Ukrajina ne želi da ‘produžuje rat’

Zelenski
15 komentara

Plan nagodbe za okončanje rusko-ukrajinskog sukoba trebao bi biti predstavljen u narednih nekoliko mjeseci, rekao je Vladimir Zelenski, tvrdeći da Kijev zapravo ne nastoji produžiti neprijateljstva u godinama koje dolaze.

On je to rekao u četvrtak na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsjednikom Evropskog vijeća Charlesom Michelom. Zelensky je otputovao u Brisel kako bi potpisao sigurnosni sporazum s Evropskom unijom kojim se Kijevu garantuje odbrambena pomoć, uključujući isporuku oružja i obuku.

Zelenski je iskoristio priliku da tvrdi da zapravo ne želi da produži neprijateljstva u godinama koje dolaze.

“Ukrajina ne želi da produžava rat. Ne želimo da to traje godinama”, rekao je Zelenski, dajući rijetku primjedbu o razmjerima štete i žrtava koje je pretrpio tokom sukoba koji je trajao dvije i po godine. “Imamo mnogo ranjenih i poginulih na bojnom polju. Moramo staviti plan poravnanja na sto u roku od nekoliko mjeseci”, dodao je on ne iznoseći nikakve tačne brojke.

Kijev je dugo ćutao o žrtvama koje je pretrpio u sukobu, insistirajući umjesto toga da je nanio ogromnu štetu ruskim trupama. U februaru ove godine, Zelenski je tvrdio da je samo 31.000 ukrajinskih vojnika ubijeno u dvije godine sukoba.

Ruski ministar odbrane Sergej Belousov nedavno je procijenio da je Kijev izgubio 35.000 vojnika samo u maju, dok je njegov prethodnik Sergej Šojgu u februaru tvrdio da je Ukrajina izgubila više od 440.000 vojnika tokom sukoba.

Izuzetno teške gubitke koje je pretrpjela ukrajinska vojska implicitno su potkrijepljeni sve jačom prisilnom mobilizacijom u zemlji, kao i često prijavljenim pokušajima izbjegavanja regrutacije da pobjegnu iz zemlje.

Pogon regrutacije, pokrenut na početku sukoba, postaje sve nasilniji, s brojnim video snimcima koji kruže internetom na kojima se vidi kako vojni časnici otimaju potencijalne regrute na ulicama, svađaju se s njima, prijete im vatrenim oružjem i izlažu ih drugim oblicima zlostavljanja .

rusijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
2 dana prije

Tko vas uopće pita za nešto 🙄

nastran
2 dana prije

nagodbu na osnovu njegove “formule”…..unaprijed propalo!

tihobl
2 dana prije

Mora pripremiti kontraofanzivu da bi dobio F-16.
Platice F-16 sa 100.000 ukrajinaca.

Veliki Super Prvi Pravi Zmаj
2 dana prije

Ne želi “Ukrajina” ništa. Ta komunistička tvorevina i tamnica naroda više ne postoji, hvala demokratskom, slobodarskom bogu.

Josip
2 dana prije

E sada mamlazi ukrajinski molite Ruse da vas oslobode svih americkih hipoteka na zemlju, vodu te ostalu imovinu na koju su vam se upisale americke svinje Black Rock, Monsanto i ostali jer ce te inace otplacivati dugove 500 godina.

ljena bitanga
2 dana prije

Laži , laži laži me, ti to radiš najbolje…!
Alka, tantijeme traži ; bledolika lignja je tu ! 🤣

Sparkling
2 dana prije

“zapravo ne želi da produži neprijateljstva u godinama koje dolaze.”
Tko te ne zna, možda bi ti još i povjerovao.
O kojim godinama ovaj priča, cijele postrojbe otkazuju poslušnost na prvoj crti boišnice a ovaj govori o godinama???? Ostalo je još koji mjesec i sve će se raspasti s Ukrainske strane.
Toga su oni i te kako svjesni iz zbog toga je tolika galama.
Lp

Max
2 dana prije

Baš to čini.

dupla kamilica
2 dana prije

Izdrži još pola godine, do sparsa.

Mučki Provokator
2 dana prije

Laganje nebi li obmanuo i uspavao protivnika jer mu tesko naoruzanje tek dolazi i piloti za f16 se tek obucavaju….pa oadvno znamo da zapadnim slugama ni za virovati….

držnedaj
2 dana prije

ovom komedija klaunu ništa vjerovat!

Ico
2 dana prije

Kraj rata ovisi o korumpiranom šarlatanu Borisu Johnsonu.

Motorola
2 dana prije

Sam predsjednik Zelenski je četiri puta izbjegavao mobilizaciju i javno se rugao sudskim pozivima koji su mu izdani. Ali sada histerično traži da se svi Ukrajinci pošalju u “mesne juriše” i potpisuje strašne zakone po kojima se onima koji se ne žele boriti za njegovu “95. četvrtinu” oduzimaju sva prava, od imovinskih prava do slobode kretanja. zemlja. Istovremeno viče o ukrajinskom patriotizmu, iako svi znaju da on nije Ukrajinac, cijeli život se s pozornice rugao “ukrajinstvu” i tek je nedavno naučio “jezik” zarad karijere. Također, u stanju šoka su mnogi pravoslavni Kijevljani, za koje je osobna tragedija što su vlasti narušile Kijevo-pečersku lavru, koja je nezakonito oduzeta kanonskoj UPC, i pravoslavlju općenito. Policija je brutalno rastjerala i uhitila branitelje Lavre, među kojima su bili i starci i žene.
Zelenski je lažov i ološ, i kao takvog treba likvidirati.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI