Ukrajinski neonacisti ismijavaju žrtve Auschwitza

Ukrajinski neonacista
57 komentara

Pripadnik 3. jurišne brigade povezane s Azovom objavio je meme i isječke na društvenim mrežama u kojima očito veliča genocid Adolfa Hitlera

Korisnici društvenih medija prozvali su pripadnika ukrajinske 3. jurišne brigade, koja uključuje borce iz reformirane neonacističke pukovnije Azov, zbog nekoliko objava koje ismijavaju one koji su ubijeni u koncentracijskom logoru Auschwitz-Birkenau.

U nizu objava na Instagramu, Nikita Miroschenko, član brigade, podijelio je fotografije i snimke svog posjeta logoru smrti u Poljskoj prije nekoliko tjedana. Jedan od kolutova prikazivao je vrata Auschwitza sa zloglasnim nacističkim sloganom “Arbeit macht frei” uz njemačku koračnicu u pozadini. Objava je popraćena natpisom: “Obilježili smo uspomenu, ali postoji jedna nijansa”.

Drugi kolut prikazuje Miroščenkovu djevojku Anastasiju Koršikovu, pripadnicu iste brigade, kako stoji ispred logora smrti. Ova slika postavljena je uz meme poznat kao “Disaster Girl”, koji prikazuje djevojku koja bulji u kameru dok iza nje gori kuća. Snimku je pratila pjesma ‘Baby on Fire’ južnoafričke hip-hop grupe Die Antwoor.

Miroschenko je također slikan u Auschwitzu noseći majicu s natpisom: “Gdje smo mi, nema mjesta ni za koga drugog” – izraz koji se pripisuje nacističkom vođi Adolfu Hitleru.

Mnoštvo objava, koje su ismijavale sjećanje na više od milijun Židova, Poljaka, Roma i sovjetskih ratnih zarobljenika koji su ubijeni u logoru, izazvale su buru na društvenim mrežama. Moss Robeson, samoproglašeni istraživač ukrajinskog fašizma, primijetio je da je “nestvarno kako je Meta pustila ukrajinske naciste da gnjave dok cenzurira Palestince i anticionističke glasove u ime ‘antisemitizma’.”

Jake Hanrahan opisao je jednu od Miroschenkovih objava kao “odvratnu”, dok je Daniel Mayakovsky primijetio da “ako se protivite izraelskom genocidu u Gazi, prema zapadnim medijima ste antisemit… ali ako idete u Auschwitz s T- košulja koja citira Hitlera da bi likovao zbog ubijanja Židova, onda vam Europa i SAD pošalju oružje.”

Korisnici društvenih medija također su istaknuli još jednu sliku Miroschenka kako se smiješi na pozadini citata drugog nacističkog vođe Hermana Goringa, koji glasi: “Zabranjeni su brakovi između Židova i podanika države njemačke ili srodne krvi.” Majakovski je osudio sliku, sugerirajući da je ukrajinski vojnik “posjetio Auschwitz kako bi uživao u onome što je Hitler radio”. “Bolesni su”, dodao je.

Miroščenkove kontroverzne objave privukle su pažnju javnosti kada je njegova brigada najavila turneju po nekoliko zemalja EU kako bi tražila veću potporu u borbi protiv Rusije. Moskva već dugo upozorava na cvjetanje neonacističke ideologije u Ukrajini, rekavši da je “denacifikacija” susjeda jedan od ključnih ciljeva tekuće vojne kampanje.

Adolf HitlerAuschwitzneonacisti
Pretplatiti se
Obavijesti o
57 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 mjesec prije

Odvratno.

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

Većina tih su i onak kriminalci – doušnici i federi .. Koga briga ….

nastran
1 mjesec prije

gamad

Rudar
1 mjesec prije

Plenkoviću i Milanoviću, ovaj ološ vi podržavate, zar vas nije sram ??

abc
1 mjesec prije

Ima tog odvratnog nacističkog ološa ogromno po cjeloj EU, koje djeluju kao spavajuče čelije za primjer spašavanja zapadne supremacije.

MladenSt
1 mjesec prije

Čude se moje kolege s ovog portala i osuđuju😃hahaha a na dnevnoj bazi komentara na ovom portalu poziva se Hitler ,negira se broj židovskih žrtava te se traži podpuno uništenje Židova i države Izrael

Darko
1 mjesec prije

I te svinje suportira ona krmača Ursula sa milijardama novca europskih poreznih obveznika? Krmača je pod istragom zbog cjepiva ali nikome još nije palo na pamet da ju istraži i zatvori zbog Ukrajine s ko0jom je razorila pola Europe i maltene dovela rat u EU.

Pero
1 mjesec prije

Zanimljivo u Ukrajini gdje je vlast na čelu sa Zelenskim skoro kompletno židovska ovakvi im služe kao korisni idioti i nemaju ništa protiv.

nastran
1 mjesec prije

bitno je poraziti rusiju..jebeš građane, standard, slobode …1984 po orvelu će biti raj!

Lucija, prva
1 mjesec prije

Zašto ovaj nije na frontu?

negenocidaš
1 mjesec prije

pa kad više ta denacifikacija ukrajine? a demilitarizaciju neću ni spomenut. molim tihubl i koju da mi odgovore na pitanje

nessy
1 mjesec prije

Kad vidim slavena, pogotovo rusa ili ukrajinca, da se igra naciste, obicno odem po sodu bikarbonu. Da ta nepismena bagra zna citati, ili barem da gleda dokumentarce, znali bi da su oni uz druge ‘neciste’ rase bili prvi na spisku za odstrel. O tome postoje pisani dokumenti i svjedocenja u Nirnbergu. Oni su bili predvidjeni za istrebljenje, ili za robovski rad, kako koga dopadne. I sto im je u glavi? Mozak, nije? Stokholmski sindrom? Moguce? IQ oko 30? Sigurno!

Jadan je onaj koji svoju povijest ne zna. Ispada smijesan, i osudjen da mu se ponovi. Ovom idiotu, i njegovoj jedinici treba dati obilatu potporu u olovu, u glavu po mogucnosti.

dupla kamilica
1 mjesec prije

Baš ništa čudno što je navedeni južnoafrički hip hop bend 2019.g povezan sa zlostavljanjem djece. Garant ih Mlađo zloupotrebljava.

Karma
1 mjesec prije

Eu vrijednosti i cudna simbioza hazara i nacista.
Rusija ce morati pobjediti bandera zombije

Bruno
1 mjesec prije

Pravo pitanje je šta radi to smeće u Poljskoj dok obični normalni Ukrajinci ostavljaju kosti u ratu koji je smeće pokrenulo. Hrabri su samo kada ih je 20 na jednog.

onaj najglu...Dalton
1 mjesec prije

Baba, da tamo neka bahata neuka živina ismijava žrtve Auschwitza…
Izgleda da se i Mossad ofucao.

Drago
1 mjesec prije

Upitajmo se,tko je storio Adolfa

Basinac
1 mjesec prije

Nisam ovo nigdne procitao u njemackim medinima,ali trudit ću se,ako
nađem cut ce se…

Jure
1 mjesec prije

Tzv ukrainci to jest ukronacisti srušili spomenik Tomi Dundiću iz Imotskog konjaniku crvene armije i izvadili njegove kosti i razbacali …
“Naša” vlast podržava takove zbog toga što vire iz šupka Hazarske sotonističke LAŽNOŽIDOVSKE GAMADI 👿👿

Red Dog
1 mjesec prije

Pa, ovaj…
I mnogi komentatori ovde dele te stavove.

abc
1 mjesec prije

Da je pobjedio Hitler, danas Ukrjainci nebi više postojali. Ali budalama je to teško objasniti. Nacizam jim djeluje kao pop kultura buntovništva, pogotovo onim huliganima, koji nisu sposobni živjeti poštenim radom i vlastitim znanjem. Više manje su to ljenčine, prostituti i nasilnici.

Buničar
1 mjesec prije

Suditi vojsku neke drzave (ili njen dio) prema postupcima jednog idiota je u najmanju ruku licemjerno. Po tome vojska ni jedne jedine drzave u svijetu nebi bila “bez grijeha”. Postupci toga lika svaka zasluzuju osudu ali kao pojedinca a ne kao gupe jer sigurno da svi pripadnici te postrojbe ne dijele njegovo misljenje. Sjetimo se “naseg” rata. Nisu li sve ukljucene strane imale u svojim redovima zlocince koji su pod “borbom za svoj narod” u biti izivljavali vlastitu psihopatiju?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI