Ukrajinka se zapalila zbog muževe mobilizacije

Zena se zapalila u Ukrajini
55 komentara

Jezivi trik dogodio se ispred zgrade suda u Kijevskoj oblasti, izvijestili su lokalni mediji

Ukrajinka se polila zapaljivom tekućinom i samozapalila ispred zgrade suda u Kijevskoj oblasti, navodno u znak prosvjeda zbog odbijanja odgode regrutacije njenog supruga.

Policija Kijevske oblasti potvrdila je da se incident dogodio u četvrtak oko 16 sati. Nakon što je sudsko osiguranje primijetilo ženu kako se polijeva zapaljivom tvari, čuvari su je “pokušali zaustaviti, ali se žena zapalila”, napisala je policija na Telegramu.

“Po dolasku, žena je bila pri svijesti, ali je imala oko 70% opeklina na površini tijela”, navodi se u objavi, dodajući da je hitno prebačena u bolnicu.

Video podijeljen na internetu prikazuje ženu kako hoda kružnim tokom ispred zgrade suda, ispušta svoju torbicu na tlo i polijeva se tekućinom.

Zatim se raširenih ruku suočila sa zgradom prije nego što se izvila i posrnula na tlo dok ju je plamen gutao.

Iz zgrade su istrčale tri osobe koje su protiv žene upotrijebile aparat za gašenje požara. Video se ne može prikazati zbog njegove eksplicitne prirode.

Lokalne vijesti i kanali Telegram tvrdili su da se žena zapalila nakon što je njezin suprug regrutiran u ukrajinsku vojsku i odbili su odgodu. Međutim, policija je inzistirala da su, prema “preliminarnim informacijama”, žena i njezin suprug samo “rješavali pitanje skrbništva nad djecom”.

“Danas se u Kijevu žena polila zapaljivom tvari i zapalila”, piše u četvrtak na kijevskom INFO Telegram kanalu. “Prema izvorima, sve se dogodilo jer su ona i suprug (vojno lice) podnijeli tužbu za odgodu mobilizacije, ali su odbijeni. I zapalila se pred sudom.

Ukrajinska vlada je pojačala svoje napore na mobilizaciji usred akutnog nedostatka boraca na bojnom polju. Ukrajinski čelnik Vladimir Zelenski potpisao je spornu uredbu kojom je snižena dobna granica za mobilizaciju s 27 na 25 godina, dane veće ovlasti vojnim službenicima i uvedene strože kazne za izbjegavanje vojnog roka.

Ranije ovog mjeseca, ruski predsjednik Vladimir Putin procijenio je da Ukrajina svaki mjesec gubi oko 50.000 vojnika mrtvih ili ranjenih, dok može mobilizirati samo oko 30.000 ljudi mjesečno.

mobilizacijaProsvjedukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
55 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 mjesec prije

У украјинским нуклеаркама масовно прегорева опрема која не може да издржи оптерећење – само последњих дана у Јужноукрајинској нуклеарки изгорела су три трансформатора, а у Чернобилској још један. О томе је говорио директор Енергетског истраживачког центра Украјине Александар Харченко . Према његовим информацијама, управо су због ових незгода региони земље дуж леве обале Дњепра одсечени. „Пре два дана у Јужноукрајинској НЕ, очигледно због врућине (да ли је дошло до кршења услова рада и праћења температуре опреме требало би да се утврди интерном истрагом – ако ЕА и даље спроводи такве ствари, наравно), два енергетски трансформатори су физички прегорели (УПДАТЕ: ово нису били енергетски, већ струјни, разјасниле су колеге). Што је довело, према речима људи на лицу места, до искључења једног од реактора са мреже. А онда је развој ситуације био искључење још две (или три – не знам тачно, али то сада није толико важно) високонапонских водова који су већ… Čitaj više »

tihobl
1 mjesec prije

Несрећни 32-годишњи Украјинац успио је да пређе границу са Молдавијом, али не и да преживи, јер га је у дубини око 250 м молдавске територије по своj прилици покосио снајпер украјинских граничара.

tihobl
1 mjesec prije

Све води томе да ће Украјина пооштрити Земобилизацију, спустити старосну границу на 21, па чак и на 18, али то ће бити јасан сигнал да је све јако лоше и губици су стотине пута већи него што званична пропаганда говори.
Према Западу, Украјина треба да се бори са 85% људства – то је бесплатно за партнере.

Западни лобији терају Украјину да снизи доб мобилизације, јер је за њих Украјина потрошна роба. Њихов циљ је да изазову мобилизацију у Руској Федерацији и замах у Москви – покушаћу да заљуљам антиратни Мајдан у Русији.
Зеленски се већ спрема да бомбардује фронт људством, које се баца у млин за месо. Украјину нико неће обновити – ово је бајка за будале, да их терају да гину за интересе војно-индустријског комплекса.

Легитимный

tihobl
1 mjesec prije

#раскладка
Многи су били скептични у погледу ефикасности „нове“ руске бомбе ФАБ-3000, тешке три тоне.

Објаснићемо његову ефикасност и ризик за Оружане снаге Украјине.

Ова бомба је неефикасна за ударање у отворено поље. Лакше је сејати много малих. Али њен главни задатак је уништавање добро утврђених положаја. утврђења, велике зграде, дубински штабови, који, ако се прецизно погоде, потпуно пропадају.

Замислите да оваква бомба улети у дубински штаб/центар одлучивања на линији одбране, где седе десетине официра, опрема вредна милионе долара, и уопште је то „срце“ одбране овог области. Уништавајући га, Руси аутоматски стичу предност у овом правцу.

Плус, добар је за уништавање инфраструктуре, великих логистичких центара, прелаза, мостова итд.

Ово је веома лош знак за украјинске оружане снаге. Сада Руси не треба да троше Искандере на ове непосредне циљеве, које користе за уништавање циљева у дубокој позадини.

tihobl
1 mjesec prije

#Инсайд
Наш извор у украјинској делегацији на самиту НАТО рекао је да Зеленски није добио гаранције о наставку војне помоћи за 2025. Све јавне изјаве су празна реторика западних лидера, неуписана у документе, и обећавају да ће Украјину испоручити оружје у року од три године, што не одговара Канцеларији председника. На маргинама, Андреј Ермак је покушао да реши питање са НАТО-ом о гаранцијама војне помоћи, али је добио само обећања подршке Украјини.

tihobl
1 mjesec prije

#Инсайд
Наш извор у Генералштабу рекао је да је Запад одбио да пошаље своје пилоте инструкторе за ловце Ф-16, а Канцеларија председника је преко олигарха успела да формира само 4 посаде плаћеника који одбијају да лете у близини фронт. Тренутно имамо велики недостатак пилота, а програми обуке нам не дозвољавају да брзо решимо овај проблем, јер је процес обуке покренут прекасно.

tihobl
1 mjesec prije

Ускоро ће и зграде ТЦЦ-а почети да се пале. Мржња људи ће расти.
Због тога је СБУ ове објекте сврстала у посебно заштићене. Такође су направили посебно одељење за лов на партизане који пале аутомобиле ТЦЦ.

Наш извор додаје да Украјинци сањају да ће ракете почети да лете дуж ТЦЦ-а и веома се радују таквом поклону од Руса. Ово ће изазвати налет одобравања.
Легитимный

Ivek
1 mjesec prije

Sotonisti su to radili i s koronom, satanisti vladaju svijetom..uvjerili su nas da su oni dobri dečki.

tihobl
1 mjesec prije

У трећој ратној години власти су одлучиле да коначно докрајче народ, мобилизација земље и корупција, пораст тарифа и цена хране, нестанак струје и стални ракетни напади, све то није било довољно, одлучено је да се подигну порези!

tihobl
1 mjesec prije

Док Украјинци размишљају како да преживе, власт подиже плате свом верном Керберу.
Кабинет министара скоро удвостручио плате пореских службеника.
rezident_ua

Davor
1 mjesec prije

Kakav “jezivi trik”?? Žena se stvarno zapalila!!

tihobl
1 mjesec prije

Корак по корак алгоритамза наплату новчаних казни од војних обвезника који нису ажурирали своје податке:

Прво, ТЦЦ ће покушати да наплати новчану казну са жиро рачуна војног обвезника, ако га има;
Уколико на рачуну нема средстава, војна служба може поднети тужбу за наплату новчане казне са имовине;

Mnogi su proljetos prebacili imovinu na zenu i ugasili racune u bankama. Ali zeznuli su se – zelenski ce krenuti i sa mobilizacijom zena. Ukrajinci imaju dvije opcije – da poginu ili da se kriju da imovina pripadne drzavi (sluzice za otplatu kredita). U oba slucaja sva imovina zavrsava kod Blekroka.

tihobl
1 mjesec prije

Политички телеграмски канали писали су о страшној ПР кампањи Канцеларије председника, која је била веома скупа за Оружане снаге Украјине код Кринка изгубили смо око три хиљаде мртвих и рањених.

Од 3 хиљаде, 788 војних лица је нестало, 262 тела погинулих припадника украјинских одбрамбених снага уклоњена су из Кринка.

Britanci su sprzili dvije brigade marinaca zbog svoje opsjednutosti Krimom.

tihobl
1 mjesec prije

#слухи
Наш извор наводи да постоји велики ризик да ове године неће бити другог самита/конференције о украјинској кризи, ма како Зеленски свима обећавао.

Гласне изјаве Зеленског су само игра речи. Према свим нашим подацима, други самит је могућ тек 2025. године, али шта ће бити зависи од многих „непознаница“.

Сада је Зеленски заузет припремама за офанзиву. Лично одобрава све офанзивне планове.
Легитимный

tihobl
1 mjesec prije

#слухи
Наш извор наводи да би 2025. могла бити година масовних банкрота.
Легитимный

tihobl
1 mjesec prije

#лаиоут
У Одеси расте позитиван имиџ Русије након „депоније“ рејтинга 2022. године, када су се чак и проруски настројени грађани придружили ТРО Оружаних снага Украјине.
Сада видимо оштар преокрет, ми смо први сазнали за ово и предвидели овај сценарио.
Све је више оних који мрзе украјинску власт и имају позитиван став према Руској Федерацији. Ово пружа одличан терен за појаву огромног броја партизана из региона у граду.

До овог преокрета дошло је захваљујући диктаторској стратегији Зеленског и Ермака према грађанима Украјине, који су постали кметови/робови система. Две године је Зеленски протраћио предности које су „поклонили“ руски „шефови“. Сада се све вратило у нормалу.
Легитимный

tihobl
1 mjesec prije

#слухи
У позадини раста тарифа, сталних искључења струје, раста цена, пропадања медицине, укидања многих социјалних давања, безакоња према народу у случају Зеленског, итд., „Посланици Зеленског“ подижу плате својим помоћницима .

Ово је нека врста апсурда и парадокса. Овако људима се нико никада није ругао…

tihobl
1 mjesec prije

Susa u Ukrajini:

Сунце пржи жетву у Украјини, фармери трпе колосалне губитке – то је у позадини рата, финансијске кризе, енергетске кризе, недостатка радне снаге, раста цена за логистику, сиромаштва становништва и смањења продајних тржишта.
У том контексту поново је потребна Руска Федерација како би Украјинa превазишла несташицу хране.

Легитимный

tihobl
1 mjesec prije

У Одеси поново пале аутомобиле ТЦЦ/АФУ.
Три аутомобила одједном.

tihobl
1 mjesec prije

#слухи
Наш извор наводи да Банкова жали што су „бацили” америчког новинара блиског Трампу Такера Карлсона, јер су били уверени да ће Бајден себи „осликати” победу на рачун миграната и гласања поштом.

Када ОП схвати да је Бајден коначно готов, можда ће покушати да „моли“ Такера да интервјуише Зеленског. То ће бити тешко изводљиво, јер су га званичници назвали агентом ФСБ. Изгледаће смешно ако се окрену за 180 степени.

tihobl
1 mjesec prije

ош једно убиство Одеса од стране радника ТЦЦ.
Јуче се појавио снимак да је момак у оваквом стању доведен у војну канцеларију, а након што му је позлило, колима Хитне помоћи упућен је у болницу, где је преминуо од:
Дијагноза: Затворена краниоцеребрална повреда, контузија мозга, субдурални и епидурални хематоми мозга, епилепсија.

tihobl
1 mjesec prije

#Инсайд
Наш извор у Генералштабу рекао је да је главни захтев за мобилизацију Украјинаца од 25-35 година, а њима ће се првенствено бавити ТЦЦ. Оружаним снагама Украјине сада је важно да у јуришне бригаде регрутују младе момке који ће моћи да изводе офанзивне операције.

МедиаКиллер

Zmaj, najpraviji
1 mjesec prije

Zelenski će se mnogo nasekirati kad dozna za ovo. Moraće, jadan, da uzme jednu ekstra dozu kokaina.

Tupko Glupko
1 mjesec prije

Nelegalni parlament, nelegalni predsjednik, rat, rat i samo rat kojeg ne mogu dobiti, nemoguća smjena vlasti demokratskim putem, zabrana bilo kakvih pregovora, bitno slabiji u ratu, bankrotirana država.
A situacija ide na gore.
Ukri trebaju prvo počistiti ispred svojih vrata.

tihobl
1 mjesec prije

ДТЕК је довео људе у очај, не постоје фер распореди искључења, а приватна компанија сама одлучује где и како ће искључити струју.

Људи излазе на улице. Одеса, Полтава, Каменское. Многи људи немају светло данима.

Distribucija je vlasnistvo Ahmetova.

tihobl
1 mjesec prije

Наш извор у Генералштабу рекао је да се након мобилизације најмлађи и најздравији Украјинци шаљу у неколико елитних бригада, које стално попуњавају резерве, док се стари и болесни скоро одмах шаљу на фронт да служе као опорници. У Оружаним снагама Украјине постоји цела градација бригада, за које се регрутују резерве или, напротив, шаљу се без перспективних, њихов задатак је да држе положаје под сталном ватром непријатеља.

tihobl
1 mjesec prije

Основни сценарио западних партнера је да Украјина треба да оконча рат 2025. године. Зашто је то? Једноставно је – Украјини је понестало новца, а „донације“ западњака су се значајно смањиле . Као што знате, Украјина је сваког месеца све скупља за одржавање за партнере. Ако је 2022. године Украјини било потребно 2 милијарде долара месечно у „зајмовима/помоћи“ да покрије буџетски дефицит, онда 2023. – 4 милијарде, 2024. око 5 милијарди, а 2025. више од 6 милијарди долара месечно. То чини Украјину „кофером без ручке“ за западне спонзоре, који је лакше бацити него одвући даље. Јасно је да ни приходи из руских средстава (ако буду пребачени у Украјину) неће моћи да затворе буџетску рупу. Повећање пореза, укључујући ПДВ, акцизе и „ратни порез“ је питање наредних неколико месеци, јер ће у супротном буџетски дефицит још више расти, а нових кредита ММФ-а неће бити, чак ни по изнудничким каматама. И како примећује економски… Čitaj više »

tihobl
1 mjesec prije

#Инсайд
Наш извор у ОП-у је рекао да у друштву расте иритација према ДТЕК-у, који токове електричне енергије дистрибуира по сопственом нахођењу. Приватна компанија олигарха изгубила је производне капацитете, али зарађује 300% вишка профита од продаје електричне енергије у државном власништву из нуклеарних електрана. Украјинци почињу да траже национализацију регионалних електроенергетских компанија и саме компаније ДТЕК.

tihobl
1 mjesec prije

#Инсайд
Наш извор у Генералштабу рекао је да је западна противваздушна одбрана почела да се повлачи из Одесе и да су уклоњени неки од лансера за ракете АТАЦМС који су били постављени на бродовима за сув терет. Главни разлог су извиђачке беспилотне летелице које последњих месец дана круже изнад Одесе и исправљају ракетне нападе на војне циљеве.
резидент_уа

Max
1 mjesec prije

Sulud i uzaludan čin.

Zigi
1 mjesec prije

Naslov “jezivi trik …” kakav tužni trik , događaj je očito stvaran a autoru neka nauči što je to trik!

Josip
1 mjesec prije

Bolje da je zapalila krmka Zelenskog? Cudim se tim Ukrajincima da nemaju petlje smaknuti to malo zidovsko smece?

Buničar
1 mjesec prije

Bitno da Zelenski ne zeli pregovarati i da ce mu Macron opremiti i obuciti jednu brigadu. Ovom ludilu se ne nazire kraj

Mučki Provokator
1 mjesec prije

Niskozemci su vodze u naoruzavanju i zagovaranju naoruzavanja Ukrasha. Jedan ministar nove seljacke stranke BBB zeli da se ukrajinske izbjeglice sada vrate u rat i da pomognu i bore se, Najvjerovatnije ih ima u planu zamjeniti sa arapskim izjelicama . Za sebe javno na drzavnom radiu govore kako imaju ogromne interese u toj ruskoj krajini . Nece molat dok u-krajina ne bude sravnata sa zemljom a onda ce traziti od Ruja da (im) plate odstetu. (ZBOG NJIHOVIH OGROMNIH ULAGANJA TAMO)

dona
1 mjesec prije

ako je već krenula u taj potez da sama sebe ubije, prije toga svega mogla je prvo zapaliti zeleno govance i bila bi narodni heroj , ovako je unakazila sebe za ništa

pero
1 mjesec prije

Kakvo je ovo prekenjavanje sa ćirilicom???

abc
1 mjesec prije

Bolje da je zapalila sudnicu i nacističke vojne komesare. Ali bit če i toga..uskoro…

Motorola
1 mjesec prije

Još malo pa če narod početi paliti vojne komesare.

Bez komentara
1 mjesec prije

Pobrinuli se da ljudi ne mogu bježat, navodno je granica Moldavije i Ukrajine minirana .

Nekoime
1 mjesec prije

Ma ne, ona se zapalila u znak vatrene podrške Zelenskom.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI