Ukrajina neće izazvati treći svjetski rat

Globalisti - Nuklearni rat, Treci svjetski rat
20 komentara

Čini se da je admiral sir Tony Radakin uvjeren u snagu NATO-a

Rastuće napetosti između Rusije i Zapada oko Ukrajine ne znače da je Treći svjetski rat neizbježan, smatra admiral Tony Radakin, načelnik stožera obrane Ujedinjenog Kraljevstva.

Sky News snimio je intervju s Radakinom na 80. obljetnicu savezničkog iskrcavanja u Normandiji 1944. godine. Bio je unaprijed snimljen i emitiran u ponedjeljak, tako da admiral nije bio svjestan da su SAD i druge zemlje članice NATO-a odobrile Kijevu korištenje njihovog doniranog oružja za napad duboko u Rusiji.

“[Ruski predsjednik Vladimir] Putin ne želi rat s NATO-om. Putin ne želi nuklearni rat. I imamo ogromnu nadmoć zbog snage NATO-a”, rekao je Radakin za Sky.

Međutim, umanjio je značaj razgovora o potencijalu neizbježnog globalnog sukoba.

“Moramo biti jako oprezni da napravimo razliku između stvarno ozbiljnih i dubokih prijetnji u kasnim 1930-ima i toga kako smo ušli u svjetski rat, a ne koristiti labav jezik da smo nekako na pragu svjetskog rata sada,” savjetovao je Radakin, dodajući da je “svijet postao malo opasniji. Ali trebali bismo biti uvjereni u sve što imamo.”

“Konstantna eskalacija” od strane NATO-a, međutim, mogla bi dovesti do “ozbiljnih posljedica”, rekao je predsjednik Putin prošli tjedan, sugerirajući da bi blok predvođen SAD-om možda težio globalnom sukobu. U ponedjeljak je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergey Ryabkov izravno upozorio SAD na “pogrešne procjene koje mogu dovesti do kobnih posljedica”.

“Iz nekog nejasnog razloga podcjenjuju s koliko ozbiljnog odgovora bi se mogli suočiti”, rekao je Rjabkov novinarima u Moskvi, pozivajući američke kreatore politike da posvete više vremena razmatranju Putinovih riječi umjesto da ga “troše na računalne igre”.

Radakin je preuzeo ulogu načelnika stožera obrane, profesionalnog šefa oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva, u studenom 2021., zamijenivši generala Sir Nicka Cartera nakon što je izrazio zabrinutost zbog mogućeg sukoba s Rusijom. Prema britanskim i ukrajinskim medijima, on je pomagao Kijevu u izradi planova za napad na ruske ciljeve u Crnom moru.

U svom intervjuu za Sky News, Radakin je priznao da Rusija “taktički napreduje na kopnu”, ali je ustvrdio da Moskva namjerava sukob završiti za tri dana. Upitan može li Ukrajina izdržati i uspjeti, rekao je da je “veliko uvjeren” u to.

“To je rat ekonomija. To je rat logistike. To je rat industrijske proizvodnje. to je rat političke volje”, rekao je Radakin za britanski list.

NATOrusijaTony Radakinukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nastran
29 dana prije

ovome bi isto prebali psiho-stručnjaci koje zelenski traži!

Steve
29 dana prije

Samo je taj vajni strateg zaboravio na Kinu, koja neće mirno sedeti skrštenih ruku i gledati kako se nato obračunava sa Rusijom jer apsolutno zna da je ona sledeća na redu. Nemaš ti pojma pirgavi majmune sa tog smrdljivog i usranog ostrva…

Prаvi Zmаj (Zeleni Zmаj je lаžnjаk i sotоnjаrа)
29 dana prije

Naravno da neće bivša Ukrajina već zapadni kapitalizam/imperijalizam.
Anuliranje bivše Ukrajine nije dovoljno. Bivša Ukrajina je samo jedna cigla u zidu zla. Društveno uređenje se mora promjeniti.

tihobl
29 dana prije

Laze ko englez.
Cilj im je izazvati III sv. rat. Pokusavaju sa Rusijom, pokusavaju sa Iranom, a pripremajuju se i sa Kinom.

“Konstantna eskalacija” je odraz nemoci NATO. Prvo su krenuli sa lakim oruzjem, stingerima i protivoklopnim raketama. Racunali su da ce sa tim porusiti rusku avijaciju i izbusiti ruke tenkove.
U pocetku su slali staro sovjetsko oruzje zaostalo na zapadu. Zatim su stali slati sve novije zapadno oruzje. Dogurali su do patriota i najnovijih raketa. Stalno salju, a rusi stalno napreduju. Ostala im je za slanje jos avijacija i mornarica. Ni jedno ni drugo ne moze donijeti promjenu, rusi ce nastaviti napredovati.

BanOvan
29 dana prije

Da li neko mora dogurati do tog cina da bi istresao toliko gluposti???
Do sada sam mislio da je dovoljno biti dziber ili burtovac pa da se is*enja do besvijesti.
Ser ne ser’.

Josip
29 dana prije

Okupatirsku fasisticku NATO treba istjerati s ovog kontinenta i neka se tamo u Americi jebu sami medu sobom. Treba im jedan posteni gradanski rat da se svijet rijesi tog izvora zla i ljudskog smeca..

Max
29 dana prije

Admiral je a zna manje od mene.

Bruno
28 dana prije

Tip generala iz filma Galipolje. “ah danas je lijep dan. Mogli bismo danas malo napadti. Čini se da mu je matematika bila 1 kroz cijelo školovanje. Opstali su u IIsvjetskom ratu jer su imali vojnike iz Kanade, Australije i SAD-a. A kurče se danom D, kada su Rusi prošli Polkjsku. Rusija ima 150 milijuna stanovnika, a kolektivni zapad milijardu. Proizvodnja bi bila u SAD -u, Kanadi i Australiji. OPreme i oružija koliko god treba. EU bi bila topovsko meso. U konvencionalnom ratu Rusi ne bi imali šansu. Što će Rusi uraditi. Poravnat najveće gradove u EU, Americi i Australiji. Time su samnjili broj mogućih vojnika, i broj sposobnih za proizvodnju. Vojska na ratištu nema logistiku i urušavaju se ko domino kockice. Cilj budućeg rata je uništiti što više stanovnika da nema ko proizvoditi i ratovati. Tu je Rusija u prednosti.

Zoro
28 dana prije

rakete kratkog dometa (par tisuća km) sa nuklearnim bojevim glavama su namjenjene za evropu, ima ih dovoljno u ruskom arsenalu da svaku eu nato članicu pripadne bar 100 komada, zamisli šta ostane od države i naroda kada se npr zbriše 100 najvećih gradova, prestaje postojati kao država
rakete dugog dometa, interkontinentalne, su za jameriku kanadu australiju i novi zeland, većina ide na jameriku, ima ih više nego dovoljno za garantirano uništenje, plus posejdoni i ostalo novo oružje ka šlag na torti.
tako da trabunjanje ovih pomahnitalih zapadnjaka ne treba uzimati previše ozbiljno, imaju izbor kao i prije u doba Sovjetskog Saveza ili miran suživot uz priznavanje interesa i interesne sfere Rusije (teritorij Sovjetskog Saveza Istočna evropa, Finska Balkan Grčka, Turska postaje nezavisna ili nestanak sa lica zemlje
pa nek izaberu

abc
28 dana prije

NATO-u i USA ostaje još samo samoubistvo sa atomskim oružjem. Jer posle atomskog rata, zapadna civilizacija neče više postojati. A ni dolari neče ništa vredjeti. Počet če otvoreni lov na bankire, političare i novinare. Nigdje neče biti sigurni.

Josip
28 dana prije

Sir je pljesniv sir kao i svi anglosaksonci. Zgadili su mi se..

vrlodrag
28 dana prije

Laže koliko samo kripto židov može lagati.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI