Ukrajina u svojim prethodnim granicama više nije moguća

Zakharova
70 komentara

Službena glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova rekla je da više nije moguće da se Ukrajina vrati na svoje prethodne granice.

“Ukrajina koju smo vi i ja poznavali, u granicama koje su nekada bile, više ne postoji i nikada više neće postojati. To je evidentno”, rekla je glasnogovornica u intervjuu za Sky News – Arabia, objavljenom na njenom Telegram kanalu u petak.

Šef Luganske Narodne Republike Leonid Pasečnik rekao je da bi ta zemlja mogla održati referendum o pristupanju Rusiji. Šef druge republike Donbasa, Donjecke Narodne Republike (DPR), rekao je da će pitanje pridruživanja Rusiji “postati pitanje broj jedan”
kada republika obnovi svoje ustavne granice.

Osim toga, zvaničnici vojno-civilne administracije Hersonske oblasti, oblasti koja je pod kontrolom Rusije od sredine marta, više puta su isticali da se region takođe želi pridružiti Rusiji.

Takođe, visoki zvaničnik iz vojno-civilne administracije drugog regiona, Zaporožja, rekao je da se teritorija nada da će se pridružiti Rusiji i postati deo njenog Južnog federalnog okruga.

granicekonfliktrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
70 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

a netko bi pomislio da poljska predstavlja ruskog neprijatelja na ukrajinskom teritoriju..netko od kolega je ovdje dobro naglasio..i andora i geopolitika su cinjenice.koliko su bitne,to je druga stvar..spasiba.

davor
2 godine prije

strašno, eto šta ti uradi Nulandica sa sendvičima..

Goran savic
2 godine prije

Оф корс

Maybe
2 godine prije

Marija Zaharova nema pojma sto se dogadja u Ukrajini, nek ode malo na YouTube Ili Google pa ce vidjeti kako Ukrajinci rasturaju Ruse kao zvecku.

2 godine prije

zar nije gospodja zaharova,pri pocetku ruske specijalne operacije,nosila neku vojnu odoru..na nasem portalu je bio clanak i pripadajuca slika..mene zanima zasho sada nosi potpuno bezivotnu odoru,kakva joj i pripada u glasnogovornistvu..dok govori da ce jedna drzava nestati sa zemljopisne karte.to su bezlicne persone,koliko god netko imao erekciju kada progovore u mikrofon..govoriti,kao ruskinja,da nekadasnje ukrajinske granice vise nece postojati..i ne nositi uniformu otprije nekoliko mjeseci vec bezlicnu odoru koju bi sutra obukla jen psaki..eh,u sitnicama je odgovor..jbn spasiba.

tihobl
2 godine prije

I rusini (nacionalna manjina zabranjena u Ukrajini i demokratskim drzavama i proglasena tamo nekakvim ukrajincima) zele da se pripoje Rusiji.

Nego jedna vijest koja ce biti zanimljiva za “region” – anglosakosni nude donbasovcima zamjenu za generala i admirala zarobljene u Mariupolju dva ratna zarobljenika koje drze u rukama: Karadzica i Mladica. Pokusavaju da izbjegnu sudjenje svojim oficirima u Donjeceku posto ce kazna biti kao i prethodna. Istorija se ponavljaL i Hitelr je nudio staljinovog sina u zamjenu za fedmarsala.
Ako do razmjene dodje imacemo pravno zanimljivu situcaiju: priznace DNR i LNR, priznace da su u ratu sa njima, a priznace da su bili u ratu sa RS.

Ringo10a
2 godine prije

Ukrajinu treba likvidirati kao drzavu

Guten
2 godine prije

Zelenski je to drugacije shvatio I prenio je Ukrajincima da Rusija ide na to da ce Ukrajine u buducnosti biti Jos Puno veca. Mozda su tako shvatilii I The Washington Times.

Kinez
2 godine prije

Konačno imamo razlog da se zidom odvojimo od neciviliziranog svijeta. Rusija nikada i nije bila dio normalnog svijeta

2 godine prije

Ukrajina više nikako nije moguća…

gargamel
2 godine prije

Ono sto govori Zaharova je fakat, bez obzira kakvu odoru nosi. I Jugoslavija je bila u avnojevskim granicama, pa poslije okrnjena i svedena na CG i Srbiju, da bi je potpuno nestalo. Cim u Ustav jedne drzave imate clan koji dozvoljava “narodima”na otcjepljenje, pitanje je vremena kada ce te Republike ili federalne jedinice dobiti zecju pamet. Nakaradni Ustav iz 1974 je uveliko doprineo gradjanskom ratu u bivsoj nam drzavi, slicno je i sa Ukrajinom.Imate takav problem i u Belgiji, Spaniji, Italiji, Velikoj Britaniji ,pa i u SAD sve je pitanje vremena.

zapadni neimac
2 godine prije

A i kucu su joj zaplijenili u Italiji na jezeru, i njoj i drugim tajkunima i propagandistima i inim rezimskim slugama.

Zoran
2 godine prije

Intel slava Z telegram kanal koji izvještava sa prve linije rata. Možda se nekom neće svidjeti jer je “Ruska” propaganda.

Pravednik
2 godine prije

Tokom devedesetih sam bio sudionik rata na ovim prostorima, danas, kad sam malo stariji i ozbiljniji te kad sve objektivno sagledam,žao mi je što se bivša država raspala.

Postolar
2 godine prije

Zapadno podmicivanje je nadvladalo drzavnu mudrost. Da su bili mudriji mogli su biti bez rata 2014 , mogli su imati dobre odnose s svakim. Nego eto zapadni novac je zabio pohlepnima u glavu da bi Ukrajinci zivjeli moraju biti Rusofobi.

ANTIFAŠISTA
2 godine prije

Priprema se u Blodywody LGBT film 18+, glavni glumci Zelenski, von Anemični, Makaron i Joe Biden, naslov Koljektivni raspašoj.

tihobl
2 godine prije

Ukrajina ne da nece postojati u nekadasnjim granicama, vec ce potpuno nestati. To zna Zelenski pa je zato pjesmu evrovizije za iducu godinu prenio u svoju prestolnicu – London.
Pazite, ne Lavov, vec London.

Sve naopako
2 godine prije

Citajuci komentare, napokon shvacam Rat u exyu

Tupko Glupko
2 godine prije

Sporazum iz Minska koji je potpisan 2015. koji bi dao autonomiju LNR i DNR u Ukrajini nije poštovan, u tih sedam godina stradalo je 14.000 ljudi (o čemu maninstream mediji nisu izvještavali), i rat sa Rusijom – najjačom nuklearnom silom na svijetu od čijih energenata, umjetnih gnojiva i hrane Zapad zavisi – je krenuo. Ukrajina je trebala prihvatiti taj sporazum, ali poslije hebanja nema kajanja. Činjenica jest i da poštivanje ugovora iz Minskai ne bi zadovoljilo ruske apetite, prvenstveno na ukrajinskoj crnomorskoj obali. Kada je Rusija već krenula u rat (izgleda da se gospodarski i vojno pripremala za njega sve ove godine od nametutih zapadnih sankcija 2014. godine), neće stati dok ne osvoji cjelokupnu crnomorsku obalu, a ne samo Krim, jer jednostavno to Rusiji znači opstanak, inače će imati NATO brodove po Crnom moru. Umjesto da Zelenski napokon sjedne za pregovarački stol sa Rusima jer nema nikakve karte u rukama… Čitaj više »

mrdo
2 godine prije

Tamnica naroda bivša Ukrajina nije nikada trebala da postane moguća kao država. Žalosno je što je potrebno toliko muke, znoja i prolivene krvi da se jedna tako banalna greška poništi.

1441
2 godine prije

Državnik koji se prepusti ratnoj groznici mora shvatiti da on više nije gospodar politike,vec rob nepredvidivih i nekontroliranih događaja.Oni su zapravo robovi psihopata koji upravljaju stvarima izvan okvira tkz.demokratskih institucija.Kako se bliži finale kolapsa duga očaj raste eksponencijalno.Potrebno je stvoriti vece količine novca i pokrenuti ratove kako bi se opravdala eksplozija duga,a sve u začaranim krugu samouništenja.

Max
2 godine prije

I neće takva biti.

hiber
2 godine prije

Sluzbeni kineski glasnogovornik u funkciji predsjednika Kazahstana, Tokarov sluzbeno je usred Rusije i pred predsjednikom Putinom poručio dotičnima da se nose sa svojim budalastim idejama. Ukratko, Rusija je sama sa svojim idejama i dugoročno nemoćna pred Zapadom, a njeni nekadašnji saveznici Italija, Francuska i Njemačka nemoćni i slabi.

nessy
2 godine prije

Kada Rusija uzme sto je odlucila, LNR i DNR, priobalje Crnog mora i Odesu, Ukrajina se jos moze baviti jedino poljoprivredom, i to ako joj mocni susjed dozvoli. Na to mogu pristati sada, ili nakon sto izgube jos puno vise tehnike i ljudstva. Vragovi koji im sapcu preko ramena i pumpaju ih oruzjem, ne zele za njih nista dobro, njihov cilj je oslabiti Rusiju, sto im bas i nije uspjelo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI