Ukrajina razara gradove Donbasa raketama koje isporučuje Zapad

Napad na Donbas
21 komentar

Ukrajinske snage su u nedjelju gađale nekoliko lokacija u Donbasu raketama koje je isporučio Zapad, uključujući grad Lugansk, prema lokalnim vlastima.

Lugansk, glavni grad ruske Narodne Republike Lugansk, pogođen je sa najmanje osam ATACMS i četiri projektila Storm Shadow, rekao je regionalni šef Leonid Pasečnik u postu Telegrama, dodajući da su pogođena skladišta u kojima se nalaze rezervoari za gorivo i stambeni prostori. On je rekao da su sistemi protivvazdušne odbrane bili u stanju da delimično odbiju napad, presrevši najmanje četiri projektila, a krhotine su izazvale male požare na periferiji grada.

Slike koje kruže internetom pokazuju gust oblak crnog dima koji se diže iz, kako se kaže, skladišta goriva. Za sada nema zvaničnih informacija o eventualnim žrtvama.

Ruski ambasador za ukrajinske zločine, Rodion Mirošnik, napisao je u postu na Telegramu da je ukrajinska vojska vjerovatno pokušala “masovni sveobuhvatni napad” na Lugansk, ali da je protuzračna odbrana dobro funkcionirala da ga odbije.

Vršilac dužnosti gradskog načelnika Yana Pashchenko rekla je da je pogođeno nekoliko privatnih stambenih zgrada i da su neki krovovi i vanjski zidovi pretrpjeli oštećenja od šrapnela. Nije precizirala da li je neko od stanovnika povrijeđen.

Snažne eksplozije uzrokovane ukrajinskim granatiranjem čule su se i u Donjecku i Makejevki u Donjeckoj Narodnoj Republici, javljaju novinari na licu mjesta. Snimak koji kruži internetom na kojem se veliki oblak dima i prašine izbacuje u zrak navodno pokazuje veliku eksploziju u Donjecku.

Kijevske snage su u više navrata koristile rakete dugog dometa koje su im isporučivali njihovi zapadni rukovaoci za neselektivne napade na rusku teritoriju. U junu je, na primjer, Ukrajina ispalila pet projektila ATACMS na Lugansk, od kojih su četiri uspješno presretnute. Međutim, jedan projektil se probio i teško oštetio višespratnicu, usmrtivši najmanje četiri civila i ranivši više od 20.

donbasLughanskrusijaStorm Shadowukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija, prva
1 mjesec prije

Sad su jači u zraku od Rusa i Kine zajedno.💪💪🫡😎

Lucija, prva
1 mjesec prije

Nepokolebljiva odlučnost i nesebičnost koju je Ukrajina pokazala u borbi protiv ničim izazvane ruske agresije doista je izvanredna.

tihobl
1 mjesec prije

Ukropi trose rakete naveliko u poslednje vrijeme. Nekidan su gadjali Sevastopolj sa 70 raketa sa kasetnim punjenjem. Cilj im je bio bas grad, a BBC je “potopio” podmornicu Rostov na Donu da izbjegnu saucesce u ratnim zlocinima. Udaraju da skrenu paznju sa neuspjeha koje trpe na frontovima. Ruska PVO radi odlicno, ali ne postoji PVO koja je uspjesna 100%.

Max
1 mjesec prije

Zato su im ih i dali.

Subaru avatar
1 mjesec prije

Bit će tu uskoro i nuksa a Nosferatu priprema doček abramsima u varanskom Kremlju.

Dawor
1 mjesec prije

Vladimiroviču Kremaljski …. SRAMI SE !!!!!

tihobl
1 mjesec prije

Cваког дана пет бригада Оружаних снага Украјине покушавају да побегну из Украјине – Арестович.

tihobl
1 mjesec prije

Више од 80 страних плаћеника елиминисано је као резултат руског ракетног напада на њихову базу у региону Балаклеје у Харковској области.

tihobl
1 mjesec prije

Проблем војног бекства из Оружаних снага Украјине добио је алармантне размере, – Дојче веле
Сваки 14. војник без дозволе је напустио своју јединицу, пише немачко издање.

tihobl
1 mjesec prije

120. ТРО бригада је уништена на фронту! – рођаци војних лица Оружаних снага Украјине.

Nestala cijela brigada teritorijalaca osim komande.

tihobl
1 mjesec prije

380 бораца СВО номинованих за изборе на различитим нивоима из Јединствене Русије

Pametan potez Medvedeva – izlizane polititicare zamjenjuje dokazanim patriotima zakicenim ordenjem. Na zapadu ce kukati da izbori nisu fer kad ponovo odnese pobjedu.

Josip
1 mjesec prije

Putine oderi barem sa dvije od 10 kilotona i zavrsi s ukrajinskim fasizmom

Karma
1 mjesec prije

Pometite te manijake nadrogirane u Kijevu i zavrsite klanje slavena. Putine pusti Kima pet minuta da se zaigra tvojim raketama, momak je zakon

Dražen
1 mjesec prije

Kad nemožeš dobiti rat okrečeš se terorizmu…Teritorij vratiti neće osim šta mogu činiti teror i štetu dok ih Ruska vojska ne eliminira i potisne van dometa…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI