U istrazi o napadu na Trumpa pojavljuje se ‘uznemirujuća činjenica’

Pokusaj atentata na Trumpa
21 komentar

FBI je dopustio kremiranje tijela navodnog strijelca, rekao je član američkog Kongresa

Posmrtni ostaci Thomasa Matthewa Crooksa, koji je prošlog mjeseca pokušao ubiti republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa, pušteni su njegovoj obitelji na kremiranje, što se činilo kao zataškavanje, rekao je kongresmen Clay Higgins.

Crooksa je 13. srpnja ubila američka tajna služba nakon što je otvorio vatru na Trumpa tijekom njegovog skupa u Butleru u Pennsylvaniji. Uspio je ozlijediti Trumpa i dvoje sudionika skupa, dok je trećeg ubio.

Higgins je republikanac iz Louisiane s iskustvom u provođenju zakona i član kongresne radne skupine osnovane za istragu pokušaja atentata. Ranije ovog mjeseca otputovao je u Butler kako bi pregledao mjesto zločina. Njegovo izvješće o putovanju objavljeno je u četvrtak.

“Moj pokušaj da pregledam Crooksovo tijelo u ponedjeljak, 5. kolovoza, izazvao je veliku pometnju i otkrio uznemirujuću činjenicu”, napisao je Higgins u izvješću. “FBI je pustio tijelo na kremiranje 10 dana nakon J13. Na J23, Crooks je nestao. Nitko to nije znao do ponedjeljka, 5. kolovoza, uključujući okružnog mrtvozornika, policiju, šerifa itd.”

Higgins je primijetio da okružni mrtvozornik “nikada ne bi pustio Crooksovo tijelo obitelji na kremiranje ili pokop bez posebne dozvole FBI-a.”

Izvješće mrtvozornika i izvješće obdukcije nisu bili spremni do 5. kolovoza, a bez tijela nije bilo načina da se provjeri njihova točnost, primijetio je Higgins. Takve radnje FBI-a “svaki razuman čovjek može opisati samo kao ometanje bilo kakvog daljnjeg istražnog napora”, napisao je.

Higgins je u Butleru bio tri dana i proveo je oko 20 sati istražujući mjesto zločina. Prema njegovim saznanjima, Crooks je ispalio osam hitaca s krova zgrade koja gleda na sajmište u kojem je Trump govorio. Deveti hitac došao je od Butler SWAT operatera i pogodio je Crooksovu pušku, dok ga je deseti hitac iz snajpera Tajne službe ubio.

FBI navodno ima čahure s krova, ali su “oslobodili mjesto zločina” nakon samo tri dana i očistili krv i druge “biološke dokaze”, prema izvješću.

Crooks nije koristio ljestve da se popeo na krov, već klima uređaj. Nekako je znao zauzeti položaj koji minimalizira njegovu izloženost snajperistima Tajne službe, napisao je Higgins, ističući da nije uobičajena praksa dodjeljivati ​​protusnajperiste bivšim predsjednicima.

“Još nisam istražio Crooksovo podrijetlo, kako je postao strijelac, kako je proizveo bombu na daljinsko okidanje, itd. Nisam pregledao prikupljene dokaze, niti sam pregledao njegov dom, vozilo, razgovarao s njegovom obitelji , njegovi susjedi, njegovi kolege iz razreda, pregledali su njegovo računalo, njegovu e-poštu ili njegov ormar”, napisao je Higgins, obećavajući da to namjerava učiniti.

atentatDonald TrumpFBIThomas Matthew Crooks
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Warrior
30 dana prije

Ništa novo u ovome članku.Ja bi radije članak o nesposobnoj djelatnici u osiguranju ovog narančastog klauna.da li još uvijek sprema pištolj u futrolu?

Biti-ili-ne-biti
30 dana prije

Buddha: “Čovjek je prljav. Usamljen se kreći poput nosoroga.”

Khaggavisāņa – suttam iz zbirke Sutta – nipāto, 35 – 75.

Max
30 dana prije

Uvijek je tako u takvim slučajevima.

opetlazes
30 dana prije

Muti se voda kao kada malo dijete stapom brljavi po blatnjavoj lokvi. Ovaj narancasti lutak ili se us ro ko grlica ili je apsolutno dementant, ubile ga skoro sluzbe, ili mu poslale opomenu, a on prica o nekakvim iranima, Iran Babaroga. Sad citam da ce ga drzati u nekoj staklenoj kucic ko pasce na skupovima.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI