U tajvanskom parlamentu izbio kaos

Tajvanski parlament tucnjava
11 komentara

Članovi sve tri stranke svađali su se oko reformi zakonodavnog tijela

Sjednica tajvanskog parlamenta, zakonodavnog Yuana, završila je u petak u tučnjavi, a članovi su zadobili potres mozga, prijelome i druge ozljede.

Zastupnici su se okupili kako bi raspravljali o kontroverznom prijedlogu oporbe da se kriminaliziraju dužnosnici koji daju lažne izjave u parlamentu i da se zakonodavnom tijelu daju veće ovlasti za kontrolu vlade.

Napetosti su bile visoke i prije zasjedanja, a zastupnici su vikali i gurali se ispred zgrade u Taipeiju.

Stvari su dodatno eskalirale kada su ušli u prostoriju, jer su članovi počeli napadati šakama i izvoditi hrvačke pokrete jedni na drugima. Video zapisi iz Legislative Yuana pokazali su muške zastupnike kako napadaju svoje kolegice u nekoliko slučajeva.

Činilo se da je tučnjava u nekim trenucima zamrla, prije nego što se ponovno rasplamsala novom snagom i nastavila kasno u večer.

U tučnjavi su bili uključeni članovi sve tri stranke – Demokratske progresivne stranke (DPP) novoizabranog predsjednika Lai Ching-tea, koji bi trebao biti inauguriran u ponedjeljak; oporbeni Kuomintang (KMT), koji ima tri mjesta više u parlamentu od DPP-a, ali ne može formirati većinu; i Tajvanska narodna stranka (TPP), koja ima samo osam mjesta.

Tijekom tučnjave, zastupnik DPP-a završio je u bolnici nakon što su ga njegovi protivnici bacili preko stola i pao mu na glavu.

U jednom je trenutku jedan političar zgrabio nacrt zakona i pobjegao iz dvorane tako da njegovi kolege nisu mogli glasovati o njemu.

DPP je u nedjelju priopćio da je najmanje osam njegovih članova ranjeno u sukobima, uključujući glavnu tajnicu Rosaliju Wu, koja je pretrpjela “teške kontuzije prsnog koša”. Ostali zastupnici zadobili su ozljede uključujući potres mozga, prijelom trtične kosti i iščašenu ruku. Stranka je obećala da će se obratiti sudu zbog, kako je rekla, “zlodjela” koja su počinili njihovi politički suparnici.

DPP je optuživao Kuomintang i TPP za “neustavnu zlouporabu” svog položaja u pokušaju proguravanja prijedloga bez uobičajenog procesa konzultacija. Opozicija, međutim, inzistira na tome da Laijeva stranka pokušava “monopolizirati vlast” na samoupravnom otoku – koji Kina smatra dijelom svog suverenog teritorija – opirući se promjenama.

Parlamenttajvantučnjava
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jednostavno receno
1 mjesec prije

Tako je pošlo i u ukraini, prvo tućnjave u parlamentu pa na trgu…..

...
1 mjesec prije

Rusi su krivi ….

tatamata
1 mjesec prije

ahhh , ta demokracija ,argumenti pobjede ako dobro odalamis sugovornika

BanOvan
1 mjesec prije

Eee, taaako se to radi, Kratko ali yebitačno., a ne k’o ove naše balkanske yayare i plači3.14čke.

Gad
1 mjesec prije

Fight!

Max
1 mjesec prije

Što će tek biti kad krene kineska vojska.

Ante
1 mjesec prije

Šta bi se dogodilo u Hrvatskoj da netko zatraži da suce na položaje ne mogu postavljati političari na vlasti. i da se mora kazniti sve koji su krali pare zadnjih 30 godina. Instantno bi izbio rat lopovi bi rekli da su Rusofili došli da ih smjene sa položaja. Doslovce bi sve koji traže kažnjavanje lopovluka sotonizirali omalovažavali i na sve druge načine bih ih napadali samo da se njihov lopovluk ne kazni.

goran
1 mjesec prije

to je kada se stoka koja je prepohlepna počne tući medju sobom onda znaš da je vrag odnio šalu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI