Upozorenje Trampa o Trećem svetskom ratu je razumljivo

Donald Trump
48 komentara

Ukrajinska invazija na rusku Kursku oblast je eskalirala tenzije „do krajnjih granica,“ i bivši predsednik SAD Donald Tramp je u pravu kada upozorava da bi situacija mogla da preraste u „Treći svetski rat,“ rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. U govoru na godišnjoj konferenciji Nacionalne gardijske asocijacije u Detroitu u ponedeljak, Tramp je izjavio da SAD nikada nisu „bile bliže Trećem svetskom ratu nego sada.“

„Pogledajte šta se trenutno dešava sa Ukrajinom,“ nastavio je. „Oni prodiru u Rusiju, u redu? Završit ćete u Trećem svetskom ratu, i to će biti loš.“

Obraćajući se novinarima u sredu, Peskov je rekao da su „takvi upadi kao u Kurskoj oblasti, naravno, akti koji eskaliraju tenzije do krajnjih granica. Stoga postoji razlog za zabrinutost, i u ovom slučaju takve alarmističke izjave, verovatno… mogu se prihvatiti sa razumevanjem.“ Ukrajinske snage su napale Kursku oblast 6. avgusta, u najvećem napadu na međunarodno priznatu rusku teritoriju od početka neprijateljstava u februaru 2022. Napredovanje je brzo zaustavila ruska vojska, ali borbe u regionu se nastavljaju, a ukrajinske trupe i dalje drže nekoliko naselja u pograničnom području.

Ukrajinska vojska je intenzivno koristila zapadno oružje tokom invazije, a Moskva je optužila SAD, Veliku Britaniju i Poljsku da su obučavale neke od jedinica koje su učestvovale u operaciji. Vašington negira bilo kakvo predznanje o operaciji, a američki zvaničnici kažu da još uvek nisu sigurni koji su ciljevi Kijeva. Tramp je od prošle godine insistirao da ukrajinska politika predsednika Džoa Bajdena uvlači SAD u treći svetski rat, i da bi on rešio sukob „za 24 sata“ ako bude izabran za predsednika u novembru. U intervjuu sa tehnološkim milijarderom Ilonom Maskom ranije ovog meseca, tvrdio je da je Bajden mogao lako postići dogovor sa Rusijom pre nego što je sukob započeo 2022. godine, ali je izabrao da to ne učini.

Tramp je rekao Masku da je mislio da ruski predsednik Vladimir Putin gomila trupe na ukrajinskoj granici „radi pregovora, ali je onda Bajden počeo da govori tako glupe stvari. Na primer, rekao je da ‘[Ukrajina] može biti NATO zemlja.’“ „Mogao sam to da zaustavim, i pametan predsednik bi to mogao zaustaviti. Bilo je tako loše, reči koje je [Bajden] koristio, glupe pretnje koje su izlazile iz njegove glupe face… to bi moglo dovesti do Trećeg svetskog rata,“ rekao je.

Tramp je tvrdio da bi potpredsednica Kamala Haris, koja je preuzela ulogu demokratskog kandidata kada je Bajden suspendovao svoju kampanju za reizbor prošlog meseca, nastavila „beskrajni rat“ koji je započeo njen šef.

Međutim, Tramp nije lobirao svoje saveznike u Kongresu da blokiraju paket pomoći od 61 milijarde dolara Kijevu u aprilu, i tada je rekao da bi podržao davanje, a ne poklanjanje novca Ukrajini u budućnosti.

KremljrusijaSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
48 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
iiiistina
18 dana prije

svašta se sprema u ovoj Transformaciji Zemlje pa uz odabrane igrače koje nižu suradnici portala-prilozi: ŠTO JE VIDIO EDGAR CAYCE? Zvali su ga spavajući prorok. Ulazio bi u promijenjeno stanje svijesti i prenosio poruke. Mnogo njegovih proročanstava ostvarilo se… Edgar Cayce jedan je od najupečatljivijih proroka iz prve polovice 20. stoljeća.Istražujući Caycovu ostavštinu izabrali smo neke od tema koje su aktualne i zanimljive i danas. Iznosimo samo njegove citate, a tumačenja prepuštamo vama. O SVIJETU „Ponavljam, ono što se odnosi na fizičke promjene: Zemlja će se raspucati u zapadnom dijelu Amerike.Veći dio Japana mora nestati pod morem.Gornji dio Europe promijenit će se za treptaj oka.Pojavit će se kopno uz istočnu obalu Amerike.“ „Rusija će biti nada svijeta. Ne u smislu onoga što se katkad naziva komunizmom ili boljševizmom. Ne. Nego sloboda, sloboda! Da će svaki čovjek živjeti za svoga bližnjega. To se načelo i rodilo u Rusiji. Trebat će mu… Čitaj više »

Max
18 dana prije

Razumne riječi.

Biti-ili-ne-biti
18 dana prije

Korumpirani žele rat s Rusijom. Ona (Hillary Clinton) je obećala to onima koji je financiraju. Njena lojalnost nije čovječanstvu. Vjerujte u svoje sposobnosti za istraživanje svih mogućnosti kako bi se osiguralo da napravite ispravnu odluku. Vi ste bili rastreseni od parazita stotinama godina. To mora prestati! Ima vas dosta probuđenih sada, da ih zaustavite u njihovim putevima i da spriječite njihovo preuzimanje. Svjedočili ste njihovom preuzimanju većine vlada, proizvodnje hrane, banaka i medicinskih pomagala. Morate ih predati njima, oni su bili pedantni u svom planiranju. Spavali ste upravo dok je trajalo preuzimanje. Oni su Veliki Tumor u ovome svijetu. Vrijeme je da se primijeni SODA BIKARBONA da ih izbriše. Pogledajte gospodina Putina. On zna koje trikove lutke pokušavaju podmetnuti. Vi samo morati gledati na ono što je on učinio za ruski narod da zna da je on budan. Gospodin Putin nije ničija marioneta; on govori istinu. Vi pitate, tko govori… Čitaj više »

iiiistina
18 dana prije

+ Sre, 28 Kol 2024 20:34 UTC Sjevernoatlantski savez ne samo da stoji iza napada na područje Kurska, već koristi vlastite snage u toj akciji, rekao je bivši američki obavještajac Scott Ritter. “Ovo se dogodilo u regiji Kursk: NATO napao Rusiju!”, rekao je Ritter u intervjuu za YouTube kanal Dannyja Haiphonga i potkrijepio svoju tvrdnju informacijama koje je dobio od čelnika ruskog Odbora za boračka pitanja koji je na terenu. Ritteru je rečeno da su snage koje su napale Kursk bile opremljene po najvišim standardima NATO-a, čak i bolje od većine postrojbi Saveza, te da zarobljena oprema i svjedočanstva zarobljenika daju širu sliku. “Ove snage cijelo vrijeme komuniciraju preko Starlink satelita, primaju podatke o lokaciji ruskih položaja u stvarnom vremenu, dok koriste umjetnu inteligenciju za manevriranje i raspoređivanje brzih bespilotnih letjelica nove generacije. To je vojska NATO-a, koja govori poljski, francuski i engleski… I napala je Rusiju, zapravo po nalogu… Čitaj više »

Protiv Sistema
18 dana prije

Blesavi Trumponja je bjesomučno naoružavao blentave ukrajince, mali je potrčko židovskog lobija i Netanjahua i nikad mu ne mogu oprostiti ubojstvo generala Qasem Soleimania. Kad bi barem petinu čovjeka bio kao što je Soleimani – IDIJOT TRUMPONJA

Mučki Provokator
18 dana prije

Ako dojde na vlast nista nece promjeniti jer ima i on dionice u proizvodnji i prodaji naoruzanja kao sta je onda imao u cjepivima protiv one covid gripe.

FELIX
18 dana prije

IZGLEDA DA JE TRAMP U PRAVU.

Zeljko
18 dana prije

Gubi naranđasti, gubi RF, gubi PRC, gubi Orban, rezime svi diktatori gube!

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI