Ukrajina smišlja novi plan za prisilno regrutovanje građana

Ukrajinski vojnik
19 komentara

Ukrajinski vojni službenici počeli su da ugrađuju uređaje za ometanje mobilnih telefona u svoja vozila kako muškarci koje ugrabe na ulici ne mogu pozvati u pomoć, kaže poslanik Sergej Jevtušok.

Član opozicione partije Otadžbina, koja ima 24 mesta u Vrhovnoj radi od 450 poslanika, Jevtušok je u četvrtak objavio zapanjujuće otkriće u emisiji TV kanala Novosti.Live.

“Oni zaustave osobu, uključe opremu za elektronsko ratovanje tako da ne može nikuda da pozove – pozovite svoje rođake ili možda advokata”, rekao je Yevtushok. “Stjeraju ga u auto i odvezu u vojnu službu.” Yevtushok je istakao da je ova praksa očigledno protiv ukrajinskog zakona, ali se čini da je široko rasprostranjena i u potpunosti razrađena.

“Za dva-tri sata, osoba ide na ljekarski pregled, a sutradan ujutro je već na poligonu”, dodao je poslanik. Kijev se dugo borio sa nadoknadom gubitaka na bojnom polju. General Aleksandr Sirski, komandant ukrajinskih oružanih snaga, priznao je da novi regruti prolaze četiri nedelje osnovne obuke i do četiri nedelje specijalizovane obuke pre nego što budu poslati u borbu.

“Dinamika na frontu zahtijeva od nas da regrutirane vojnike stavimo u službu što je prije moguće”, rekao je Syrsky za CNN Christiane Amanpour u intervjuu emitiranom u četvrtak. Ukrajina je najavila opštu mobilizaciju u februaru 2022. godine, nakon eskalacije sukoba sa Rusijom. Proces je bio poremećen široko rasprostranjenim izbegavanjem regrutacije i korupcijom, dok su brojni video snimci prikazivali regrutne oficire kako nasilno zatvaraju regrute.

Ranije ove godine, Kijev je smanjio starosnu granicu za regrutovanje na 25 godina i značajno pooštrio pravila mobilizacije. Nedavno objavljena peticija pozvala je vladu da smanji maksimalnu starosnu granicu za regrutaciju na 50 godina, u odnosu na sadašnjih 60 godina.

mobilizacijarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
9 dana prije

Ta … Imaju članice NATO pa neka zahtjevaju OBVEZNI doprinosi u ljudstvu ( US & UK – to zahebi ) !!! Svaka se ljubav plaća , tako i ona spram NATO ! Hajmo Herr Stoltenberg ! Radi nešto , zašto si plaćen !!!???

tihobl
9 dana prije

У Кијеву људи протестују против сахране 155 хиљада украјинских војних лица у Мархаловској шуми, што би, како се очекује, довело до еколошке катастрофе и загађења подземних вода.

Ivek
9 dana prije

Di su ljudska prava, znači to je tamo klaonica gdje su ovce u zoru i čekaju da ih zakolju..

tihobl
9 dana prije

Мобилизација земље и корупција су једна целина рата у Украјини.
„Бела карта” у Украјини се купује за 37 хиљада долара, рекао је народни заменик Јурченко.
2023. године, пре пооштравања закона, цена одлагања од мобилизације кретала се од 5 до 10 хиљада долара.

Gost
9 dana prije

Nelegalan predsjednik uz pomoć nacista ubija ukrajinski narod

Darko
9 dana prije

Ukrajinci ubijte Zelenskog dok on nije sva vas pobio i prodao vam cijelu Ukrajinu !!

Max
9 dana prije

Ne ide im.

onaj najglu...Dalton
9 dana prije

U Rusiji osobi daju 25.000 dolara da uđe u vojsku…
U Ukrajini osoba daje 25.000 dolara mita da ne ide u vojsku.

P.S.
”Razbolila mi se baba u Londonu.”
”U Pragu moram nahraniti tetkinog zamorca.”
”Crko mi robot usisivač u Minhenu…”
”U stanu u Majamiju sam zaboravila zatvoriti vodu.”

Otkriveni su razlozi ostavki nekih od ukrajinskih ministara…

Bruno
9 dana prije

Ko Berlin ’45. Dobra su djeca, djevojčice, žene stari i starice. Daj šta daš. Ovi crni što ih je Merkel uvezla, radna snaga za Blek Rok. Neće biti Ukrajinaca da se bune što im je zemlja data izbjeglicama.

Karma
8 dana prije

Kabala gamad

8 dana prije

To neka neozbiljna vojna policija kad mozes zvati pomoc i opirati se

niki
7 dana prije

Prvi metak sprašiti u silnika

komšija
7 dana prije

Naravno,još nisu pobili sve Ukraince,po planu kabale.

DEDA
5 dana prije

Zagovornici reda,rada,stege,domoljublja,rata,vjere,demokracije,edukacije,morala,zakona itd neka se sami regrutiraju i pošalju u rat.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI