U Venezueli izbili prosvjedi nakon izbora

Prosvjedi u Venecueli
163 komentara

Venezuelanci su izašli na ulice nakon što su nacionalne izborne vlasti proglasile pobjedu predsjednika Madura

Nemiri i ulični sukobi izbili su diljem Venezuele u ponedjeljak, nakon što je izborna vlast objavila da je Nicolas Maduro ponovno izabran za još jedan šestogodišnji mandat predsjednika.

Oporba kaže da je glasovanje bilo pokvareno prijevarama, inzistirajući na tome da je njezin kandidat Edmundo Gonzalez pobijedio na glasanju. Neka istraživanja javnog mnijenja uoči izbora pokazala su jasnu većinu za protukandidata.

Velik broj interventne policije i vojnika raspoređen je u Caracasu kako bi rastjerali prosvjednike i spriječili ih da priđu predsjedničkoj palači. Više od 20 venezuelanskih pripadnika sigurnosnih službi je ozlijeđeno, rekao je ministar obrane Vladimir Padrino Lopez.

Viđeno je mnoštvo ljudi koji su uzvikivali “sloboda!” i pozivanje na pad vlade.

Na snimci se vidi kako su posteri predsjednika Madura poderani, dok su gume, automobili i smeće zapaljeni.

U televizijskom obraćanju iz Caracasa u ponedjeljak, Maduro je optužio oporbu za pokušaj “nametanja državnog udara u Venezueli”. Čelnici oporbe odbacili su Madurove optužbe i pozvali na mirne prosvjede diljem zemlje.

Dok je Maduro govorio, prosvjednici su navodno pokušali blokirati autoceste, uključujući onu koja povezuje glavni grad s međunarodnom zračnom lukom Simon Bolivar.

Maduro će služiti treći uzastopni šestogodišnji mandat, nakon što je prvi put preuzeo dužnost 2013. nakon smrti predsjednika Huga Chaveza.

Nacionalno izborno vijeće (CNE) objavilo je u nedjelju da je s 80 posto prebrojanih glasačkih listića Maduro osigurao više od 51 posto glasova, u usporedbi s 44 posto koliko ima njegov glavni suparnik Edmundo Gonzales.

Nakon glasovanja, venezuelanska izborna vlast, za koju oporba smatra da favorizira vladajuću stranku, nije odmah objavila rezultate izbora sa svakog od 30.000 biračkih mjesta diljem zemlje, prema medijskim izvješćima.

Niz zemalja, kao i međunarodna tijela uključujući UN, pozvali su venezuelanske vlasti da objave zapisnike glasovanja s pojedinih biračkih mjesta.

Argentina je odbila priznati Madurovu pobjedu. Kao odgovor na to Venezuela je opozvala diplomate iz Buenos Airesa.

Diplomati iz šest drugih latinoameričkih zemalja – Čilea, Kostarike, Paname, Perua, Dominikanske Republike i Urugvaja – također su povučeni kao odgovor na međunarodno negodovanje.

Devet latinoameričkih zemalja pozvalo je na hitan sastanak stalnog vijeća Organizacije američkih država (OAS) zbog zabrinutosti oko izbornih rezultata.

nicolas maduroProsvjediVenezula
Pretplatiti se
Obavijesti o
163 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
1 mjesec prije

Ista priča kao i s Guaidom…

burt
1 mjesec prije

više je i vrijeme da se kriminalca i prevaranta Madura skine sa vlast pa neka prodava maglu svojim komunističkim prijateljima isa Kube i Sjeverne Koreje, i nema ništa od instaliranja ruskih raketa u Veneculi koje bi bile uperenea prema SAD-a, onaj idiot Trump mu je prošli mandat dao legitimitet ali to nije čudno jer je Trump mislio da je Venecuela dio SAD-a

Bruno
1 mjesec prije

Ma ja , ispravno je kada SAD i zapadne zemlje priznaju Gvaida koji se sam proglasio za predsjednika, i kada mu daju pristup 9 tona venecuelanskoga zlata i depozitima u Velikoj Britaniji. Zapadna demokracija na djelu. Samo fali ona famfulja NUland da im dijeli kolače.

tuf
1 mjesec prije

Musk se sve više profilira kao blijeda kopija Sorosa. Ironično, obzirom koliko javno kritizira istoga. Psiholozi bi vjerojatno zaključili da projicira.
Jer nakon korištenja Twittera/X-a za utjecaj na izbore u Brazilu i Argentini, eto opet njega u podršci nepoštivanju izbornih rezultata u Venezueli. Ako je itko još smatrao da nije dio deep state-a valjda se sada i taj probudio iz sna.
P.S. ‘Zanimljivo’ da zionist fanboy nije podržao rušenje Netanyahua tijekom masovnih prosvjeda nezadovoljnih Izraelaca proteklih godina

nastran
1 mjesec prije

a gdje je oporba prebrojala glasove? moguće je svašta ali općepoznato je da kad rezultati nekih izbora ne odgovaraju “slobodnom demokratskom svijetu” ti izbori nisu legalni!?!

Jednostavno
1 mjesec prije

Eto prilike ta putina, oslobodi narod I dobije poluotok neki

NALET
1 mjesec prije

Pobijedila je centralna iluministička agencija,iliti CIA,uz onu pismu …cocacola sometimes war…

Lucija, prva
1 mjesec prije

Ma daj lopino komunističko pljačkaška, zaokruži bar na 60%.

gogo
1 mjesec prije

jbt, amerima nije odgovaro izbor venezualanaca ! Recept je isti kao za siriju , irak, libiju ukrainu… Iran zna kako to satrti na početku

Zagorje
1 mjesec prije

Izbori su opasni ako ne pobijedi neki pro americki klaun kao u Argentini. Stranka Maduro se ne zove komunisticka pa opet smeta zapadu… Dva kineska kontejnerska broda krenula su prema Arktiku. Brodovi namjeravaju koristiti ruski Sjeverni morski put kao prečac za povezivanje luka u Kini s odredištima u Europi. 
 Arktička ruta omogućuje operaterima da izbjegnu problematične vode Crvenog mora bez skretanja preko Rta dobre nade. 

Biti-ili-ne-biti
1 mjesec prije

I ovaj pokušaj najnovije obojane revolucije liči na događaje iz Ukrajine 2014.

eks
1 mjesec prije

CIA pokreće “revoluciju” , kao svuda gde im nije po volji vlast i pobednik izbora. Ima li CIA novog Guaida , ili će poturiti starog ?

eks
1 mjesec prije

Mnogo demonstranata ubačeno je iz USA u Venecuelu. Plaćeni su 150 $ dnevno . Obaveštajne službe Venecuele imaju informacije , postoje i svedoci – uhapšeni demonstranti .

Gad
1 mjesec prije

Šta je ameri, opet nije uspjelo?

1 mjesec prije

Venezuela će napasti Gvajanu!

Medo
1 mjesec prije

Mogao bi Maduro lako postati prošli.
Ustvari, kladio bih se da je gotov.
Latinoameričke države ga ne žele.
Kad Lula kaže da je Maduro varalica, ja mu vjerujem.

1 mjesec prije

Zamisli hdz kao sindikat. U venezueli vlada sdp sindikat.

JoeP
1 mjesec prije

To je sve bull shit kad demokratska opozicija nema pirotehmiku pa da gledamo vatromet, a ovako se dolazak demokracije u Venezuelu odgodija dok opozicija ne nabavi pirotehniku 🙂

Noname
1 mjesec prije

Sjedinjene Države nisu spremne za veliki rat – zemlja nije svjesna nadolazećih opasnosti i troškova pripreme za njih, piše The Economist pozivajući se na izvješće komisije koja je pažljivo proučavala strategiju nacionalne sigurnosti administracije predsjednika Joea Bidena . Komisija, u kojoj su bili istaknuti umirovljeni američki političari, identificirala je Kinu i Rusiju kao glavne prijetnje sigurnosti SAD-a. Povjerenstvo koje je američki Kongres angažirao da ispita strategiju nacionalne sigurnosti administracije predsjednika Joea Bidena zaključilo je da vojna moć zemlje slabi, piše The Economist. U 2018., prethodna slična komisija upozorila je da bi Sjedinjene Države “mogle imati poteškoća u dobivanju rata protiv Kine ili Rusije, a mogle bi ga i izgubiti”. Ovaj put tekst je još stroži. U izvješću se navodi da su prijetnje Sjedinjenim Državama, uključujući prijetnju “velikog rata u bliskoj budućnosti”, najozbiljnije od 1945. godine. Međutim, Washington ne shvaća njihovu veličinu i nije spreman suočiti se s njima. Povjerenstvo, u… Čitaj više »

Max
1 mjesec prije

Maslo Cije a ona luđakinja opet maršira sinoč me tjerala da liježem u krevet uz ako nec legnem tad da ću ostati sjediti cijelu noć.

tihobl
1 mjesec prije

Amerw boli uvjedljiva pobjeda Madura.
Prvo su srusili sasjt izborne komisije da ne objavi rezultate, zatim su se u Vasingtonu izredali na pres konferencijama, a sad opkusavaju sa obojenim revolucijama. Obojene revolucije im vise ne prolaze ni u Gruziji. Prosla baba sa kolacima. Nema vise.

Tupko
1 mjesec prije

Član 1
Na izborima moraju pobijediti naši
Član 2
Ako kojim slučajem naši ne pobijede, primjenjuje se član 1.

Ovako de fakto danas rezonira zapad, USA i sateliti (EU, GB, Kanada i ostali)

ime
1 mjesec prije

opet ovi koji vole po zimi piti podgrijani ledeni čaj.

Mučki Provokator
1 mjesec prije

Venecuela u kojoj nemaju svog covjeka na vlasti a sa najvecim zalihama nafte im je trn u oku pa sad financiraju proteste i revoluciju kao onu 2014 Majdansku u ruskoj pokrajini U.

Dawor
1 mjesec prije

I u Francuskoj su.ankete davale jasnu pobjedu za.Le.Pen …… i ……što ćemo sad ??

Jure
1 mjesec prije

Barak Hiram zapovjednik tenka koji je 7.10. pucao na kibuc u Be’eri i pri tom ubio 11 svojih gamadaša i 3 Palestinca (samo jedna doseljenici preživjela i širila istinu) sastao se danas s rodbinom ubijenih doseljenika (suprotno volji IDF i politike) i izrazio žaljenje pri tom naglasivši da je ovo morao napraviti (slijedi vjerovatno hapšenje koje se ne bi dogodilo da je bio samozatajan) makar više ne vidio svoju rodbinu. HANNIBAL DIREKTIVOM UBIJENO JE VIŠE DOSELJENIKA U PALESTINU NEGO ŠTO SU IH PRIPADNICI PALESTINSKIH FORMACIJA LIKVIDIRALI 7.10. — to svi na zapadu znaju ali i dalje ide mantra teritoristi Hamasa bla bla bla P.S. Najviše doseljenika (lažnih Židova Hazara) u Palestinu tog dana je stradalo od vatre helikoptera Apache tzv IDF-a koji su gadjali iz zraka sve što se miče i tako ubijali Palestinske borce za slobodu ali i svoje gamadaše doseljenike jer bolje mrtav doseljenik nego zarobljen od Palestinskih… Čitaj više »

BanOvan
1 mjesec prije

Niz zemalja, kao i međunarodna tijela uključujući UN, pozvali su venezuelanske vlasti da objave zapisnike glasovanja s pojedinih biračkih mjesta.”
A gdje su , UjebeN i ostale zabrinute zemlje, bile kada je jeBiden nategao Trampulinu na jako “pošten” nacin?

Herc
1 mjesec prije

Pa ja ne vidim nikakve razlike između Madura i Bidena osim šta je ovi drugi pobjedio u američkoj pošti.

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

Prestati će to ubrzo …

1 mjesec prije

Da li mi znamo pravu istinu o stanju u Venecueli? Nisam baš siguran, većina ovde vidi Madura kao protivnika Zapada i to im je dovoljno. Ali to nije dovoljno ako živite u Venecueli… Gledano sa strane Maduro je bleda kopija Huga – nema ni njegov intelekt, ni srce, ni mooda a ni harizmu. Neverovatno podseća na balkanske političare… koje mi ne podržavamo. I šta takvim političari ostaje? Policija, vojska a spoljni neprijatelj je najbolji poklon koji može zamisliti. ——————————- Bez obzira na sve Madurove “vrline” ova “revolucija” ima sva obeležja obojene a dobro znamo ko to pokreće i sa kakvim ciljem. Gadna je to dilema: ako ćutiš živećeš u bedi a ako zbaciš vlast dobićeš strane gospodare i opet ćeš živeti u bedi iako ćeš dobiti privremeni prosperitet (koji će plaćati tvoji unuci). Rešenje bi bilo da Madura zameni neko bolji iz njihovih redova ali… Maduro će odstupiti sa vlasti… Čitaj više »

trolling queen
1 mjesec prije

Dug SAD-a premašio 35 trilijuna dolara, 1 trilijun od početka godine ili 288 milijuna na sat. Tko će to platiti i kada? Kako uopće SAD može bili što bilo gdje raditi i cirkusirati. Sa dolaskom Obame na vlast dug je bio 10 trilijuna…..A Venecuela “slučajno” se računa kao zemlja sa najvećim zalihama nafte na svijetu – Kako zemlja toliko bogata naftom može biti siromašna? Pa, zbog nametnutih sankcija i izolacionizma – od strane prezadužene države – države koja po svim prirodnim zakonima ne bi nikako mogla postojati. Nije niti čudo što i Gates i Musk i Biden i Trump – plastične umjetne marionetice žive tamo. Što toliko laju na mjesec o nekakvim veličanstvenim UI koje će oni kofol poinstalirati svugdje. Ništa drugo nije niti moguće – osim umjetno stvorenih stvorova. Koji “vladaju”.

Jure
1 mjesec prije

Okupatori Palestine večeras su bespilotnom letjelicom koja je ispalila 3 rakete na četverotaktnicu u južnom Bejrutu pokušali ubiti Fouada Shukra najvažniju vojnu osobu u Hizbollahu. Isti gospodin je živ i zdrav a u razaranju zgrade za sada poginule su dvije osobe a desetak je ranjeno od čega šestoro djece. Okupacija je se oglasila priopćenjem da je to to što se tiče napada na Beiruta.
Hizbollah najavio recipročan odgovor

Jure
1 mjesec prije

OPERACIJA DVOSTRUKI AGENT !!!! Tajni agent Hizbollaha “radio” za Mossad i Judama javio da mogu napasti večeras a ranije dojavio Hizbollahu šta se sprema Fouadu Shukru drugom čovjeku Hizbollaha i najvažnijoj vojnoj osobi stranke koji je izbjegao atentat. Uspješan zadatak a tajni agent zbog toga što je posramio Mossad više nije tajni – i što je najvažnije SLIJEDI ODMAZDA jer samo gadjanje Beiruta je CRVENA CRTA a da ne govorimo koga su pokušali ubiti – To su info koje sam iskopao a Jehude javljaju da su uspješno izvršili “odmazdu” za ubojstvo 12 djece Muslimanskih Druza i likvidirali onog (misleći na Fouada) koji je zapovijedao tom akcijom ubijanja djece. P.S. Za rubriku vjerovali ili ne koliko ovi kukastih noseva mogu lagati?!? Izvršili masakr smišljeno, optužili druge za to iako to nije njihova teritorija niti su stradali njihovi državljani (i logično “ko vas šta pita” i ko ste vi da se miješajte… Čitaj više »

vrlodrag
1 mjesec prije

Opet pokušaj prevrata kao i u Ukrajini. Majdanski rukopis degenerika sa zapada.

1 mjesec prije

Mrdo vidim da si aktivira zološki vrt crnih zmajeva….Imaš veli problem sam s sobom
Možda je tvoj problem prevelik za tebe, ali budi siguran da nije prevelik za Boga.
Obrati se Bogu, On ćete IZLIČIT. Bog! Bog!

Jure
1 mjesec prije

U atentatu u Teheranu ubijen vodja političkog krila Hamasa Ismail Haniya skupa sa svojim tjelohraniteljem. Haniya je jučer doputovao u Teheran da bi prisustvovao ceremoniji inauguracije Iranskog predsjednika Pazeshkiana. Nakon ceremonije otišao je u svoju gostujuću rezidenciju gdje su ga cionisti ubili. IRG se oglasila uobičajenim za ovakve događaje priopćenjem da se tragični događaj istražuje ….

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI