak nije bila tako velika kao ova današnjih ljudskih bića.
 
Moć Muhameda i njegovih nasljednika prestrašit će gotovo sve narode, a time će zahvatiti i cijelu Europu. Doći će vatra, krv, propast i gotovo potpuno uništenje. Bit će velike napetosti i bijes će rasti protiv djece nezahvalnosti. To će se dogoditi zbog odvratnosti onih koji grade Babilon, djeluju nepošteno, zlobno i grijehom.

Lucija, prva
1 mjesec prije

“Vjerovatno će doći do neke vrste zabrane letova Izraelcima od strane Turske i Rusije. Ovo je jutros nagovijestio turski MVP. Nažalost sve ovo su ratne opcije i mira nema na vidiku U slučaju sukoba Izraela i Turske, ne znam na čiju bi stranu stali Ameri, a budimo realni znamo da bez njih se malo toga riješava u svijetu. Turska je važni član NATOa, ima pola obale Crnog Mora i strateški im je vrlo bitna. Izrael ima vjerojatno najmoćniji lobi u Americi i drži na uzdi okolne arapske države. Ne znam kako bi to završilo Do ovog neće nikad doći jer Amerika koliko god voljela Izrael neće sebi dopustiti da izgubi Tursku. Turska je druga najveća NATO armija i zaštitnica Južnog Krila. Mnogo joj je važnija Turska, njen geografski položaj, njena armija i industrija nego neki Netanyahu i Galant. Ne samo Americi već i EU je jako potrebna Turska zbog navedenih… Čitaj više »

Peter Tosh
1 mjesec prije

Erdoğan opet laje. Naravno da nece mrdnut k..cem

Max
1 mjesec prije

Nije nemoguće ali operativno vrlo teško izvesti jer izrael kontrolira zračni prostor.

1 mjesec prije

Rečeno vam je sve u Ivanovom ‘Otkrivanju’.
Šta ispraznu mudrost svoju mudrujete?!

Mučki Provokator
1 mjesec prije

Lako vam je bilo desetorostruko brojcano jaci nas na Balkanu tuci e daj sada Tapiru Erdogade povedi svoje pleme Kurce na Izre i pokazi kakvi ste junaci. A svi znamo da pas koj laje ne grize.

Karma
1 mjesec prije

Kreni sultan

1 mjesec prije

Za Francusku. Šta će se dogodit s Francuskom nakon OI? Rat dolazi s juga, mir sa sjevera. Francuski zakoni više ne prepoznaju Stvoritelja, ali Stvoritelj će se ukazati, te će je posjetiti tri puta sa šibom gnjeva svoga. U prvom posjetu on razbija njezin ponos osvajanjem, pljačkanjem uništene žetve i ubijanjem ljudi i blaga. U drugom posjetu velika babilonska bludnica koja tjera pristojne ljude da uzdišu i da je zovu bordelom Europe, ostat će bez vođe te će biti žrtva nereda. Parizu! Parizu! Umjesto da se naoružaš u ime Gospodnje, utvrđuješ se Domovima nemorala. Ti ćeš ih sam uništiti. Tvoj idol, Panteon, bit će sažegnut u pepeo kako bi se ovo ostvarilo: Nasilje, širi laži o meni. Tvoji neprijatelji dovest će te do neimaštine, gladi, straha, i učinit će od tebe užas svih naroda. Ah, jao tebi ako ne prepoznaš ruku koja te udara! Želim kazniti nemoral i prezir prema… Čitaj više »

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

Nemreš ti to sam Erdogan Efendi bez podrške barem ikoga iz Arapska svijeta ! No – koga 🤔 ?!

vrlodrag
1 mjesec prije

Obično laprdanje. Dovoljno mu je da se jedan raznese na sredozemnoj obali pa da se prepolove pare od turizma.

Jure
1 mjesec prije

Po posljednjim informacijama tzv israel će izvršiti napade “samo” na neke vojne lokacije osovine otpora (vjerovatno u Libanonu i Siriji) a sve kako se navodi s ciljem da ne dodje do sveobuhvatnog regionalnog rata i da se očekuje i odgovor osovine otpora koji isto tako kao i napadi okupacije ne bi smjeli preci CRVENU CRTU a sve kako sam napisao ne bi došlo do regionalnog rata. Hizbollah napominje da ako budu predjene crvene crte slijedi žestoki zajednički odgovor svih saveznika Irana. Zapovjednik Quds snaga IRG Ismail Qaani je razgovarao s šefom Hizbollaha Nasrallahom i dogovorili su u detalje kako postupiti ovisno o tome kakav će biti napad tzv israela. Kuvajtska Al Jarida piše da je Iran dostavio Libanonu radare koje je skupa s Rusijom doradio tako da na 100 km mogu uočiti okupacione zrakoplove F 35 i Američke F 22 Raptor i PZO koja ih može gadjati na već na… Čitaj više »

FATIH
1 mjesec prije

KRENI!!!!!

Zoro
1 mjesec prije

ovo su prelomna vremena, u igri je sve i opstanci država i naroda uključujući i najveće, ko nema atomsko oružje nije u igri
Turska ga nema prema tome ne može ništa samostalno napraviti, kada bude imala bar stotinjak glava i sredstva dostave do cilja tada postaje nezavisan pol moći i može preduzimati samostalne akcije

1 mjesec prije

 Za vrimena koja u pohode dolaze.
Petar nije Petat. Petar neće biti Petar.
Onaj tko bi mogao biti Petar postat će Juda.
On će otvorit vrata neprijatelju. 
Kada čovjek sam sebe predstavi s Tri imena,
nastaje velika zbrka u domu Božjem.

1 mjesec prije

Pravi “šareniš stavova” što je odlično – valja sagledati iz svih uglova.

Ja bih dodao par stvari o kojima valja razlisliti:

  • Nema nikakve sumnje da je Fašington ne samo na strani Izraela već da im određuje dinamiku ratovanja kako bi ona odgovarala sveukupnom američkom ratnom planu.
  • Mnogi su primetili da je Erdo težak “prevrtač” i da mu nije verovati.
  • Pa ipak, ne sme se zaboraviti istina koju smo videli od samog početka krize na BI – tamo je pokrenut verski rat koji će se samo širiti. U takvoj situaciji Erdo ne preti samo svojom silom – preti ujedinjenom sa Hezbolahom-Iranom a u kasnijoj fazi i rusko-kineskom pesnicom protiv zapadne armade.

Jer ne radi se o tome da Erdogan bira hoće li protiv Izraela (Amera) ili neće – da ga je Zapad hteo na svojoj strani odavno bi bio u EU…

Biti-ili-ne-biti
1 mjesec prije

Istraga slovačke vlade pokazala je da u Slovačkoj nije postojala pandemija Covida 19. Dr. Peter Kotlár, doktor i poslanik koji je prošle godine izabran u parlament na listi Slovačke nacionalne stranke, izjavio je da u Slovačkoj nije bilo pandemije koronavirusa. „Na kraju moje istrage, koju ću predstaviti u septembru, biće jasni dokazi da pandemija u Slovačkoj nije ispunila kriterijume pandemije u smislu učestalosti i drugih merljivih parametara”, rekao je 19. juna zdravstvenom komitetu. slovačkog parlamenta. Ovu izjavu dao je na vanrednoj sednici Odbora za zdravstvo Nacionalnog saveta, koju je sazvala opozicija da bi gospodin Kotlar zajedno sa ministarkom zdravlja Zuzanom Dolinkom objasnio zašto je Slovačka jedina evropska zemlja u Svetskoj zdravstvenoj organizaciji koja je odlučila da se distancira od ažuriranih međunarodnih zdravstvenih propisa (IHR) SZO, koji čine preambulu takozvanog sporazuma o pandemiji. Za sve vas koji niste upoznati da vas obavestim da je Slovački premijer Robert Fico pokrenuo istragu o… Čitaj više »

1 mjesec prije

Legionari je l’ se sičate kad vam je bilo rečeno ako se želite rišit
tog gosta u vama da šta prije odete u Međugorje na Podbrdo
dok još možete tamo pješke doći jer kasnije samo brodom moći ćete doći.

1 mjesec prije

Legijo, ovo sa vam reka da slučajo ne zaboravite,
da držite na pameti, zlu ne tribalo. Bog! Bog! 🤒😛

vigor komar
1 mjesec prije

prazne rijeci! da je cemu trebo bi najprije uci u Bih i demontirati republiku genocidno-cetnicku. ili narediti pederu putinu da to ucini. valjda je i moskvi daleko vazniji savez s turskom nego sacica pijanih, genocidnih velikosrpa!?

Zagorje
1 mjesec prije

Pattie Rusofobi – Pitajte se TKO je odvojio Tursku of zapada? …Dva kineska kontejnerska broda krenula su prema Arktiku. Brodovi namjeravaju koristiti ruski Sjeverni morski put kao prečac za povezivanje luka u Kini s odredištima u Europi. 

 Arktička ruta omogućuje operaterima da izbjegnu problematične vode Crvenog mora bez skretanja preko Rta dobre nade. 

Bez komentarov
1 mjesec prije

Malijska vlada sprema se podnijeti službenu žalbu Kijevu nakon što je vodstvo GUR-a Ukrajina priznalo da je koordiniralo terorističke i separatističke skupine koje su izvodile vojne operacije i provodile terorističke akcije protiv civila.

Bez komentarov
1 mjesec prije

U Venecueli se priprema Majdan, odnosno već je počeo.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI