U izraelskom zračnom napadu na ‘sigurnu zonu’ Gaze poginuli su deseci ljudi

Izrael bombardovanje civilno naseljenog dijela Gaze
8 komentara

U masovnim zračnim napadima na jug Gaze najmanje 90 mrtvih i stotine ranjenih, tvrdi ministarstvo zdravlja

Izraelske obrambene snage (IDF) priopćile su u subotu da su izvele zračni napad na “dvojicu visokih Hamasovih terorista i dodatne teroriste”, koji su se navodno skrivali među civilima u južnoj Gazi.

Napad je bio koncentriran na al-Mawasi, obalno područje u blizini grada Khan Younis, koje je IDF prethodno označio kao “sigurnu zonu” za raseljene ljude. Udar je prouzročio teške civilne žrtve, s najmanje 90 ubijenih i gotovo 300 ozlijeđenih, prema ministarstvu zdravstva Gaze.

“Još uvijek ima mnogo tijela mučenika razbacanih po ulicama, ispod ruševina i oko šatora raseljenih do kojih se ne može doći zbog teškog granatiranja [izraelske vojske] koje je gađalo mjesta i šatore u al-Mawasi,“ rekao je glasnogovornik civilne zaštite Mahmud Bassal za AFP.

IDF je rekao da je “lokacija napada bilo otvoreno područje okruženo drvećem, nekoliko zgrada i šupa”, dijeleći fotografije kompleksa iz zraka prije i nakon napada. Prema medijskim izvješćima koja se pozivaju na očevice, napad je uslijedio u nekoliko valova, s više borbenih zrakoplova i bespilotnih letjelica.

Dok IDF nije službeno imenovao istaknute mete napada, medijska izvješća koja citiraju neimenovane izraelske dužnosnike sugeriraju da je vojska u potrazi za glavnim Hamasovim vojnim krilom Mohammedom Deifom, kao i još jednim višim zapovjednikom. Palestinska skupina osporila je tvrdnje, odbacujući ih kao pokušaj “zataškavanja” još jednog “užasnog masakra”.

“Nije prvi put da Izrael tvrdi da cilja na palestinske vođe, da bi se kasnije pokazalo da nije tako”, rekao je Hamas u priopćenju.

gazaHamasIDFIZRAELPalestina
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
vasemmi
1 mjesec prije

Cccc..Logično, Logično: Kao i ostala zapadnjačka medijska bagra i vi ponavljate “U izraelskom zračnom napadu na ‘sigurnu zonu’ Gaze poginuli su deseci ljudi” iako je absolutno jasno, da nije u ovom napadu “poginulo X ljudi” nego, da je VOJSKA IZRAHELLA U OVOM NAPADU UBILA VIŠE OD STOTINU PALESTINACA. Razlika je očigledna zar ne? Možda vi zaista ne umete napraviti tu razliku a mi mislimo, da itekako postoji mogučost, da to radite planski, sistematski, jer to nije prvi put a nije ni posljednji, zar ne?

ebemnenadumamuuusta
1 mjesec prije

majkuimchifutsku svima odredajebem!i nikoga da govvvnachifutska zaustavi

Max
1 mjesec prije

Neprrekidni zločin.

Hogar strasni
1 mjesec prije

Sotonska tvorevina najmracnijeg zla sa svim sendvicarima slugama, antikrist divlja jos malo ali ce doci svijetlo iz svemira

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI