Ukrajinska vlada se ruši dok uspaničeni Zelenski uklanja dužnosnike

Zelenski
444 komentara

Ako stvari idu tako dobro za Ukrajinu kao što zapadni mediji nastavljaju izvještavati, zašto onda Volodimir Zelenski čisti visoke dužnosnike unutar svog režima kao da je za njegovu glavu predviđena nagrada?

Prema izvješćima, Zelenski je otpustio Rostislava Shurmu, zamjenika šefa svog ureda, i prihvatio ostavke trojice ministara ovaj tjedan. Zamjenik ukrajinskog premijera također je dao ostavku zbog iznenadnog odlaska.

Zelenski je na web stranici ukrajinske vlade izdao dekret da Shurma više nije zaposlen u režimu, ali nije naveden razlog za njegovu iznenadnu smjenu.

Ruslan Stefanchuk, predsjednik ukrajinskog parlamenta, nadalje je otkrio da su sljedeći političari ovog tjedna podnijeli ostavke:

  • Potpredsjednica Vlade za europske integracije Olga Stefanishina
  • Ministar za stratešku industriju Aleksandr Kamyshin
  • Ministar pravosuđa Denis Maliuski
  • Ministar zaštite okoliša Ruslan Strilets

Rečeno je da Zelenski također razmatra otpuštanje ministra vanjskih poslova Dmitrija Kulebe i brojnih drugih visokih dužnosnika, prema brojnim anonimnim izvorima upoznatim s tim pitanjem.

Ukrajina gubi

Od početka rata između Rusije i Ukrajine, vlada Zelenskog bila je kao rotirajuća vrata. Čini se da visoki dužnosnici dolaze i odlaze po želji Zelenskog, obično zbog neuspjeha Ukrajine i neuspjeha u obuzdavanju Rusije.

Valerija Zalužnog, bivšeg vrhovnog zapovjednika ukrajinskih oružanih snaga, Zelenski je otpustio početkom ove godine nakon neuspjele protuofenzive u kojoj je oko 160.000 ukrajinskih vojnika izgubilo živote.

Prošle jeseni, ministar obrane Aleksej Reznikov smijenjen je zbog svoje navodne umiješanosti u velike korupcijske skandale koji su možda odigrali ulogu u tome da Ukrajina izgubi spomenutu protuofenzivu.

U svojoj posljednjoj rundi otpuštanja, čini se da je Zelenski ciljao na ključne visoke dužnosnike koji su opisani kao “reformisti”, sugerirajući da su pokušavali učiniti nešto drugo od onoga što je Zelenski želio da učine. Jedan medijski izvor opisao je ove sada otpuštene reformiste kao “posebno bliske Washingtonu”.

Svaki put kad Zelenski otpusti ljude, čini se da ukrajinska vojska pretrpi još jedan težak gubitak na bojnom polju. Poduzmite najnoviju prekograničnu ofenzivu na rusku regiju Kursk. Taj se pokušaj pretvorio u veliki neuspjeh nakon što je Ukrajina izgubila više od 9300 vojnika i gotovo 750 oklopnih vozila.

Ukrajina sada baca sve što joj je ostalo na ofenzivu na Kursk u nadi da će se nešto zalijepiti. Sve ukrajinske trupe najjača u bitkama preusmjerene su tamo dok ruske snage osvajaju glavne teritorije u regiji Donbasa gdje se nadaju da će povratiti važno logističko središte zvano Pokrovsk.

Iz raznih medijskih izvora zvuči kao da ga gotovo svi ispod Zelenskog krive za kontinuirani neuspjeh Ukrajine da dobije rat protiv Rusije. Vojnici, zakonodavci i vojni analitičari podjednako upiru prstom u Zelenskog kao najvećeg gubitnika kada je u pitanju držanje Rusije podalje od Donbasa.

“Siguran znak pobjede je sve više i više lidera koji se uklanjaju”, sarkastično je napisao jedan komentator. “Jasno je da rat ide u korist Ukrajine. Zašto, ovim tempom, ne samo da će Zapad ostati do posljednjeg Ukrajinca, nego će i Zelenskom ponestati Ukrajinaca za paljbu.”

Drugi je izrazio tugu zbog masovnog gubitka ukrajinskih života pod Zelenskim, “diktatorom i razbojnikom”.

“Stvarnost je da je Rusiji upravo ponuđeno zlatno utočište, dok su Ukrajinci, s druge strane, ostali s uništenom, zaduženom zemljom i pola milijuna mrtvih.”

Drugi je Zelenskog nazvao “nesposobnim luđakom” koji je Ukrajinu poslao mračnim putem bez povratka.

“Uvijek je loše završilo”, dodala je ova osoba. “Jedino što preostaje jest pobrinuti se da zauvijek nestane.”

ukrajinaVladaVolodimir Zelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
444 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zar ne
7 dana prije

Staljin — pobio najvise Slavena u 20. Stoljecu
Putin– pobio najvise Slavena u 21. Stoljecu

Pametnom dosta
7 dana prije

Izdajica, masovni ubojica, lopov, muljator, razbojnik, jednom riječju Židov. Niti pola milijuna dozivotnih robija u naj gorem dijelu pakla za ovo smeće se ne moze nazvati pravdom. Tužno koliko je očeva, sinova braće i dijece poslao u smrt da bi se dodvorio zapadu i rasprodao svoju zemlju za sicu i prastaro oružje

trolling queen
7 dana prije

Nikakvi se režim ne raspada – to je samo najnovija priča za malu djecu….Zelenski će biti uklonjen i sklonjen na sigurno u ladanjsku kuću kralja Čarlsa, ili na neko još malo egzotičnije mjesto (tipa epštajnovog otoka) i onda će ga izbrisati iz sjećanja. Režim će ostati i navaliti sigurno još pomalo jače — jer, od samog početka nije nikakvi Zelenski režim – oni su samo marionete kojima upravljaju lutkari iza zavjese…. Imate na provjeri.hr jučer tekst o Protokolima sionskih mudraca – no, savjetujem ovdje – tekst nije toliko bitan, jer je više nego poznat. Izuzetno je bitan komentar tipa koji se predstavlja kao Protokoli24 – ono što on piše jest ono što jest!! Dakle, hoću reći: ovaj Ne-rat je samo odvlačenje pažnje sa totalnog osiromašenja i jačanje kontrola lutkara kroz glad i ostala čudesa – jedino na što se danas stvarno treba gledati jest ono što tzv izrael radi u… Čitaj više »

Nibiru
7 dana prije

“Od početka rata između Rusije i Ukrajine”
Znači priznajete da je ovo rat ?

Poremećeni špijunčić još uvijek misli da će izbjeći odgovornost ako ga zove “specialna vojna operacija”.

nonwo
7 dana prije

Truth Exposed: West Wants $26 TRILLION in Ukrainian Rare Minerals in Exchange for Weapons & Debt
youtube
Lena Petrova

neokonsi više ne skrivaju motive proxy rata usa u Ukrajini i otvoreno nabrajaju sve što im namjeravaju uzeti od prirodnih resursa na ime duga i novih”poslovnih odnosa”.Do posljednjeg Ukrajinca.
JEDAN čovjek je u stanju uništiti cijeli jedan narod.A trebalo je samo reći ne i ostati neutralan.
Sada imaju tisuće mrtvih mladih ljudi,ranjenu zemlju i katastrofalnu budućnost čak i nakon eventualnog mira.
I sve je to već viđeno “po sto puta” i opet upali uz par psihopatskih izdajica na pravom mjestu .

Makedonec
7 dana prije

Kako to da nijedan ministar otpusten od zelenog nije nasao pistolj da ga ubije i spase hiljade mladih zivota?

IL Partigiano
7 dana prije

Jeste li culi ili procitali sto kaze Mario Draghi? Kaze da je EU nepovratno izgubila konkuretnost, pa mi koji smo bili etiketirani Putino ljubci itd smo to tvrdili cijelo vrijeme. Je*ga dosli smo u situaciju kad netko zagovara dobro EU onda ga napadaju ovi EU karijeriste i sad hoce li itko odgovarati?

Alex
7 dana prije

Ničija nije gorjela do zore.

tihobl
7 dana prije

Ljudi, ovi nisu otpusteni vec su poslani u penziju da uzivaju na zapadu u pokradenim parama. Sjecate li se Jacenjuka, onog malog pedercica sto je pokro ogradu prema Rusiji? On se prvi izvukao sa parama.

tihobl
7 dana prije

#раскладка
Сви су почели да пишу о дезертерству у украјинској војсци.
Случај дезертерства почео је да постаје широко распрострањен средином 2023. године. Појачало се након отказивања демобилизације.
Западни спонзори заиста не воле овај тренд, који су давали кредите само зато што је Зеленски обећао да су Украјинци спремни да се боре и умру у милионима.

tihobl
7 dana prije

#раскладка
Зеленски је поново почео да говори о подземним фабрикама оружја које ће украјинској војсци обезбедити оружје и опрему чак и у тренутку када Запад обустави кредитирање. Он је говорио и о плану да се целокупна енергетска инфраструктура помери под земљу.

Прва и друга су бајке. Покушај да се помери нагласак и да се масама каже о „светлој будућности“. Спремају се за то да ће се у Украјини појавити нове играчке, које су наводно произведене/развијене у таквим подземним тајним украјинским фабрикама, а у стварности ће их послати спонзори за одређени задатак.

Mrkomir I
7 dana prije

Ovaj patuljak i komedijaš je umislio da je gospodin savršeni. Na kraju će mu ukrajinci presudit ako ga ne izvuku na vrijeme.

Гавран
7 dana prije

Narodi koji su vođeni dirigentskom palicom jevreja i svetske Kabale idu u pravcu večnih sukobljavanja i na kraju sopstvene propasti.
Evo najnovijeg primera:
“Odbornik švajcarske Liberalne zelene partije Sanija Ahmeti, poreklom iz Bosne i Hercegovine, našla se u centru skandala nakon što je na društvenim mrežama objavila kako sliku Bogorodice koja u naručju drži Isusa Hrista koristi kao metu za gađanje iz pištolja.”
#
Niko na istoku ne gura Muslimane u sukob sa Hrišćanima, kada je jasno da je zajednički neprijatelj i istrebitelj i jednih i drugih svetska Kabala.
Ni Iran, Ni Rusija, ni Čečenija pa čak ni Avganistanski Talibani.

tihobl
7 dana prije

У украјинским медијима је нашироко кружио снимак на којем се наводно види како Ф-16 обара беспилотну летелицу Гераниум/Схахед. Видео је постао виралан на ТикТоку, уз украјинску музику, остављајући утисак да се пушта из кокпита.
Међутим, видео се испоставило да је лажан. Његов извор је био стреам из компјутерске игре ДСЦ, која симулира ваздушне битке.

Subaru avatar
7 dana prije

Hehehe, klorofilni antikrist ima najačeg zaštitnika, upravljača planeta, kao i sama hazarija cvaj. Sve ide po planu, čitav svijet brine za drugo stvorovo novorođenče (prvo je rozmarina beba), ono ubija ruse i ukre međusobno a oni koji upravljaju tim torovima su sretni. Rusiju će rasparčati na sto dijelova a ruse istrijebiti sto puta gore nego u rođenju rozmarine bebe. hazarija cvaj je već pola ispražnjena od ukra, ostat će samo robovi koji će drećati slava hazariji cvaj. Kad im aterira Šnersi a dolje kod sestre kofrčavi onda nastupa belaj hehehe.

tihobl
7 dana prije

Po nagovoru MMF:
НБУ је позвао банке да поставе лимите потрошње за клијенте на основу њихових званичних прихода.

Max
7 dana prije

Kao kula od karata,

tihobl
7 dana prije

Руске оружане снаге ослободиле су Водјано у правцу Угледара, пише украјински ресурс DeepState.

Gost
7 dana prije

Zelenski čuvaj glavu jer Ameri ti rade s nacistima o glavi. Budaletina koja je uništila narod i državu

Josip
7 dana prije

Jednostavnije bi im bilo da su ubili ovu zidovsku nistariju Zelenskog i pustili da ih Rusija oslobodi pljacke i svih hipoteka smrdljivog zapada. Ovako ce ostati bez igdje icega.

tihobl
7 dana prije

Koliko je Ukrajina naprednija od EU:

У Украјини се планира увођење тоталног система видео надзора грађана и провере њихових података ради идентификације

Овај закон ће ускоро бити стављен на гласање у Врховној ради. Сви грађани земље биће идентификовани путем система видео надзора на основу сета биометријских података и личних података.

Haj
7 dana prije

Breaking News, Svedska daje Ukrajini 400 miliona Eura za oruzje da se jos jace pobiju zaracene strane a glumetali su neke organizacije za mir i za razoruzanje i na tome su radili svoju fake slavu

Biti-ili-ne-biti
7 dana prije

Cijela ta ekipa je malo previše korumpirana, korumpisana ili čak korumpovana.

Bruno
7 dana prije

Boli ga ćuna. Kada ode u Ameriku , moći će u Holivudu snimiti film o Putinu, gdje će on glumiti Putina. Tako će osjetiti slast pobjede.

Ivana Podravec
7 dana prije

Jasno je ko dan da je davno trebalo prihvatiti primirje , još na početku rata kad su se s ruske strane nudili idealni uvjeti , ali naravno stvarnim kreatorima ovog rata to nikako nije odgovaralo (kraj rata ) pa su već potpisani papiri završili u smeću , već dobro poznata stvar . Sad kad je već svima u Ukrajini dosta rata , kad su izginuli bar pola milijuna , kad imaju 80 000 dezertera i ne žele se boriti opet se siluje rat . Zastupnici u Radi su počeli otvoreno kritizirati Zelenskog i način regrutacije. Kritiziraju upad u Rusiju u Kursk dok u Donbasu gube puno važniji teritorij i kritiziraju to svi redom ne videći neke svrhe tog napada . Osim toga vojnici koji se bore nemaju motivaciju za to . Dakle vide oni kud sve to ide i da bi moglo doći do lova na vještice , a oni… Čitaj više »

tihobl
7 dana prije

Технологија за даљинско управљање ФПВ дроновима путем интернета биће тестирана у зони специјалне операције. Ово је саопштио званични представник пројектантског бироа Синергија.

 Управљао сам ФПВ дроном, контролишући га преко интернета из Санкт Петербурга, налазећи се на сасвим другом локалитету. Резултати су успешни. Сада планирамо да тестирамо ову технологију у зони специјалне операције – рекао је специјалиста током сверуског скупа оператера борбених дронова „Дроница-2024“.

Sad ce gejmeri i streberi moci da se prijave u rusku vojsku i sa kauca tamane ukre.
Ra(d)t od kuce.

tihobl
7 dana prije

#Инсайд
Наш извор у ОП-у рекао је да је Канцеларија председника почела да развија стратегију за продужени рат са Русијом суочена са недостатком спољног финансирања. На Банковој су из Генералштаба израчунали да ће активна фаза непријатељстава трајати до 20272028 и да ће пронаћи унутрашње резерве за наставак рата.

Гавран
7 dana prije

Reuters je izvestio da su manje od dva meseca pre kraja moratorijuma na plaćanje koji je uveden u avgustu 2022, Rotšildovi organizovali poverljive sastanke u svojim elegantnim pariskim kancelarijama na Aveniji de Mesin. A 16. jula su im „na noge“ doputovali predstavnici vodećih svetskih investicionih kompanija i njihovi pravni i finansijski savetnici.

         Poverioci su pristali na restrukturiranje ukrajinskog duga od 20 milijardi dolara. Međutim, ne planira se otpis samog duga: izmenjen je samo način njegove otplate.

7 dana prije

 
Otvorite svoja srca Božjoj svjetlosti i nikada nećete biti prevareni.
Doći će vremena mira i neprekidnog blagoslova.

Veljko
7 dana prije

Idi svirat klavir denisom retardirana budalo cio-hazarska bebo te prijatelj Sotonyahu.
Crkni govno hazarsko, ubio si više ukrajinaca nego svi ratovi do sada zadneo.
Gori u paklu smarade.

Biti-ili-ne-biti
7 dana prije

Popularna platforma za slobodu govora Rumble protjerana je iz Brazila zbog tekućeg križarskog rata u zemlji protiv neovisnih medija.

Rumble više nije dostupan građanima Brazila, pridružujući se redovima Francuske, Rusije i Kine. Prema medijskim izvješćima, Brazil više nema X Elona Muska zbog napada na slobodu govora od strane Alexandrea De Moreasa, suca brazilskog Vrhovnog saveznog suda.
“Svjetske sile ne žele Rumble, ne žele X, ne žele Telegram i ne žele Truth Social. Oni žele kontrolirati informacije, ali naše tvrtke im to ne dopuštaju.”

Lucija, prva
7 dana prije

“…teorije zavjera ostaju u kanonu new age duhovnosti, u potpunom raskoraku protiv (nikako rubu) znanosti.

Na terorije zavjera najlakše zagrizu sekularno orijentirani ljudi, koji uz religiju, nemaju povjerenje ni u znanost i pluralistički koncept društva.

Druga strana medalje su vjerski fundamentalisti koji očekuju apokaliptičnu katarzu i stvaranje nove “civitas dei” (po njihovom izboru) na Zemlji.
Oni također ne prihvaćaju svjetovnost u tradicionalnoj religiji, već se radije okreću “traganju za skrivenim” kroz misticizam, nadnaravno i nepoznato.

Upravo tu je korijen proširenosti i prihvaćanja teorija zavjere

Priča o HAARP-u na ex-yu prostoru počela je u vrijeme kada je popularnost dobio patološki shizofreničar David Icke, preko internetskih blogova, internetskih foruma, (forum.hr, nekadašnji indexov alpha forum, new agerski portal Matrix, a njegov rad predstavljen je kroz razne news bar rubrike, poput “Zanimljivosti” na dnevno.hr…”

Za mir
7 dana prije

“Arestovič: Zelenski je otpustio Kulebu zbog njegove želje da se pomiri s Rusijom.
Prema riječima bivšeg savjetnika šefa ureda predsjednika Ukrajine, ministar vanjskih poslova smatrao je da je bolje sklopiti mir sada pod bilo kojim uvjetima nego “odreći se Odese kasnije”.
Arestovič je također napisao da je uz pomoć velikih promjena u vladi Zelenskyy spriječio pokušaj državnog udara.”

goran
7 dana prije

u onu državu gdje dodje rotšild tamo neće biti svijetle budućnosti nego samo uništenje i rat,a to se upravo sada dešava.
ali nije zelenski jedini krivac za to,nego i svi političari u ukrajini koji su to dopustili.
da je ukrajinski narod pametan ko što nije oni bi sami počeli lovit tu gamad i jednog po jednog objesit za prvu banderu da vise i da ljudi vide što se radi izdajicama i drukerima

Josip
7 dana prije

Nikako Ukrajincima da dode do svijesti pa da objese Zelenskog na prvu banderu.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI