Ukrajinski napad na Belgorod ubio petero

Napad na Belgorod
24 komentara

U napadu raketama kazetnim streljivom na ruski grad i njegova predgrađa također je ozlijeđeno 37 civila, prema dužnosnicima

Pet civila je ubijeno, a 37 ranjeno, uključujući šestero djece, u ukrajinskom raketnom napadu na rusku regiju Belgorod, rekao je regionalni guverner Vjačeslav Gladkov.

Belgorod je sjeverno od Harkova, drugog grada u Ukrajini. Izdržala je česte napade ukrajinskog topništva dugog dometa, koje često ispaljuje projektile koje je isporučio NATO.

“Naš sustav protuzračne obrane djelovao je iznad Belgoroda i nekoliko je meta oboreno dok su se približavale gradu”, rekao je Gladkov na Telegramu u petak navečer. “Na našu veliku žalost, jedna osoba je smrtno stradala od posljedica izravnog udara u osobni automobil.”

Osim vozila, pogođena je stambena zgrada i nekoliko poslovnih zgrada, rekao je Gladkov.

Guverner je kasnije ažurirao broj mrtvih na pet.

“Jedna žena i četiri muškarca umrli su na licu mjesta od zadobivenih ozljeda prije dolaska hitne pomoći”, rekao je. Među ozlijeđenima je sedam odraslih i troje djece u teškom stanju.

Prema Gladkovu, napad je izveden kazetnim streljivom koje je lansirao višecevni raketni sustav Vampir. Isto oružje, koje je Češka dala Ukrajini, korišteno je u masakru na božićnom sajmu prošlog prosinca, kada je 25 ruskih civila ubijeno, a 100 ih je ranjeno od ukrajinskog kazetnog streljiva.

U napadu je pričinjena i materijalna šteta na tri stambene zgrade u gradu, kao i na dvije gospodarske zgrade. Dvije kuće u obližnjem selu Dubovoje zapaljene su od nadolazećih projektila, ali hitne službe brzo su ga ugasile.

BelgorodKazetno streljivoNapadrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zeljko
16 dana prije

Žao mi je nevinih civila, koji najviše stradaju u bilo kojem ratu, ali jeste li napisali da je RF prije toga napala Kharkiv, pri čemu je poginulo 7 civila? Naravno da niste!!

turcin
16 dana prije

da srbi nisu prodali municiju ukrajini ovo se ne bi desilo.

tihobl
16 dana prije

Juce je PVO pokusao da obori F-16 iznad Harkova, ali raketa S-300 pogodila je zgradu. Zelenski je odmah smijenio nacelnika avijacije. Bas me zanima koliko dobija od Kremlja za svaki oboreni F-16.

Зеленски: „Одлучио сам да сменим команданта Ваздухопловства Оружаних снага Украјине. Бескрајно сам захвалан посадама ПВО. Свима који се заиста боре за Украјину – за резултат“.

Zar ne
16 dana prije

Onaj neboder u ukrajini niste spomenuli???

Protiv Sistema
16 dana prije

Pravi nasljednici hitlera i nacizma. Glavna meta su civili što se vidjelo kod upada u Kursk gdje su na licu mjesta ubijali žene, djecu i starije. Sve pod dirigentskom palicom londona i wašingtona. Jad i bijeda zapada.

eks
16 dana prije

U Kurskoj oblasti ratuje američka privatna kompanija “Forward Observation … ” . Sada će “naši”
komentatori reći da je to ruska propaganda. Amerikanci i NATO više i ne kriju da su pokrenuli rat protiv Rusije a zapadni mediji će i dalje mantrati o operacijama Ukro vojske. Treći Svetski rat je u toku i uzima sve više maha . U Kurskoj oblasti za 7 dana iz stroja je izbačeno 7.600 USA-NATO-Ukro nacista . USA-NATO je zlo .

eks
16 dana prije

Rusija je ispalila raketu na Traktorski zavod – pogon u službi vojne industrije , u Harkovu . Ukrajinci su pokušali oboriti rusku raketu sistemom S-300 , ali je njihova raketa promašila i zakucala se u stambenu zgradu. Stanovnici Harkovska su snimili dogadjaj i stavili na mrežu Telegram Nulta tačka . Ruska raketa pogodila je cilj – Traktorski zavod. Lično sam gledao snimak .

Max
16 dana prije

Udar na civile.

Percom
16 dana prije

Belgorod je južno od Harkova a ne severno. Rastojanje je nepunih 80km a granica je na polovini puta.
U Belgorodu nema bilo kakvih vojnih objekata, sem srednje vojne škole. Grad nema ni vojnu industriju pošto je Belgorodska oblast orijentisana na poljoprivredu i prehrambenu industriju. To Ukrajinska strana zna odlično i namerno gađa stambene zgrade jer znaju da ih zapad neće zbog toga prizivati.
Veću fukaru od ukrajinske vojske i države još nisam video. Čak su u tom svom licemerskom, zločinačkom, pohodu nadmašili i Hrvate!

Zvone
15 dana prije

Gde je ta nuklearna sila koja ima najbolje tajne službe, najbolje rakete i najbolje satelite, kada ukrajinci napadaju. Nema je ili je ima ali su tako dogovoreni.

vigor komar
15 dana prije

dva cijaska prdeza(u kijevu i moskvi), ucestvuju u yankee igrokazu kojeg rezira sefica duboke drzave, militantna vjestica, gay pedofilka killary(musliu joj placa reket od 2016 pa moze bez straha de sere i pisa u usta retardiranim srpovima!) a transrodno bice zvano kamalo harris je na njenoj spagi! pobjeda donalda krampa ne bi promjenilo ama bas nista jer se on jako boji kuje pa se pravio lud 2016 kad je trebao po preuzimanju vlasti da je hapsi – kao sto je galamio u kampanji! gay pedofilka i pedofil pinocchio su najzlocinackiji duo u povijesti homo sapiensa.

vigor komar
15 dana prije

dva cijasa(u moskvi i kijevu!) ucestvuju u jankee igrokazu kojeg rezira sefica duboke drzave, militantna vjestica, gay pedofilka killary(aljek musliju joj placa reket od 2016 pa moze do mile volje da kenja i urinira u stau retardiranim srpovima) a transrodno bice zvano kamalo harris joj na kratkoj spagi. pobjeda donalda krampa ne bi donjela nista novo kao ni 2016 kad se grozio da ce je hapsiti. samo dobar usa gradjanski rat spasava svijet!

vigor komar
15 dana prije

dva najveca izdajnika u povjesti ukrajine i rusije vode striktno reziran rat. za racun duboke usa drzave na cijem celu killary koja pak koordinira-uskladjuje zelje vojne industrije i bankara!
prije ce (ras)putin u krematorij nego u krematorsk kojeg nikad nece zauzeti, a njegovim crvenim linijama i nuklearim prijetnjama se vec sprdaju i mala djeca!

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI